אקדח לכל אברך

• יוזם האשכול יוזם האשכול מרוקאי
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
  • מומלץ

אקדח לכל אברך

• מומלץ מאוד

הצבעות: 18 41.9%
  • קניתי גם לאשתי

הצבעות: 10 23.3%
  • אין לי אקדח, אז אני נגד

הצבעות: 9 20.9%
  • כדאי שיהיה בכספת

הצבעות: 6 14.0%

• מספר המצביעים כולל
    43
שמעתי מחברים שמחזיקים נשק,
שבכלל לא פשוט לירות באקדח..
ועוד יותר לא פשוט לקלוע למטרה...
ועוד יותר לא פשוט לירות ולקלוע בשעת לחץ...
ומה עם פגיעה באנשים באיזור של המחבל [תקלות שקרו לא פעם]

אתה מדבר על מחבל שיורה ברחובה של עיר, לא מחבל שמבקר בבית שלך כמו שאירע בטבח שמחת תורה. וזו סיטואציה שיכולה לקרות בכל רגע במציאות של מדינת ישראל תשפ"ו, בכל איזורי החיכוך.

ולצורך הענין יש מטווחים פעמיים בשנה, ומשפרים את היכולת לדייק. אבל גם לולא זה, בוודאי שעדיף לירות מאשר ללכת כצאן לטבח.

אם כבר לעזור,
במקום להחזיק נשק,
אולי כדאי שאברכים ילמדו עזרה ראשונה, החייאה וכדו'

יש הבדל גדול בין לימוד עזרה ראשונה לבין החזקת אקדח.

אם הוא ילמד רפואה הוא יצטרך להגיש עזרה לנזקקים, לבטל תורה וכו', אבל אם לא ילמד - לא יהיה מצידו שום צורך לעזור בעת הצורך.

אקדח אישי נועד בראש ובראשונה להגנה עצמית, אם ירצה האדם המחזיק לעזור בעת התקפה כללית - זה תלוי ברצונו החופשי, ואין לו חיוב לעזור לאחרים אם הוא מפחד (בפרט כאשר יש הרבה נושאי נשק חוץ ממנו). הוא יכול להמשיך לשבת בביתו, ולהגיב רק אם הסכנה תגיע לפתחו.

טבח שמחת תורה הוא אווירה?

אנשים ישבו בבתיהם ופשוט חיכו לסוף המר, כאשר במקרים אחרים - הנשק האישי הפשוט הוא זה שהציל חיי אדם במקומות רבים ומנע טבח המוני (כוונתי כמובן מבחינה טבעית, ברור ופשוט שלא "הנשק הציל" אלא הקב"ה הציל ונתן כח בידם של אותם שמסרו נפשם להצלת עם ישראל).

גם לצה"ל הגדול הגיבור והנורא אין טילים לכל בית בעזה, ולכן הם נאלצים לשלוח חיילים פשוטים עם נשק אישי כדי להילחם פנים אל פנים מול המחבלים, ובעת הצורך הם מזעיקים סיוע אווירי - שזה כמעט היתרון היחיד שלהם מול המחבלים. גם טנקים לא ממש מועילים, ועשרות חיילים קיפחו את חייהם בצורה מחרידה כשהם נשרפים בתוך הטנק. חלקם "רק" איבדו את מאור עיניהם או נפצעו באורח קשה עם נכות לשארית חייהם.

קל וחומר המחבלים ימ"ש, למרות שהגיעו עם כמות תחמושת אדירה, לא היה להם טיל RPG על כל בית בעוטף עזה. גם הרימונים נגמרו להם בשלב מסויים. בסופו של דבר, זה המחבל עם הנשק האישי שלו מול היהודי עם הנשק האישי שלו. ולא חסרים סיפורי גבורה על אנשים פשוטים עם אקדח אישי שחיסלו לבדם למעלה מעשרה מחבלים.

גם מובן ופשוט שאם כל בית בעוטף עזה היה מחזיק נשק, הטנדרים והאופנועים של החמאס היו חוטפים אש תופת מכל חלונות הבניינים ונהרגים במקום, וכל התחמושת שהביאו איתם היתה לשלל עבור היהודים, ואז היה להם הרבה יותר קל להיקהל ולעמוד על נפשם.

ומכל מקום - השתדלות מיהא בעי, ואקדח מהווה השתדלות מועטה מול כל המחבלים שאנו מוקפים בהם מבית ומחוץ. מי שלא גר במקום סכנה, לא חייב לשאת אותו עליו כל הזמן, הוא יכול להחזיקו בביתו לעת צרה שלא תבוא.

תצייד את כולם באקדחים, יהיו להם RPG לכל בית בעוטף,

תצייד את כולם ב- RPG ?!

ואם כן, אז יהיה להם משהו אחר...

זאת מלבד שגם ככה בעוטף היו רבים רבים עם נשקים - וזה לא עזר להם מי יודע מה...

אני מוכן לקבל שבכל אזור תהיה איזושהי שמירה, ובכל בימ"ד יהיו 2-3 אקדחים,

אבל מכאן ועד שכל אברך יחזיק אקדח - זו אוירה שהציבור הימני מנסה לייצר, ורבים מאיתנו נופלים בה.

אין לזה שום קשר לאווירה, יש לזה קשר למציאות קשה שרובנו מסרבים להפנים שאנו חיים בה.

לא כל אברך יחזיק אקדח, הלוואי שבכל בית מדרש יהיה אחד. רק עלות האקדח והאימונים יכולים להיות לנטל על רבים.

אי אפשר לצייד את כולם בRPG - אבל השתדלות קטנה אפשר.

הוצאת רישיון לנשק אינה מצריכה "קורס" בצבא או במשטרה הציונית, או כל משהו דומה לזה. אלא בסך הכל הדרכה קצרה של 4.5 שעות, בדיוק כמו ברכישת מכשיר המצריך הסבר כיצד להשתמש בו, או נהיגה ברכב. והתהליך להוצאת רישיון לנשק הוא תהליך פשוט של הגשת מסמכים, קבלת רישיון והדרכה קצרה.

כאשר אדם מחזיק אקדח או סכין להגנה עצמית הוא אינו מצטרף לאיזושהי מיליציה מאורגנת, או לצבא השמד, או לארגון ההגנה / האצ"ל. הוא בסך הכל מחזיק על גופו כלי להגנה עצמית. לכן כל מי שמצטט את גדולי ישראל בענין, בדרך כלל מוציא את הדברים מהקשרם (וכאשר הוכחתי במקומות אחרים).

כיהודים חרדים בוודאי איננו בוטחים על האקדח או על הסכין, אלא אך ורק על הקב"ה. אבל מאידך גיסא אין ענין להפקיר את עצמנו ללא שום פעולה, ואמרו חז"ל "הבא להרגך השכם להרגו".

אז למה לא ענית לי בדיוק את זה (כמו העריכה כאן...)

סמכתי על זה שמסתמא קראת את התגובה האחרונה לפני שהגבת.

היו גדולי ישראל שהחזיקו אקדח.
ולמה כיום שום גדול ישראל לא הולך להוציא רשיון לנשק?
ולמה רוב ככל גדולי ישראל בדורות האחרונים לא החזיקו נשק?

פשוט שהבינו שתורה מגנא ומצלא ולהוציא רשיון לאקדח וכו' זה מעבר להשתדלות. (ובנוסף הוצאה כספית לא מבוטלת של כמה אלפי שקלים כמדומני)

מי שמרגיש חוסר בטחון מחמת הפיגועים וכדו' ומרגיש "רגוע" עם האקדח שיש לו אין בזה שום חסרון, ואם מרגיש צורך לעשות שיעשה.
אבל כמובן שאין שום צורך/חיוב לכל אברך להוציא נשק, ופשוט.
ולא נראה לי שיגזר עלי ח"ו למות על קידוש השם בידי מחבל רק בגלל שלא החזקתי נשק...

ולמה כיום שום גדול ישראל לא הולך להוציא רשיון לנשק?

פשוט שהבינו שתורה מגנא ומצלא ולהוציא רשיון לאקדח וכו' זה מעבר להשתדלות. (ובנוסף הוצאה כספית לא מבוטלת של כמה אלפי שקלים כמדומני)

מי שמרגיש חוסר בטחון מחמת הפיגועים וכדו' ומרגיש "רגוע" עם האקדח שיש לו אין בזה שום חסרון, ואם מרגיש צורך לעשות שיעשה.
אבל כמובן שאין שום צורך/חיוב לכל אברך להוציא נשק, ופשוט.
ולא נראה לי שיגזר עלי ח"ו למות על קידוש השם בידי מחבל רק בגלל שלא החזקתי נשק...
וגדולי ישראל שבדורות הקודמים "לא הבינו" שהתורה מגנא ומצלא?

למה כיום שום גדול ישראל לא הולך להוציא רשיון לנשק?

תשאל שאלה אחרת, מדוע רבך אומר במפורש שמצווה רבה לכל אברך להחזיק אקדח, והוא בעצמו לא מחזיק אקדח?

והתשובה פשוטה, לא כל דבר מתאים לכל אחד, ודי בזה. גם לא כל הזמנים שווים.

פשוט שהבינו שתורה מגנא ומצלא ולהוציא רשיון לאקדח וכו' זה מעבר להשתדלות

כנראה גם שבט לוי הראש לא הבינו שהתורה מגנא ומצלא, ולכן לכל אחד היתה חרב אישית, כמבואר בתורה "ויאמר להם כה אמר ה' אלהי ישראל שימו איש חרבו על ירכו עברו ושובו משער לשער במחנה והרגו איש את אחיו ואיש את רעהו ואיש את קרובו"...

וכנראה גם דוד המלך לא הבין, ולכן חרבו היתה על ירכו...

רק לאברך המודרני בשנת תשפ"ו שהסלולרי על ירכו (הכשר כמובן, רק כשר. עם צינתוקים כשרים ושיחות כשרות ומיותרות) וכוס קפה בידו, לאברך כזה אפעס לא מתאים אקדח בחגורה כי זה מעבר להשתדלות, והתורה מגנא ומצלא.

וגדולי ישראל שבדורות הקודמים "לא הבינו" שהתורה מגנא ומצלא?
חוץ משתים שלושה סיפורים שהובאו לעיל לא ראינו ולא שמענו כזה דבר אצל כל גדולי ישראל ללא יוצא מן הכלל.
אני לא יודע מה הם הבינו ומה היה שם בדיוק.
אני רק יודע מה אני מבין שאני לא צריך להיות חכם יותר מידי מגדולי ישראל שאנחנו הולכים לאורם.
כנראה גם שבט לוי הראש לא הבינו שהתורה מגנא ומצלא, ולכן לכל אחד היתה חרב אישית, כמבואר בתורה "ויאמר להם כה אמר ה' אלהי ישראל שימו איש חרבו על ירכו עברו ושובו משער לשער במחנה והרגו איש את אחיו ואיש את רעהו ואיש את קרובו"...

וכנראה גם דוד המלך לא הבין, ולכן חרבו היתה על ירכו...

רק לאברך המודרני בשנת תשפ"ו שהסלולרי על ירכו (הכשר כמובן, רק כשר. עם צינתוקים כשרים ושיחות כשרות ומיותרות) וכוס קפה בידו, לאברך כזה אפעס לא מתאים אקדח בחגורה כי זה מעבר להשתדלות, והתורה מגנא ומצלא.
לאברך המודרני שהממוצע שהוא יתקע במחבל הוא פעם אחת בחיים (אם לא פחות) אין צריך השתדלות כזאת.

ואדרבה יש סיכוי של עשרות אחוזים יותר למוות בתאונת דרכים...
אז קדימה לקנות רכב חשמלי 2025 עם 04 בסוף שיש לו מערכות בטיחות מתקדמת וכך לצמצם את הסכנה...

שהממוצע שהוא יתקע במחבל הוא פעם אחת בחיים

אם יגור בשוויץ.

אבל לצערנו בארץ ישראל זה נחוץ, לפחות להחזיק בכספת על כל מקרה שלא יבוא. וכמובן, אם הולך למקומות שהם בחזקת סכנה כמו הרובע היהודי וכדו'.

גם מתפללי בית הכנסת בהר נוף נתקלו פעם אחת בחיים במחבל, והיתה זו להם הפעם האחרונה.

ונשאלת השאלה,
לא יודע מה אמר לפני שנתיים באיזה תכנית רדיו במשך 20 שניות. (אם זה ההקלטה הזאת, אני לא יכול לשמוע כרגע)

אני יודע שדיברתי עימו לפני שלושה שבועות ואמר לי איפה אתה גר? אמרתי לו במעלה אדומים ואפ"ה אמר שאני לא צריך לעשות רשיון לנשק.
אם יגור בשוויץ.
אתה מוזמן לשאול את חברי הפורום כאן...
מישהו פה נתקל במחבל בתקופת חיותו??
אבל לצערנו בארץ ישראל זה נחוץ, לפחות להחזיק בכספת על כל מקרה שלא יבוא. וכמובן, אם הולך למקומות שהם בחזקת סכנה כמו הרובע היהודי וכדו'.

גם מתפללי בית הכנסת בהר נוף נתקלו פעם אחת בחיים במחבל, והיתה זו להם הפעם האחרונה.
כבר כתבתי לעיל, יש יותר סיכויים פי כמה וכמה למוות בתאונת דרכים...
ואדרבה יש סיכוי של עשרות אחוזים יותר למוות בתאונת דרכים...
אז קדימה לקנות רכב חשמלי 2025 עם 04 בסוף שיש לו מערכות בטיחות מתקדמת וכך לצמצם את הסכנה...

אז קדימה לקנות רכב חשמלי 2025 עם 04 בסוף שיש לו מערכות בטיחות מתקדמת וכך לצמצם את הסכנה

אה"נ, לא הבנתי מה רצית לומר בזה. גם לא הבנתי מה מיוחד ברכב חשמלי, וכי ברכב בנזין אין מערכות בטיחות מתקדמות?

קח לדוגמא מיצובישי אאוטלנדר, בנזין מלא:
  • LKA – מערכת אקטיבית לשמירה על מרכז נתיב הכוללת תיקון הגה.
  • LDP – מערכת אקטיבית למניעת סטייה מנתיב.
  • BSI – מערכת אקטיבית למניעת התנגשות צד בשטח מת.
  • TJA – מערכת עזר לזחילה בפקק.
  • RSA – מערכת עזר לנהג להתרעה על השארת ילדים ברכב.
  • FCM – בלימה אוטונומית במצב חירום המבוססת על שילוב של מצלמה ורדאר לזיהוי וניטור רכבים והולכי רגל.
  • BSW – מערכת לזיהוי רכבים בשטח מת על ידי רדאר אחורי.
  • LDW - מערכת התראה על סטיה מנתיב באמצעות התראה קולית וויזואלית.
  • AHB – מערכת לשליטה אוטומטית לאורות גבוהים המזהה תנועה המגיעה ממול ומשנה את אלומת התאורה בפנסים כדי למנוע סנוור.
  • RCTA - רדאר אחורי המספק התראה על תנועה חוצה בעת נסיעה לאחור בשילוב Rear AEB -בלימת חירום אוטונומית בעת בנסיעה לאחור.
  • ACC - בקרת שיוט אדפטיבית לשמירה קבועה ומוגדרת מראש של מהירות ומרחק מהרכב מלפנים עד לעצירה מלאה בעת הצורך.
  • DAA - מערכת התראה ערנות נהג.
  • RAEB - בלימת חירום אוטונומית בנסיעה לאחור: בולמת את הרכב במקרה של סכנה מאחור.
  • HDC - בקרת ירידה במורד: שומרת על מהירות קבועה בירידות תלולות ללא צורך בלחיצה על הבלמים.
  • S-AWC - שליטה דינמית על כל גלגל בנפרד לשיפור יציבות ויכולת בלימה, זמינה בדגמי 4X4.
כמו כן, מיצובישי אאוטלנדר מצויד ב־11 כריות אוויר, וזה נתון מרשים במיוחד בקטגוריית רכבי הפנאי-שטח:
- 2 כריות קדמיות – לנהג ולנוסע שלצידו,
- 2 כריות צד – בצידי המושבים הקדמיים,
- 2 כריות צד אחוריות – בצידי המושבים האחוריים,
- 2 כריות וילון – לאורך חלונות הצד, להגנה על ראש הנוסעים הקדמיים והאחוריים,
- 1 כרית לברכיים של הנהג,
- 2 כריות מרכזיות בין הנהג לנוסע – למניעת פגיעות ביניהם במקרה של תאונה צידית.

לא יודע מה אמר לפני שנתיים באיזה תכנית רדיו במשך 20 שניות. (אם זה ההקלטה הזאת, אני לא יכול לשמוע כרגע)
מאי נפק"מ כמה זמן ארך לו להגיד את ההלכה הזו?
אני יודע שדיברתי עימו לפני שלושה שבועות ואמר לי איפה אתה גר? אמרתי לו במעלה אדומים ואפ"ה אמר שאני לא צריך לעשות רשיון לנשק.
אז אתה קיבלת הוראה אישית לעצמך. שכוייח. כיצד זה סותר את הוראתו לכלל הציבור?
אתה מוזמן לשאול את חברי הפורום כאן...
מישהו פה נתקל במחבל בתקופת חיותו??

כבר כתבתי לעיל, יש יותר סיכויים פי כמה וכמה למוות בתאונת דרכים...
אותי לימדו שצריך לשמוע בקול מורי ורבי גם אם אני לא מבין, קל וחומר כאשר הדברים ברורים.

גם בהקלטה הוא לא אמר שחובה על כל אברך. הוא רק אמר שמצווה רבה היא, ובגדר השתדלות (דלא כדבריך, תלמיד המבעט ברבותיו).

אה"נ, לא הבנתי מה רצית לומר בזה. גם לא הבנתי מה מיוחד ברכב חשמלי, וכי ברכב בנזין אין מערכות בטיחות מתקדמות?
הדגש לא היה על החשמלי או על השנה...
הדגש היה שתשקיע על רכב עשרות אלפי שקלים לבטיחות שלך שיש יותר סיכוי שיהיה לך תאונת דרכים מאשר תפגש במחבל...
מאי נפק"מ כמה זמן ארך לו להגיד את ההלכה הזו?
אין נפק"מ, זה המציאות.
אותי לימדו שצריך לשמוע בקול מורי ורבי גם אם אני לא מבין, קל וחומר כאשר הדברים ברורים.
תלמיד המבעט ברבותיו).
הוא לא מורי ורבי... (כמו שכתבתי עשרות פעמים)
אז זהו התירוץ שלך? 20 שניות לא נחשב?
לא.
המשנה האחרונה שלו שישבתי איתו כמה דקות ודיברתי איתו יותר חשובה ממה שאמר לפני שנתיים.

הדגש היה שתשקיע על רכב עשרות אלפי שקלים לבטיחות שלך שיש יותר סיכוי שיהיה לך תאונת דרכים מאשר תפגש במחבל...

אין ענין להשקיע בדבר מסויים, צריך לעשות השתדלות בכל דבר. וכאשר הורה מרן הראשון לציון רבי יצחק יוסף, שזו השתדלות ראויה ומצווה רבה לכל אברך להחזיק אקדח.

המשנה האחרונה שלו שישבתי איתו כמה דקות ודיברתי איתו יותר חשובה ממה שאמר לפני שנתיים

אז גם כאן הוא "חזר בו"? נפלא...

ולשיטתך מה שהוא הורה לניק עלום שם עדיף ממה שהורה לכלל ישראל ברדיו?

אין ענין להשקיע בדבר מסויים, צריך לעשות השתדלות בכל דבר. וכאשר הורה מרן הראשון לציון רבי יצחק יוסף, שזו השתדלות ראויה ומצווה רבה לכל אברך להחזיק אקדח.
ומה הנפק"מ?

למות בתאונת דרכים יש הרבה יותר סיכויים מלמות ע"י מחבל.
אז כמו שאתה משקיע חמשת אלפים שקל בהוצאת רשיון וקניית אקדח, תשקיע כמה עשרות אלפי שקלים בקניית רכב יותר בטוח שהסכנה בו יותר גדולה.

מעשיך מוכיחים, ההכחשה הזו הופכת אותך ללעג וקלס.
כן אמרו לי זאת כמה פעמים...
אסור ללמד זכות על מי שהוא לא רבך...

(ובכוונתי שהוא לא מורי ורבי היא שיש רב שאם יורה לי אחרת ממה שכתוב בספרי מרן שליט"א אני יעשה כדבריו)

ולשיטתך מה שהוא הורה לניק עלום שם עדיף ממה שהורה לכלל ישראל ברדיו?
אני הוא הניק העלום וזכותו המליאה של הניק העלום לעשות כפי שהורה לו.

אתה שבכל מקרה לא הולך כפסיקותיו של הרב יצחק זה לא מחייב כלום...
תעשה כרצונך...
אני אומר מה שאני חושב.

ראשי תחתית