לא נכון."יום ליום" עדיין לא נולד,
לידיעתך 'יום ליום' נולד באותה שנה שיתד נאמן התחיל לתקוף את מרן זצ"ל ובאותה שנה שהוקם ארגון מרבצי תורה.
שנת 1993 (המכלול)
ובכ"ז הם לא תקפו כמו שהורה להם מרן זצ"ל "ובעת ההיא ידום"
לא נכון."יום ליום" עדיין לא נולד,
לא אומר שהכל שקר, אבל גם איני מאמין לכל משפט שמצוטט בתקשורת. מי שמאמין הוא שוטה.כך פורסם בזמנו בתקשורת.
אתה כמובן תגיד שהכל שקר וכזב, והם בכלל היו מעריצים גדולים של הרב עובדיה.
כתוב שם גם שעקיבא אטון היה חבר מועצת חכמי התורה...כוונתי היתה לצורה בה דיברו עליו ולצורה בה התייחסו אליו, ובקטע העיתון שהעליתי רואים שכך דיבר הרב עובדיה בעצמו, שלא לציטוט: "הרב שך לא מפחד מהעונש שיקבל בעולם הבא... הוא רודף מחלוקת, נוהג בעריצות ומשריש את הרשעות בציבור החרדי".
ודאי, תמיד @משיב כהלכה מעדיף עיתונים על פני דברי הרבנים.אני לא יודע מי זה צעירי ש"ס. אני גם לא יודע אם אדם פרטי דיבר או עשה מעצמו.
אבל דגל התורה יצאה בשמה המפורש בעיתון הדגל שלה במאמרים חריפים ברדיפה נגד מרן זצ"ל
והמרביצים הצטרפו לחגיגה, הוציאו חוברות מאמרי השקפה נגד.
מטעם ש"ס לא יצאה שום מאמר נגד. לא רדיפה ולא מלחמה.
וכל הכבוד שאתה מצטט איזה עיתון חילוני, ומאמין לכל מה שכתוב שם.
כלומר - הם תכלס זלזלו במרן או לא?
זאת השאלה
הגר"ע יוסף אמר דברים אלו בדיוק כמו שהרב עקיבא אטון היה חבר מועצת החכמים של ש"ס....
לא נכון.
לידיעתך 'יום ליום' נולד באותה שנה שיתד נאמן התחיל לתקוף את מרן זצ"ל ובאותה שנה שהוקם ארגון מרבצי תורה.
שנת 1993 (המכלול)
ובכ"ז הם לא תקפו כמו שהורה להם מרן זצ"ל "ובעת ההיא ידום"
מה זה רלוונטי אם היה באותה תקופה מקור רכילותי חלופי או לא?
אין שום אמינות לצהובון מהסוג הזה
ודאי, תמיד @משיב כהלכה מעדיף עיתונים על פני דברי הרבנים.
בכל ויכוח על דעת הרב עובדיה ידאג להביא מעיתוני ועלוני המזרחי, בבירור דעתו.
וכעת עלה בקודש לעיתונות החולנית.
מה זה משנה אם מצאת את העיתון בפח, בתיבת הדואר, בשולי הדרך או בארכיון?אתה יודע היטב שהעיתונים החרדים הממסדיים מעולם לא יצטטו את הרב עובדיה נגד הרב שך, או את הבנות עדינה ורבקה מספרות על הרב עובדיה המתענג על שירי אומכלתום או יהורם גאון.
ואתה מנצל את העובדה זו בצורה דמגוגית טהורה, כדי להכחיש כל דבר שלא מוצא חן בעיניך.
גם הניסוח "בכל ויכוח על דעת הרב עובדיה" הוא ניסוח דמגוגי לחלוטין, כאשר מדובר בפעמים נדירות כגון הנ"ל.
למעשה לא הלכתי ל"עיתון חילוני" אלא לארכיון הספריה הלאומית, וזה מה שמצאתי שם.
לא סומך על חצי מילה הנאמרת / נכתבת בתקשורתמי שקצת מבין בתקשורת
זו אצילות של יהודי שכל הנהגתו לשם שמים שאי אפשר לתאר.מרן ראש הישיבה שליט"א סגר את ארגון המרביצי, בגלל שראה שאברכים צעירים מתחילים לדבר על רבנים.
תקפו ב1992 וב1993 וכו' ואז כבר נולד העיתון יום ליום, (כי בגלל זה הוקם העיתון), ובעיתון יום ליום לא תקפו את הרב שך, משא"כ עיתון הדגל. לא לעוות את המציאות.גדולי ישראל תקפו את הרב עובדיה, וזה היה בשנת 1992.
אבל ברחוב האשכנזי (מדגיש ברחוב), זלזלו מאד.
תקפו ב1992 וב1993 וכו' ואז כבר נולד העיתון יום ליום, (כי בגלל זה הוקם העיתון), ובעיתון יום ליום לא תקפו את הרב שך, משא"כ עיתון הדגל. לא לעוות את המציאות.
אני לא יודע אם אתה תמים או.... תחשוב שמחר בישיבת אורחות תורה ראש הישיבה יחליט שהוא לא בדרךוכאן נפל דבר. שזה התבטא גם במלחמות של תלמידים לרבותיהם עד כדי עזות מצח ממש.
מאז נולד הרעיון, שהתלמידים צריכים לחנך את ראשי הישיבות שלהם,
ועליהם למצוא כל סעיף בשו"ע או בילוקו"י (או בכל ספר תורני אחר), כדי לנגח את ראשי הישיבות שעושים שלא כדין ושלא כהלכה.
איזה רבנים לדוגמא?מח"ס חן וכבוד היה אצל הרבה גדולים כדי לקבל הסכמה על ספרו שמציג דעה חולקת על יביע אומר, והוא סיפר שחלק מהם התבטאו בזלזול מוחלט על יביע אומר, ואמרו שמדובר בספר מראי מקומות שסופר ומונה פוסקים ומכריע רק לפי מספר. ולמרות שמחה בהם ואמר שזה לא נכון עובדתית, לא הועיל מאומה, הזלזול התהומי מושרש אצלם.
אמרו על כל פסקיו או רק כלפי נידו"ד?ואמרו שמדובר בספר מראי מקומות שסופר ומונה פוסקים ומכריע רק לפי מספר.
אני דווקא הייתי אצל אותם רבנים, בלי להגיד שמות, ואמרו לי ההיפךלא אמר שמות.
אמרו על כל פסקיו או רק כלפי נידו"ד?
עד עצם היום הזה, הרב עובדיה אצלם כמו הרב גורן. בזמנו זה היה יותר חריף, כיום התמתן.
ולא רק אצל דלת העם אלא גם אצל הגדולים.
מח"ס חן וכבוד היה אצל הרבה גדולים כדי לקבל הסכמה על ספרו שמציג דעה חולקת על יביע אומר, והוא סיפר שחלק מהם התבטאו בזלזול מוחלט על יביע אומר, ואמרו שמדובר בספר מראי מקומות שסופר ומונה פוסקים ומכריע רק לפי מספר. ולמרות שמחה בהם ואמר שזה לא נכון עובדתית, לא הועיל מאומה, הזלזול התהומי מושרש אצלם.
אני לא יודע אם אתה תמים או.... תחשוב שמחר בישיבת אורחות תורה ראש הישיבה יחליט שהוא לא בדרך
של ר' דב , יש לך צד שהבחורים יקשיבו לו או שיכנסו בו וימררו את חייו כנ"ל פה א"א לקחת אדם שבזכותו
רוב תלמידך הם חרדים ולזלזל בו ולא לצפות לתגובה
אם היה כמו הרב גורן לא היו מזמינים אותו לדרשו, ולא היו יושבים בלויין לצרכי תרומות לצד בנו
כנראה לא פתחו יביע אומר מעולם אלא רק שמעו סיפורים...מח"ס חן וכבוד היה אצל הרבה גדולים כדי לקבל הסכמה על ספרו שמציג דעה חולקת על יביע אומר, והוא סיפר שחלק מהם התבטאו בזלזול מוחלט על יביע אומר, ואמרו שמדובר בספר מראי מקומות שסופר ומונה פוסקים ומכריע רק לפי מספר. ולמרות שמחה בהם ואמר שזה לא נכון עובדתית, לא הועיל מאומה, הזלזול התהומי מושרש אצלם.
בזמנו זה היה בעיקר הרב שך ותלמידיו מחדאיזה רבנים לדוגמא?
אינני יודע על איזה מכתב אתה מדבר, אבל מרן שליט"א סגר את הארגון.תנועת המרביצי חיה וקיימת! (ממכתבו של מרן רה"י שליט"א)