אני לא נכנס למה מגנים,אלו שמגנים כוונתם לרבנים ששולפים תשובות
ולא פעם נמצא שטעו בשולחן ערוך מפורש...
וכמו"כ חלק מהרבנים שם נבחרים לפי חזותם החיצונית והיכולת הרטורית שלהם, שייראו חלק מהנוף התקשורתי. וזהו מדד מוטעה ומטעה.הבעיה מתחילה מכך שכל אחראי רדיו בוחר לפי טעמו את הרבנים שיהיו הפוסקים. ומי שמם לקבוע זאת?
כמובן שרוב רובם של הרבנים העונים תשובות ברדיו הם גדולי תורה. ויהיה חלקי עימהם בזיכוי הרבים הגדול שהם עושים.
הבעיה היא שפסיקותיהם ושיטתם מקבלים חשיבות עצומה אצל הציבור בזכות ההד התקשורתי העצום שיש למדיה, אשר מאפיל על דעות רבנים אחרים שבמקרים ובתחומים מסוימים עולים עליהם.
והציבור הרדוד בדורנו שופט לפי רייטינג.
אם רב אמר פסיקה מסוימת ברדיו זה מתקבל כאמת מוחלטת אצל הציבור ואח"כ קשה עד בלתי אפשרי לומר ברבים שהוא אינו צודק כי רוב השיטות הם לא כמותו.
הבעיה מתחילה מכך שכל אחראי רדיו בוחר לפי טעמו את הרבנים שיהיו הפוסקים. ומי שמם לקבוע זאת?
דברים נכונים,וכמו"כ חלק מהרבנים שם נבחרים לפי חזותם החיצונית והיכולת הרטורית שלהם, שייראו חלק מהנוף התקשורתי. וזהו מדד מוטעה ומטעה.
כוונתי לכה"פ הייתה, כי מכיוון שנמצאים שם גם כאלו שנבחרו שלא מחמת גדלותם התורנית, ממילא המונח "רב רדיו" אינו מכבד. בפרט שהמשמעות בסאב טקסט אצל אומריה היא שהוא "רב רק של רדיו", כלומר אינו ראוי לאיצטלה זו אלא מחמת שהרדיו - ששיקוליו אינם תורניים - בחר בו.דברים נכונים,
אך לא עונים לגוף שאלת פותח האשכול.
זה כן עונה. הרבנים הם אמנם ת"ח גדולים והרדיו גורם להם פרסום גדול יותר. והכינוי 'רבני רדיו' בא רק לתת פרופורציה. ולומר שלא קובעים גדלות של רב לפי רייטינג.דברים נכונים,
אך לא עונים לגוף שאלת פותח האשכול.
זה לא נכון. כי גם מוסרי התשובות הם ת"ח גדולים. ומי שחולק על זה כנראה לא מכיר אותם, ומזלזל בלי לשמוע אותם. אמנם הצורה הזאת של שאלה ותשובה בלי לעיין מספיק היא ממש לא רצויה אבל זה מה שהציבור מבקש.לכאו' היינו שרק הרדיו עשה אותם הרבנים.
והם אותם אברכים שלא כ"כ למדו כמו שצריך וכו' וקיבלו פינה באיזו תוכנית ו/או תכנית בפני עצמם, ומחמת כן הם מוכרים בעולם ונחשבים כ"רבנים" וכ"מאן דאמר"...
אגב, אין הכוונה למוסרי השיעורים, אלא רק למשיבי התשובות וכנ"ל.
אין הכונה של מי?אגב, אין הכוונה למוסרי השיעורים, אלא רק למשיבי התשובות וכנ"ל.
כל אחד יכול לקחת דבר ולומר אותו בצורת גנאי.שמעתי דיש המיחסים כינוי זה לגנאי,
ולא אדע מדוע,
והלא רבים הם רבנים המוסרים שיעורים ברדיו,
מרן הגר"ע יוסף זצ"ל, ובניו רבי אברהם, רבי יצחק ורבי דוד שליט"א,
רבי יעקב עדס, רבי בן ציון מוצפי, ועוד ועוד.
של מי שמשתמש בכינוי "רבני הרדיו".אין הכונה של מי?
מישהו סיפר לי שהתקשר לקו ההלכה באחד הלילות של חוה"מ ושאל אם צריך לחזור על "יעלה ויבא" אחרי ששכח בערבית.לגבי כל החסרונות שמונים על עניית תשובות ברדיו,
מצינו דברים חמורים בהרבה ע"י קוי הלכה למיניהם.
כיום זה כבר נהיה מושג...של מי שמשתמש בכינוי "רבני הרדיו".
בדיוק. והסברתי את כוונת המושג.כיום זה כבר נהיה מושג...
גם אני שמעתי דברים זרים ומוזרים כאלו.מישהו סיפר לי שהתקשר לקו ההלכה באחד הלילות של חוה"מ ושאל אם צריך לחזור על "יעלה ויבא" אחרי ששכח בערבית.
והרב השיב לו שבלילה לא חוזרים על "יעלה ויבא"!