תקנות מועצת גדולי התורה בענין אירועי זמר

• יוזם האשכול יוזם האשכול יעקבי
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
גם תופעת מכשירי "חצי טאצ'" שזה סמארטפון פרוץ לכל דבר, ובחור ישיבה העיד באוזניי שבחורים בחדר שלו עשו "סדר ג'" של צפיה בסדרות מלוכלכות, ממש כך, כל זה נובע מהמחנק ומהאיסור של דברים מותרים.
אני חושב שבציבורים יותר שמורים זה מצוי פחות, מה שמעמיד בסימן שאלה את התאוריה שלך.

אתה חושב כך כי זו מטרת המכשיר, להיראות כשר כלפי חוץ ולא לבלוט.

גם בשמחת בית השואבה בבית המקדש כאשר הוצרכו לתקן הפרדה, היית צריך לראות "מה הולך בחוץ" כשאין הפרדה...

ובכל זאת לא אסרו על הנשים להגיע למקום.

ומכאן תלמד שיש להסתפק באירועים נפרדים ולא לאסור מכל וכל.
אתה באמת מתכוון לדמות את זה לביהמ"ק?! שכל מי שבא היה שואב רוה"ק והיה שיא הצניעות והקדושה וכו' להיום???????????
לא היו פעם עושים דברים שהיום לא - כיצד מרקדים וכד' ואכמ"ל??????????

א. באמת שכל הפילוג הזה בין ספרדים לאשכנזים יסודו רע והלוואי ולא היה.
ב. גם אם יש פילוג זה לא אומר שאנחנו חייבים להמשיך אותו - כולנו עבדי ה' ולא משנה איזה צבע עור!!
וגם אם השני מתנהג לא כראוי ולא עושה בסדר זה לא אומר שגם אני ילכלך את המידות שלי...
ג. לרומם את הציבור שלנו זה חשוב מאוד!!!! אבל לא שווה אם בשביל לעלות מדרגה אני דורך על הגב של מישהו..
וכל רבותינו היו מרוממים - בלי ספק פגיעה בזולת כולם!!!! לרומם את מי שאנחנו ואת מעלותינו בלי קשר למה שהשני !!!!...
ד. כל עינין של המודעות והפשקווילים - אני שאני רואה הוראה מדעת תורה ולא משנה אם ממחנה זה או אחר אני צריך לחשוש בעינן, גם אם אני לא מבין למה ומדוע
ומי שמתיימר להבין כל מה שהגדולים מורים - יש לי איזה שאלה לגבי עגונה - שיענה לי..

אלא מה? אתה בכ"ז רוצה להבין - לך תשאל!! ספק לך אם כך ההוראה? - לך תשאל!!!

ה. לגבי גופו של עינין - ודאי שיש הרבה בעיות בארוע שכזה!!! החל ממקומות בהם נערך האירוע, הדרך המובילה הכניסה, ההפרדה בעצם, קול שמיעת הנשים ששרות, צועקות (ואל תיכנסו לדיון - כן מותר לא מותר- כי לא מכירים מי היא או זה הרבה בייחד כי אני לא מדבר הלכתי יבש אלא חוסר צניעות משווע ופריצות) עצם ההערצה שיש לזמר שלפעמים חילוני פוקר הגם במקרה שהוא רק זמר אורח - שבאוזני אני שמעתי מרבה של ירושלים הרה"ג שלמה משה עמאר שזה "אל תפנו אל האלילים" -עבודה זרה!!!! כפשוטו!!! ועיין בפוסקים ודו"ק.

מלבד הרדידות שבדבר ועוד שלל בעיות!!!

ולא בגלל זה ילכו לחילונים או ח"ו מעורב וגם אם כן פשוט שזה לא טענה בכלל ואיך אפשר לומר דבר שכזה
וזהו עצת היצר שהפילה דורות!!!!

"היום אומר לו כך ומחר כך עד שאומר לו לעבוד ע"ז" מה הייתה כוונת רבותינו אם לא זה???!!!
מה חשבת שיגיד לך - שתלך למעורב?! שתראה פריצות?! ככה זה מתחיל!!!

אתה באמת מתכוון לדמות את זה לביהמ"ק?! שכל מי שבא היה שואב רוה"ק והיה שיא הצניעות והקדושה וכו' להיום???????????

הגמרא מספרת על "שיא הצניעות והקדושה" שהיו קורצים ומרמזים בעיניהם הגברים לנשים (כמובא בראשונים) ולכן היו צריכים לשנות את צורת ההפרדה בבית המקדש.

במקום אחר הבאתי עוד הרבה על "הצניעות והקדושה" שהיתה בדורות הקודמים, והדמגוגיה באמירה של "ירידת הדורות" ביחס לצניעות.

קול שמיעת הנשים ששרות, צועקות (ואל תיכנסו לדיון - כן מותר לא מותר- כי לא מכירים מי היא או זה הרבה בייחד כי אני לא מדבר הלכתי
יבש אלא חוסר צניעות משווע ופריצות)

אם מבחינה הלכתית יבשה אין בזה "קול באשה ערוה" מטעם שאין הרהור בזה, אז אין בזה גם פריצות וחוסר צניעות של קול המון נשים צועקות (אם בכלל יש כזה דבר, אני לא נתקלתי).

ולא בגלל זה ילכו לחילונים או ח"ו מעורב וגם אם כן פשוט שזה לא טענה בכלל ואיך אפשר לומר דבר שכזה

בוודאי שזו טענה, ומפני זה ייסדו עיתונים חרדים, כדי שלא יקראו בעיתונים חילוניים, וכן על זה הדרך עוד דברים רבים.

מה חשבת שיגיד לך - שתלך למעורב?! שתראה פריצות?! ככה זה מתחיל!!!

זה לא מתחיל, ולא התחיל עכשיו, זה קיים מאז ומעולם. וגם אם היה חשש כזה כמו שאתה מדמיין, אין בידינו לגזור גזירות חדשות על הציבור מאז חתימת התלמוד, נפרד אטו מעורב. וגם אם היו יכולים לגזור, הרי גזירה שרוב הציבור לא עמד בה התבטלה מאליה.

אני חושב שיש הרבה מה להגיב אבל אתה חוזר - לדעתי - על אותם טענות ותאוריות שלך בלי להבין מה כן החשש
אבל אני יגיב:
הגמרא מספרת על "שיא הצניעות והקדושה" שהיו קורצים ומרמזים בעיניהם הגברים לנשים (כמובא בראשונים) ולכן היו צריכים לשנות את צורת ההפרדה בבית המקדש.

לגבי ביהמ"ק וודאי הוא שההפרש הוא עצום ורב, וכל שיש קדושה ומורא אין אומץ ליצה"ר להעיז פניו וזה דבר ברור
וכמו שבהלכה בזמן אבלות יש קולות בענייני צניעות כי במקום צער אין כח של היצה"ר ועוד טעמים, ובכ"ז האחרונים החמירו בגלל הדור
וכן בדין עסוק במלאכתו והדברים עתיקים שהדור וודאי מחייב.
רוב הפשקווילים הם הבל ורעות רוח, או זיופים ושקרים, ואין שום קשר בינם לבין תשובה הלכתית מנומקת.

לעניין הפשקולים לא דיברנו אלא בעניין הוראה שיוצאת מאת ביהמ"ד של גדו"י (שבד"כ היא יוצאת כמודעת רחוב או בע"פ ולא פישקויל)

ולא תמיד הוראה היא דבר הלכה מנומק ולא סעיף בשו"ע אלא הוראה כשמה גדר וכו' (הגם שהנהגה היא גם הלכה)
ראינו בעינינו את גדולי ישראל משתתפים בערבי זמר. איזה ספק יש באירוע שהישיבה בו נפרדת?

אני לא ראיתי בעיני את גדו"י בהופעות זמרים אלא אולי בסעודות מצווה שיש גם תזמורת, אבל אם אתה ראית את מר"ן אצל משה דווק
או את חכם משה אצל ישי ריבו, או את חכם שלום כהן אצל אברהם פריד - מה יש לי להגיד...
יש גם בעיות בדרך המובילה לבית כנסת, בית מדרש, קופת חולים, בנק, וכל דבר על פני כדור הארץ.

ואת האמת אני יגיד שכל כבודה בת מלך פנימה!!! וזאת האמת!!! והתורה לא תהיה מוחלפת!!!
הגם שלא כך הם החיים היום והמציאות שונה - האמת היא שהרבה פעמים באוטובוס ובחנות ובבנק וכו' כמו שהזכרת
יש לפעמים פריצות נוראה ולפעמים עוברים באי שימת לב על לאוין ואיסורי תורה, ואם בגדו שלא יגע בבגדה - שו"ע מפורש - מה נעני אנן בתרי?!

ומה עם לא תתורו?! מה עם איכא דרכא אחרינא?!

לא הקשת אלא תירצת ואוי לנו שכך הם פני הדברים!!!
אם מבחינה הלכתית יבשה אין בזה "קול באשה ערוה" מטעם שאין הרהור בזה, אז אין בזה גם פריצות וחוסר צניעות של קול המון נשים צועקות (אם בכלל יש כזה דבר, אני לא נתקלתי).

כמו שיש נבל ברשות התורה אזי יש שגם אם יש מה להקל הילכתי יבש יש להיות נבל והקיש...

עיין בשו"ע ובפוסקים ותשאל דעת תורה אם יש בזה פריצות שאישה אחת סתם ברחוב מגביהה את קולה וכ"ש וק"ו הוא כאן...
אז נאסור ערבי זמר שלא יבואו להערצה? קשקוש מקושקש.

אתה לא חושב שבמקום שיכנס אברך או בחור ישיבה שמחזיק את כל העולם ועזב מנעמי עולם -
שהוא לא מקבל הערצה כמו אחרון שבעם - ואני מדבר על הטובים שבהם ומי מדבר על הפוקרים שבהם זה החינוך של עצמנו?!
זה החינוך לילדנו?! זה הדוגמה להערצה?!
זה לא מתחיל, ולא התחיל עכשיו, זה קיים מאז ומעולם. וגם אם היה חשש כזה כמו שאתה מדמיין, אין בידינו לגזור גזירות חדשות על הציבור מאז חתימת התלמוד, נפרד אטו מעורב. וגם אם היו יכולים לגזור, הרי גזירה שרוב הציבור לא עמד בה התבטלה מאליה.

זה לא גזירה. זה חסימת פירצה בגדר דתנו שנפרצה
וודאי לא שאין הציבור וכו' כי לא חסר מה לעשות בחיים, גם אם אדם צריך להתאוורר ולהשתחרר.

ואת כל זה אומר לך אדם פשוט אברך רגיל, ואם תרצה באמת לשמוע, לך לגדו"י ותשמע אימרי שפר ודעת תורה אמיתית.

מבלי להכנס לכל הנ"ל...
יש לי שאלה אחת.

יש רב אחד שמתיר כזה דבר?
(חוץ כמובן מהרב @משיב כהלכה שידוע ששורש נשמתו הוא מהמקילים בענייני צניעות)

תשאל שאלה אחרת, יש רב שאוסר ערבי זמר נפרדים? הבא תשובה הלכתית ונראה!

הגר"ע יוסף לא השתתף בערבי זמר נפרדים?

ולגבי דידי, הגם שאני לא רב ולא פוסק הלכה ולא נושא לדיון, יש גם ענייני צניעות שאני מחמיר, כפי שיכול הרואה לראות באלפי תגובותיי בעניינים השונים, והענין הוא להיצמד בכל דבר ל@נקודת האמת (אע"פ שיש ענין להקל בכל דבר וכפי שהארכתי, וכך הוא דרך הספרדים).

לעניין הפשקולים לא דיברנו אלא בעניין הוראה שיוצאת מאת ביהמ"ד של גדו"י (שבד"כ היא יוצאת כמודעת רחוב או בע"פ ולא פישקויל)
ולא תמיד הוראה היא דבר הלכה מנומק ולא סעיף בשו"ע אלא הוראה כשמה גדר וכו' (הגם שהנהגה היא גם הלכה)

ובזה כתבו הפוסקים מה שכתבו (שאין לזה ערך כמו תשובה הלכתית מנומקת), ובזה כתבתי שרבו הזיופים עד מאוד, ורבים חותמים מכל מיני סיבות שנאמרו להם, אע"פ שאינם מסכימים עם כל מילה המופיעה בפשקוויל.

לכן אני תמיד מגחך כשאני רואה מאן דהו שמצטט פשקוויל וכותב "גדולי הדור זועקים"... כאשר בקושי הסכימו לחתום כדי לעודד מגמה מסויימת או למנוע איזה דבר שנאמר להם והוגזם והוקצן כדי שיסכימו לחתום.

ואת האמת אני יגיד שכל כבודה בת מלך פנימה!!! וזאת האמת!!! והתורה לא תהיה מוחלפת!!!
הגם שלא כך הם החיים היום והמציאות שונה - האמת היא שהרבה פעמים באוטובוס ובחנות ובבנק וכו' כמו שהזכרת
יש לפעמים פריצות נוראה ולפעמים עוברים באי שימת לב על לאוין ואיסורי תורה, ואם בגדו שלא יגע בבגדה - שו"ע מפורש - מה נעני אנן בתרי?!
ומה עם לא תתורו?! מה עם איכא דרכא אחרינא?!
לא הקשת אלא תירצת ואוי לנו שכך הם פני הדברים!!!

הפוסקים לא חששו לזה ולא אסרו לנסוע באוטובוס או לצאת לחנות ולבנק, וגם לאשה עצמה לא נאסר לצאת לצורך.

ולא צריך להגיע ל"פריצות נוראה", כי גם על אשה יפה וצנועה אסור להסתכל, והענין הוא לא לנסות לכער את כל הנשים ברחוב, או למנוע מהן לצאת כאשר מותר להן לצאת מצד ההלכה, או למנוע אירועי זמר נפרדים, אלא פשוט להפיץ חומר הסברה על גודל מעלת שמירת העיניים והעבודה הפנימית של כל אחד.

כמו שיש נבל ברשות התורה אזי יש שגם אם יש מה להקל הילכתי יבש יש להיות נבל והקיש...
עיין בשו"ע ובפוסקים ותשאל דעת תורה אם יש בזה פריצות שאישה אחת סתם ברחוב מגביהה את קולה וכ"ש וק"ו הוא כאן...

אין קשר ל"נבל ברשות התורה", כי אם אין פריצות אז אין חשש כלל.

ואכן כאשר אשה בודדת מגביהה את קולה, יש בזה פריצות, ולא קשור לנדון כלל.

אתה לא חושב שבמקום שיכנס אברך או בחור ישיבה שמחזיק את כל העולם ועזב מנעמי עולם -
שהוא לא מקבל הערצה כמו אחרון שבעם - ואני מדבר על הטובים שבהם ומי מדבר על הפוקרים שבהם זה החינוך של עצמנו?!
זה החינוך לילדנו?! זה הדוגמה להערצה?!

אכן, יש לחנך את ילדינו להעריץ תלמידי חכמים ולא זמרים. אבל לא מפני זה נאסור אירועי זמר.

זה לא גזירה. זה חסימת פירצה בגדר דתנו שנפרצה

נהפוך הוא, פשקוויל זה הוא עצמו פרצה בגדרי דתנו, כאשר בחור ישיבה משועמם מחפש לאן לצאת ויש לו אירוע שהוא כשר למהדרין מן המהדרין ללא שום חשש ערבוביה, ויש הפרדה כדת, ואומרים לו "אוי ואבוי אם תלך לשם, הרבנים יצאו נגד זה", והוא אומר לעצמו מה לי הופעה נפרדת מה לי זמר חילוני והופעה מעורבת, והולך למקומות טמאים ומתקלקל.

אבל בערבי זמר נפרדים אין שמץ של פרצה.

במקום להיות כל הזמן ב'סור מרע' צריך 'עשה טוב'
אבל מה נעשה שצריך 'תעסוקה' ל'עסקנים' ולשאר האנשים האובססיבים בכל הענינים הנ''ל
אולי ללמוד גמ' וראשונים זה משעמם, הרבה יותר מעניין להתעסק באובססיה ב'גזירות' 'חרמות' 'פצ'קוולים' 'חומות הדת' ושאר מרעין

תשאל שאלה אחרת, יש רב שאוסר ערבי זמר נפרדים? הבא תשובה הלכתית ונראה!
הביאו לך מכתבים מפורשים של גדולי ישראל ולא הבאת שום הכחשה לשום רב חוץ מטענות סרק שא"א לסמוך על פשקווילים,
וכבר כתב הגאון רבי מאיר מאזוז זצוק"ל שכל גדולי ישראל אסרו זאת ומי יבוא אחריהם.
הגר"ע יוסף לא השתתף בערבי זמר נפרדים?
לא ידוע לי, ובטח לא בערבי שירה שהנשים צועקות בקולי קולות.
במקום להיות כל הזמן ב'סור מרע' צריך 'עשה טוב'
בשביל להגיע לעשה טוב צריך קודם לסור מהרע.
אבל מה נעשה שצריך 'תעסוקה' ל'עסקנים' ולשאר האנשים האובססיבים בכל הענינים הנ''ל
אולי ללמוד גמ' וראשונים זה משעמם, הרבה יותר מעניין להתעסק באובססיה ב'גזירות' 'חרמות' 'פצ'קוולים' 'חומות הדת' ושאר מרעין
יכול להיות שצריכים תעסוקה, אבל זה לא משנה את דעתם של גדולי ישראל.

בשביל להגיע לעשה טוב צריך קודם לסור מהרע.
לצייר בתודעה שהבעיות היחידות בדור זה צניעות ופגעי הטכנולוגיה ומזה כל הצרות וכו', זה שקר גמור
כי הצבור החרדי (השמור) באופן כללי די שומר את עצמו בנושאים אלו (תמיד יש ויהיו פרצות ומודרניזציה וכו')
יש המון נושאים 'בן אדם לחבירו' ו'בן אדם למקום'
וכבר כתבו במקום אחר שיש בחורי ישיבות ואברכים (הרבה מאוד) שאין להם שום מושגים בעקרי היהדות ובהלכה, ועוד דברים חמורים
וצריך לזכור שהמטרה זה להגיע לעשה טוב, וסור מרע אינה מטרה בפני עצמה.
ובודאי כשלא מציעים אלטרנטיבה ראויה, ועושים מהעיקר טפל ומהטפל עיקר.

ראשי תחתית