יש לי של זוגלובק במקפיא כתוב שהתירס הוא 54 אחוז. ובשאר הרכיבים קמח חיטה חלבון סויה שמן סויה שבבי תפו"א ועוד בשום אחד מהם לא כתוב אחוזים כך שכולם כנראה באחוזים נמוכים יחסית.אף דמאן דמברך האד' לא משתבש, דסו"ס יש כאן כמות חשוב' של תירס שלם,
מ"מ הדעת נותנת לברך שהכל, כיון דיש כאן רוב שהוא רק סויה, ושאר ענינים כמו ציפוי וכו'
וכבר קבע הבאה"ל סי' ריב לברך על הרוב,
ואף שחכ"א טען שאין כאן רוב ברור, מ"מ כך נראה יותר וסב"ל,
כמה הוא רוב?וכבר קבע הבאה"ל סי' ריב לברך על הרוב,
בפמ"ג כ' דאפי' מעט, והיינו אפי' 51 אחוזכמה הוא רוב?
כמדו' ששמעתי שהכוונה כולל התירס שנמצא מעורב בסוי', ופוק חזי שאין טעם הסוי' דומה לשאר שניצלים סוי'לי של זוגלובק במקפיא כתוב שהתירס הוא 54 אחוז.
יש צד גדול לברך מזונות יותר משניצל רגיל ששם וודאי החזה עוף הוא העיקר והחשוב משא"כ כאן שללא הפרורי לחם אף אחד לא היה אוכל את זה כמעט.אף דמאן דמברך האד' לא משתבש, דסו"ס יש כאן כמות חשוב' של תירס שלם,
מ"מ הדעת נותנת לברך שהכל,
כמדו' שאין זה כלל פירורי לחם אלא תירס,יש צד גדול לברך מזונות יותר משניצל רגיל ששם וודאי החזה עוף הוא העיקר והחשוב משא"כ כאן שללא הפרורי לחם אף אחד לא היה אוכל את זה כמעט.
בשתיהם יש לחם כמדומני. (אולי @נוריאל עזרא יבדוק במקפיא שלו...)כמדו' שאין זה כלל פירורי לחם אלא תירס,
בשניצל סוי' זה ודאי שזה לא לחם
מה הצדדים שלך?בקיצור, יש כאלה שפשוט להם מזונות, ויש כאלה שפשוט להם שהכל, ויש כאלה שפשוט להם האדמה, ורק אני נותרתי בספק אם שהכל, האדמה או מזונות...
אני אישית בד"כ לא מברך על שניצל עוף, אבל בעיקרון בזה יש מח' אם שהכל או מזונות או תלוי בעובי.בוא נתחיל מההתחלה, מה אתה מברך על שניצל עוף?
אני מבין, מה זה עיקרי?לכאורה את המילוי שבין התירס והציפוי אין מי שיאכל לבד או חושב על זה בכלל גם לא רוצים לאכול סלט תירס אלא להרגיש שאוכלים דבר מה כעין שניצל רק פרווה. ולכן גם תירס רק עם המרקם של החלבון סויה לא בא בחשבון וצריך את כלל המרכיבים כולל הציפוי לתחושה הנ"ל. ובאנו לעניין שונה משניצל רגיל שאפשר בפשטות לאוכלו גם ללא הציפוי.
ולענ"ד אם הציפוי הוא אכן פירורי לחם בדין יותר פשוט מסתם שניצל שבו המחלוקת הידוע שכאן יהיה מזונות כי וודאי שבא להטעים לתת תחושה של שניצל. ואם עשוי מתירס כמו שהציעו לעיל כנראה אדמה. [אנסה לברר את זה בע"ה] והמברך אדמה לא משתבש כי סו"ס התירס מאוד עיקרי פה גם כי הוא רוב וגם כי כך נקרא שמו. לברך שהכל יותר רחוק בעיני.
אני לא מדבר על הבדרך כלל, אלא על היוצא מהכלל...אני אישית בד"כ לא מברך על שניצל עוף, אבל בעיקרון בזה יש מח' אם שהכל או מזונות או תלוי בעובי.
אבל לפי מה שהבאתי לעיל התירס הוא רוב. עכ"פ אם הציפוי מזונות לענ"ד פשוט שבא להטעים לתת תחושה של שניצל שלא ירגיש כמו חביתת תירס ויהיה ברכתו מזונות.אני מבין, מה זה עיקרי?
כל עוד והוא אינו רוב הוא לא יכול להיות עיקרי.