באנר תרומה

פפושדו - דעת רבותינו

• יוזם האשכול יוזם האשכול זולדן
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
באנר
כפי שכתבתי לדעתי השיחה יזומה מצידו של הרב חותה כמש"כ לעיל.
אם קשה לך הריכוז בשמיעה, אולי תוכל לתפוס את הריכוז דרך הקריאה

עיין בעלונו של הנ"ל שהעלו למעלה, ותראה איך הוא עצמו אומר במו פיו שהוא יזם את השיחה , וכלשונו שם "ולכן התקשרתי" וכו' יעו"ש.

כואב קצת לשמוע את זה וחבל שפרסמו הקלטה כזאת שלא ראויה כ"כ לשניהם.
אכן נודע הדבר

שבעל העלון הנ"ל שכבר יצא לאור היום , א"כ להוי אומר שהוא כבר כתב וערך את העלון אתמול , ושם בעלון שפך על הר' חותה מבלי להביא את דבריו , אלא רק את הצד שלו.

ולכן מובן הדק היטב למה הרב חותה הוציא את ההקלטה , כי ידע שהשיחה יזומה מצד בעל האגדות הנ"ל , וכמו שכתב להדיא בעלונו וכדכתבי כבר לעיל , והוא בדיוק ידע עם מי יש לו עסק, [וכמו שבאמת עשה כך בעלון שלו יעו"ש] ולכן פרסם ההקלטה

בדבר שגורם להפסדים של מאות אלפים ודאי שמדינא יכול לתבוע
מאיזה דין?
ורק בערכאות - משום שזה חוק המדינה, וכמו שבענייני עובד ומעביד הולכים לבית משפט בגלל שזה חוק המדינה
אסור ללכת לערכאות בשום מקרה בלי אישור מבית דין (שמתקבל רק אם הנתבע לא ציית דינא). וגם בענייני עובד ומעביד כל ירא שמים הולך לבית דין, ואין שום חוק שמחייב לפנות לבית משפט.
וכן בכל מריבה שיש בישיבות [עיין ערך פוניבז' , וכן ערך יסודות וכו'] תמיד הלכו לערכאות , כי יש דברים שזה הכתובת בלבד , וב"ד לא יכולים לעשות דבר
אין דבר כזה.
הצדדים אמורים לפנות לבית דין ולחתום על שטר בוררות, המחייב משפטית.
אלו שהלכו לערכאות בסכסוכים המדוברים אכן נהגו שלא כדין.
ופלא בעיני לתקוף כל היום את המקלים בהלכה, ולפתע להקל בלי שום בסיס באיסור חמור ומפורש של חילול ה'.

חובה גם להבין שאותו אחד שצועק בעלוניו על "המצווה הענקית" של אכילה הפפושדו חוץ מלהחליט ברוח קודשו מי שקרן ומי לא, וחוץ מלומר שאיך אתה אומר שהרב עובדיה הכשיל את הרבים?!... ממש טענות חזקות... ושהרב חותה אומר לו דברי טעם הוא פשוט התחמק...

הרב @אור יעקב העלה הודעה על ההקלטה, ואיני יודע מי כתב את ההודעה, אדם ששמע מה שהוא רוצה לשמוע, ואין לי כח להתייחס לדבריו, אבל מה שכתב אם הרב חותה ידע מי מדבר איתו, היום היה לי שיחה ארוכה עם הרב חותה בנושא, והוא אמר לי שבהתחלה הוא חשב שזה יהודי זקן לפי הקול שלו, ולכן הוא דיבר אליו בהתחלה בעדינות "כבודו" וכו', עד שבמשך השיחה הוא אחז שזה הוא, ומה שכתבת שהרב חותה חתך את ההקלטה באמצע, תאמין לי שהוא עשה את זה רק לכבודו של הרב נקי, כי הוא אמר לו שיש לו הרבה חומר עליו, ואם הוא ימשיך לבזות אותו בעלונים, הוא גם יודע להוציא עלון עליו ואכמ"ל...

אבל היפה הוא שהרב חותה עם כל הלחץ עונה בכבוד לכל שיחת פלאפון! היום הוא אמר לי שהוא היה בבקר בצפת בקבר הב"י, וכל הדרך התקשרו אליו עשרות פלאפונים על הפפושדו, והוא עונה לכל אחד בסבלנות. אבל לפני כמה שבועות שהרב נקי תקף את הפאה בחריפות, במשך כמה שבועות, התקשרתי אליו ואמרתי לו יש"כ גדול על העלונים, אבל למה כבודו מדבר על הפאה בחריפות, הרי יש לנו גדולי דור שהתירו האגרות משה הרב משאש חכם בן ציון, ותוך כדי שאני אומר לו את השמות הנ"ל הוא פשוט ניתק לי את השיחה בפנים!! ושחזרתי אליו אח"כ הוא לא ענה (מי שלא מאמין לי שינסה גם... זה הפלאפון שלו - 0504125585), וזה למרות שדיברתי בשיא הכבוד! אבל הרב חותה לא ניתק לו, אלא הוא דיבר בכבוד (עד שהוא אחז מי המדבר ואז הוא יותר נכנס בו... ובצדק!!) - ובזכות הקלטה זו נדע את הרמה של הצד שלהם!!

הרב בנימין חותה: 050-4193452

תודה כבר קיבלתי בפרטי.

אני חושב שחשוב מאוד שכל מי שדרכה של תורה חשובה לו באמת, וכואב את השקר והסילוף הזה שכל מי שמביא נתונים חדשים למשוואה או שמביא עוד דעות הוא כאילו פוגע במרן הגרע"י זצ"ל - שיתקשר לרב חותה לחזק את ידיו.

כך עשיתי לפני כשעה, והרב חותה שמח בזה והודה על החיזוק.

התפרסם לפני חצי שעה בערך:

הרב שלמה בניזרי
'חד וחלק' - י"ד ניסן התשפ"ו

עוגיות פפושדו - גילוי השקרים בדברי הרב בנימין חותה ומשגיח התבלינים עודד בוגרד שפוסלים את העוגות בטענת ספק חמץ.

(אין לי שום קשר לשום צד, רק מעלה את הדברים שידונו בהם הקוראים).

קבצים מצורפים

השיחה של ר' דוד נקי בעילום שם עם הרב בנימין חותה - על הפפושדו.

הצג קובץ מצורף 18719

איזו טיפשות ואיזו עם ארציות.
מרן מרן מרן מרן מרן. יש כאן ספק כרת והאיש מנפנף בשטויות של קטלי קני באגמא, איזו חוצפה וביזוי ת"ח, כולם שקרנים כולם רמאים, העיקר שמרן צודק. זה העיקר. איזו בוטות רח"ל, מרן קיבל תורה מסיני.
עפרא לפומיה.
נמאס מכל החצופים האלו שמקטינים ספיקות דאורייתא וחששות הלכתיים אמיתיים בטענות הסרק הנבזיות של מרן מרן מרן.
כמה ביזיון הם עושים לרב עובדיה בראש ובראשונה. אין לתאר. פשוט אין לתאר.

הרב שלמה בניזרי

עוגיות פפושדו - גילוי השקרים בדברי הרב בנימין חותה ומשגיח התבלינים עודד בוגרד שפוסלים את העוגות בטענת ספק חמץ.

אני תוך כדי שמיעה, הוא מצטט שם שאין הקב"ה מביא תקלה לצדיקים במידי דאכילה, ומציין לתוספות בגיטין.

ולכאורה לפי התוספות עצמם שם - אין זה שייך לחמץ, זו לשונם:

ורב ירמיה בר אבא דאישתלי וטעים קודם הבדלה (פסחים דף קו:) אע"ג דאמר התם (דף קה.) דמיתתו באסכרה ובראש השנה (דף כא.) בסיס תבשילא דבבלאי בצומא רבא דמערבא אין דבר מגונה כל כך. אכילה של היתרא בשעת האיסור.

עוד הוא מביא שם נידונים שהם דאורייתא והרב עובדיה מיקל בהם, ולמה נזעקתם דוקא על זה?

ולא נגע ולא פגע, שאין זו מחלוקת בסברא ובאובנתא דליבא, אלא בידיעת המציאות.

אני תוך כדי שמיעה, הוא מצטט שם שאין הקב"ה מביא תקלה לצדיקים במידי דאכילה, ומציין לתוספות בגיטין.

ולכאורה לפי התוספות עצמם שם - אין זה שייך לחמץ, זו לשונם:

ורב ירמיה בר אבא דאישתלי וטעים קודם הבדלה (פסחים דף קו:) אע"ג דאמר התם (דף קה.) דמיתתו באסכרה ובראש השנה (דף כא.) בסיס תבשילא דבבלאי בצומא רבא דמערבא אין דבר מגונה כל כך. אכילה של היתרא בשעת האיסור.
וגם אין הקב"ה מביא תקלה על הצדיקים שלא יאכלו בעצמם טרף, אבל לא לגבי הוראה שיכול להיות שיטעו.
פעם שמעתי שהרב יעקב נשאל איך הוא אומר שפפושדו זה חמץ הרי אביו אכל, והוא ענה שבטוח לו שלאביו יצא עוגיה שאינה חמץ, אבל זה לא ראיה על כל המפעל.

וגם אין הקב"ה מביא תקלה על הצדיקים שלא יאכלו בעצמם טרף, אבל לא לגבי הוראה שיכול להיות שיטעו.

והרי לנו מסכת הוריות שלימה בדיוק על הדבר הזה.

כולנו אוהבים את מרן הרב עובדיה. אבל התורה גדולה יותר. ומה שנכון על כל הצדיקים והחסידים - נכון גם עליו [יודגש: כאפשרות, לא כקביעה, חלילה. כי לי אישית אין שום מושג. אני מדבר על העקרון].

אגב מה שתפס אותי
שהוא אומר בסוף שהם הולכים לתבוע אותו תביעת דיבה [בסוף דקה 18]

והיה אחד שהקשה לעיל
שאלת תם לפי ההלכה מותר לתבוע תביעת דיבה ?
אולי כונת הרב בתביעה לבית דין אך מה זה יעזור ?
ובערכאות לפי איך שלמדתי בחיידר אסור!!

אז אולי בחיידר שלהם למדו שמותר לתבוע דיבה

הרב שלמה בניזרי

מה שיוצא מדברי הרב בנזירי שהוא מאוד מאמין לרב אברהם יוסף, ור' אברהם ממש בצער מזה, ולא יכול להיות שהכשילו את עם ישראל בחמץ לפי הוראת הרב עובדיה ועוד ע"י בנו, והרב עמאר גם העיד שיצא מרוצה מהסיור, ואיך הרב חותה מעלה אדם שלא היה שם שנים, אולי הם חזרו בתשובה (לשיטתו כמובן), איפה לדון לכף זכות, למה לא לברר עם הרב אברהם, כו' וכו'. וכמובן חלק מהשיטה היא לזלזל ברב בוגרד ולקרוא לו "מר" בוגרד, שישמע שיש עוד אחד שהוא נגד כל הרבנים.

אבל לדידן שאין שום אפשרות לדעת מי צודק, הרב יעקב יוסף ובנו הרב עובדיה, וכן גיסו (לפי עדות הרב חותה), וכן הרב עודד בוגרד, או הרב אברהם, והרב נקי, וכו', ואין ביכולתי לגלות זאת ברוח הקודש... וזה לא מופקע שאפשר להטעות רב (לא חסר סיפורים מההיסטוריה), ולכן בוודאי שמי שיש לו שכל למה יאכל את זה בפסח?! (שזה בעצם טענת הרב חותה, ואני מאוד מבין אותה). אבל הרב בניזרי מכיר וסומך על הרב אברהם, אבל לדידן איני יודע מי באמת הצודק ומי לא (ובפרט שהרב בנזרי פרסם ברבים שיאכלו את הפפושדו, אז בודאי הוא יותר יסמוך על דברי הרב אברהם מאשר על השני, ואולי הוא באמת צודק, אבל זה נקודה שצריך לזכור)

וגם מה שהוא טוען אולי חזרו בתשובה איפה לדון לכף זכות, זה ממש לא טענה! אדם שראה דברים כאלה לא צריך לשתוק (אגב שנה שעברה דיברתי עם הרב אופיר מלכא והוא סיפר לי שהרב עודד הנ"ל סיפר לו את הסיפורים הנ"ל, ולכן הרב אופיר גם מדבר נגד עוגיות אלו). ומה בכלל הטענה עליו, בזמן שהוא מדגיש שהוא לא היה שם הרבה שנים (הרב בניזרי אומר 20 שנה), ויכול להיות שהתשתנו הדברים, אבל רק תדעו שלמערכת הזאת לא היה איכפת להאכיל חמץ לפני שנים.

וגם מה שהרב בניזרי טען שאל את הרב עודד למה הוא לא אמר את זה לרב עובדיה, והוא טען שהוא מפחד, ושהוא ראה מה עשו לרב יעקב.

וזה מובן מאוד! לצערנו לפעמים יש דברים שמפחיד לדבר עליהם, וקראו מקרים מעולם. יש לי חבר שהוא נכד של אחד מגדולי הדור שלנו שנפטר לפני כמה שנים, ובפוליטיקה היו מתייעצים אתו הרבה, ואותו חבר א"ל שאביו (שהוא חתנו שאותו גדול), היה לו הרבה מה להגיד נגדם, והוא ניסה לדבר אתו, וכנראה הם ידעו ממחשבתו, ולא נתנו לו אף פעם להיות אתו לבד, ועוד היו שולחים לו עבריינים לבית לאיים עליו, והוא אמר לי שאביו עד היום בפחדים וחרדות בגלל זה! (ולכן לא כתבתי את שמו של אותו גדול, אני לא רוצה שיצא עי"כ בזיון לחתנו). ולכן זה מובן שיש ממה לפחד, ובפרט בנושא כזה שאתה מתעסק עם בעלי מפעל, שזה באמת יכול להיגמר לא טוב.

איזו טיפשות ואיזו עם ארציות.
מרן מרן מרן מרן מרן. יש כאן ספק כרת והאיש מנפנף בשטויות של קטלי קני באגמא, איזו חוצפה וביזוי ת"ח, כולם שקרנים כולם רמאים, העיקר שמרן צודק. זה העיקר. איזו בוטות רח"ל, מרן קיבל תורה מסיני.
עפרא לפומיה.
נמאס מכל החצופים האלו שמקטינים ספיקות דאורייתא וחששות הלכתיים אמיתיים בטענות הסרק הנבזיות של מרן מרן מרן.
כמה ביזיון הם עושים לרב עובדיה בראש ובראשונה. אין לתאר. פשוט אין לתאר.

לאחר ששמעתי מספר דקות מדברי הרב בניזרי, אינני מבין כלל מדוע הרב נקי טען טענות של הבל ורעות רוח, ברמה של גן חובה, במקום להזים את הטענות נגד פפושדו ולומר בפשטות - עודד בוגרד הוא בסך הכל אדם שהיה משגיח כשרות בחנות תבלינים סמוכה לפני עשרים שנה, והוא אינו יודע מה הוא שח, כל דבריו שקר וכזב, טענה אחר טענה.

יש הבדל גדול מאוד בין פוליטיקאים עבריינים לבין איזה מפעל עוגיות קרש.
יכול להיות.

אבל לגבי הטענה למה הוא פחד לדבר זה ההסבר, אתה מהצד יכול לומר שמה יעשו, אבל אדם שחושש זה יכול לבוא מכל מקום.

ולמשל הרב יואל שילה שכתב קונטרס בעד הפאה, הוא כתב שהוא קיבל מזה איומים וכו' וכו'. אבל הוא לא מפחד, אבל אתה רואה שהיום זה המציאות, שרוצים להשתיק אדם (שפוגע בשיטה או בפרנסה) מתחילים לאיים, ואתה לא יודע לאיפה זה מגיע, ולכן זה לא טענה למה אדם חשש, גם אם יש את כל הטענות להרגיע אותו (שאולי בגללם הוא התחיל לדבר ע"ז כעת)

פשוט חילול השם ההקלטה הזאת, ויכוח כל כך לא ענייני ולא מקצועי בשפה זולה ולא מכבדת, עכ"פ האמת ניכרת היטב בדברי הגר"ב חותה

בלאו הכי שניהם לא מאן דאמר. זה כתב כמה ספרי ליקוטים וזה כתב כמה ספרי ליקוטים, זה מו"צ שכונתי בדימונה וזה מו"צ שכונתי בי-ם, זה התפרסם ע"י עלון לשבת וזה התפרסם ע"י תוכנית רדיו.

ולכן מה שאתה טוען ש"לא מכבד" אינו מדוייק, כי שניהם שמחים בכל פרסום מכל סוג שהוא...

הרב נקי רצה להתפרסם כאחד שמעודד אכילת פפושדו (ועל הדרך גם לזכות בנקודות אצל הרב יצחק שידאג לקדם אותו בהמשך) והרב חותה רצה להתפרסם כאחד שמתריע בפני אכילת פפושדו.

לאחר ששמעתי מספר דקות מדברי הרב בניזרי, אינני מבין כלל מדוע הרב נקי טען טענות של הבל ורעות רוח, ברמה של גן חובה, במקום להזים את הטענות נגד פפושדו ולומר בפשטות - עודד בוגרד הוא בסך הכל אדם שהיה משגיח כשרות בחנות תבלינים סמוכה לפני עשרים שנה, והוא אינו יודע מה הוא שח, כל דבריו שקר וכזב, טענה אחר טענה.
יש לך גדולי הפוסקים שחוששים לאיסור תורה ומה שמעניין בן אדם זה מרן מרן מרן???? לאן הגענו??? איזו בערות וליצנות.

יש לך גדולי הפוסקים שחוששים לאיסור תורה ומה שמעניין בן אדם זה מרן מרן מרן???? לאן הגענו??? איזו בערות וליצנות.

זה גופא טענתו של הרב נקי, שאם איתא שהרב יעקב יוסף אכן אמר למרן שיש כאן חשש של איסור תורה, איך יתכן שמרן לא טיפל בזה לבדוק.

ולמשל הרב יואל שילה שכתב קונטרס בעד הפאה, הוא כתב שהוא קיבל מזה איומים וכו' וכו'

אין שום קשר לבריונים מצויים שמאיימים על כל ת"ח המפרסם משהו בעד פאה.

בנדונים הלכתיים, כל אחד יכל להגיע לרב עובדיה ולומר את אשר על ליבו, ללא מאן דהו שיאיים עליו.

זה גופא טענתו של הרב נקי, שאם איתא שהרב יעקב יוסף אכן אמר למרן שיש כאן חשש של איסור תורה, איך יתכן שמרן לא טיפל בזה לבדוק.

זה גופא טענות ברמה של גן ילדים, במקום להתמודד עם העובדות וכפי שעשה הרב בניזרי.

ראשי תחתית