עת שערי רצון
חבר ותיק
להשליט את פסק הרב עובדיה על הציבור בכוח בציבור שלא בהכרח קיבל פסקיו, ולומר זאת בשם "כל'' הפוסקים, ובעיקר בהלכה שהוא כמעט דעת יחיד, זה רוע לב
לפי דבריך הרב עובדיה יוסף זצוק"ל שקרן?
הוא לא דעת יחיד ואין זה משנה וכי החזון איש כשפסק דעתו לשואל אפילו שהיה דעת יחיד באיזה דברים היה רע לבלהשליט את פסק הרב עובדיה על הציבור בכוח בציבור שלא בהכרח קיבל פסקיו, ובעיקר בהלכה שהוא כמעט דעת יחיד, זה רוע לב
כשרב מורה משהו מורה לפי דעתו אבל כשאתה בא מהצד אתה צריך להתחשב בכל הדעות ולכן ההיתר די ברור,מן הסתם אם הייתה שואלת את הרב עובדיה יוסף זצ"ל היה מורה לה ללכת עם מטפחת האם הרב עובדיה יוסף היה "רע לב"?
איזה עוד פוסקים בדורנו אוסרים פאות מכל וכל חוץ מהרב משה לוי והרב עובדיה??הוא לא דעת יחיד
הוא לא דעת יחיד ואין זה משנה וכי החזון איש כשפסק דעתו לשואל אפילו שהיה דעת יחיד באיזה דברים היה רע לב
לא הפוסק רע לב אלא זה שכופה את פסקיו על כולם,הוא לא דעת יחיד ואין זה משנה וכי החזון איש כשפסק דעתו לשואל אפילו שהיה דעת יחיד באיזה דברים היה רע לב
שאלתי אם היה שקרן זה שהביא דעת האוסרים כן דרכו הרבה פעמים שזו מסקנתו לחזק הפסק מן הסתם למד הדברים היטב וידע דברי הפוסקים שהרי יצא בתוקף על רבים. להגיד על מי שמבין אחרת שקרן זה תעמולתי לא פחות.רק להעיר שהגר"ע יוסף לא נחית לסוגיא כלל, אלא אסף את דברי הפוסקים האוסרים ותו לא, וכמעט לא דן בדבריהם.
ואדרבה, אם מצינו שדן בדבריהם הרי זה לקולא... כגון שדן והסיק שאין איסור משום שערות מת, ודן והסיק שאין לאסור משום שנראית כבתולה, ודן והסיק להתיר לגרושה ואלמנה.
ומכל הסתירות בדבריו מוכח בבירור לכל בר דעת שאם היה רוצה להתיר היה מתיר בשופי, אבל הוא לא רצה להתיר לכלל ישראל כי להרגשתו היה בזה חוסר צניעות. ומאידך גיסא התיר בקלילות במקרים פרטיים (אם הגבר לא רצה והאשה רצתה).
וידועה דרכו של הרב זיע"א כמה התחשב בדעות החולקות עד כדי שאחרים רואים בו התגמשות יתר (ע"ע לוטו ועוד רבים ואכמ"ל)לא הפוסק רע לב אלא זה שכופה את פסקיו על כולם,
הרב עובדיה כפוסק זכותו להביא את דעתו,שאלתי אם היה שקרן זה שהביא דעת האוסרים כן דרכו הרבה פעמים שזו מסקנתו לחזק הפסק מן הסתם למד הדברים היטב וידע דברי הפוסקים שהרי יצא בתוקף על רבים. להגיד על מי שמבין אחרת שקרן זה תעמולתי לא פחות.
אתה לא דברת בהודעתך הקודמת על לכפות דעה על כולם אלא לפסוק לאשה מסוימת. אתה רוצה לבאר דבריך הכל טוב אבל אופן הצגת הדברים היה תעמולתי לא פחות מאלו שאתה טוען נגדם.לא הפוסק רע לב אלא זה שכופה את פסקיו על כולם,
אתה לא דברת על מי שבא מהצד אלא כתבת ש"הרב עובדיה כפוסק זכותו להביא את דעתו השקרן זה מי שבא מהצד ואו' אין מי שמתיר ומי שהולכת עם פאה אין לה על מי לסמוך זה שקר,
זקר זה להגיד משהו לא נכון,
להגיד שאין על מי לסמוך זה שקר שחור על גבי לבן,
אם מישהו מחר יגיד שאין שום דעה שמתירה קטניות,
תגיד לי אתה מה הוא אם לא שקרן.
דברתי על בעל שמחייב את אשתו ללבוש מטפחת ולא על הרב כפוסק שאו' את דעתו,אתה לא דברת בהודעתך הקודמת על לכפות דעה על כולם אלא לפסוק לאשה מסוימת. אתה רוצה לבאר דבריך הכל טוב אבל אופן הצגת הדברים היה תעמולתי לא פחות מאלו שאתה טוען נגדם.
אתה לא דברת בהודעתך הקודמת על בעל שמחייב את אשתו ללבוש מטפחת. אתה רוצה לבאר דבריך הכל טוב אבל אופן הצגת הדברים היה תעמולתי לא פחות מאלו שאתה טוען נגדם.דברתי על בעל שמחייב את אשתו ללבוש מטפחת ולא על הרב כפוסק שאו' את דעתו,
אתה לא דברת על מי שבא מהצד אלא כתבת ש"
מי שלומד את הסוגיא ואו' שקשה להתיר,
או שהוא שקרן".
מה שאתה עושה עכשיו זה אפילו לא ביאור לדבריך אלא שכתוב שלהם. אולי טעית בניסוח הקודם אבל לא לבלבל את הקוראים.
אני חוזר שוב על המילים המצוטטות ללמוד את הסוגיא ולהגיד שקשה להתיר זה שקר,מי שלומד את הסוגיא ואו' שקשה להתיר,
או שהוא שקרן,
או שהסוגיא אצלו הכוונה ליבי"א והילקוט יוסף פה זה מתחיל פה זה נגמר,
שאלתי אם היה שקרן זה שהביא דעת האוסרים כן דרכו הרבה פעמים שזו מסקנתו לחזק הפסק מן הסתם למד הדברים היטב וידע דברי הפוסקים שהרי יצא בתוקף על רבים. להגיד על מי שמבין אחרת שקרן זה תעמולתי לא פחות.
אופן הדברים צריך להיות תעמולתי הרבה יותר מדובר באנשים משועממים ריקים ופוחזים שמוציאים כל היום עלונים ומבלבלים את המח לאנשים,אבל אופן הצגת הדברים היה תעמולתי לא פחות מאלו שאתה טוען נגדם.
אולי לא יודע אני לא רואה עניין להיכנס לזה, רק המילה שקרן וכן המלים רע לב העירו אותי מתרדמתי...אכן, אני לא הייתי נוקב במילה "שקרן".
אבל הגר"ע יוסף מעולם לא נחית לדיון בסוגיות, וזאת עובדה.
הוא רק הביא את דברי האוסרים כסדר.
וגם אם היה איזה דבר שהוא דוחק מן הדוחק, הוא הביאו בשתיקה. לדוגמא את הרמ"א הוא דחה בקש דאיירי בק"ש. נגד כל האחרונים וכשיטה יחידאה שכתב בדרך אפשר. ואת המג"א דחה בקש שהוא מתלמיד טועה, כי יש אחרון שכתב כן.
אתה רוצה לבאר דבריך הכל טוב אבל אופן הצגת הדברים היה תעמולתי לא פחות מאלו שאתה טוען נגדם.
לפחות אתה מסכים שזה היה תעמולתי.אופן הדברים צריך להיות תעמולתי הרבה יותר מדובר באנשים משועממים ריקים ופוחזים שמוציאים כל היום עלונים ומבלבלים את המח לאנשים,
והכי גרוע זה אלה שלובשות פאה אבל מרגישות פרוצות בגללם וזה גורם הרגשה שגם ככה אני לא הולכת לפי ההלכה אז כבר אפשר עוד דברים,
כלימה תכסה פניהם.
אני מכיר הרבה מהם עם אייפונים רואים חדשות וכו' אבל מה פאה אוי ואבוי,
זה מראה כמה צביעות טמונה במאבק הזה.
תדע לך שזה הרבה יותר מזה ולא תדע עד שתכיר את הסיטואציה מקרוב זה רשעות שאין כדוגמתה,אולי לא יודע אני לא רואה עניין להיכנס לזה, רק המילה שקרן וכן המלים רע לב העירו אותי מתרדמתי...
הייתי מגדיר את זה קצת שונה אבל לא אתעקש על זה.לפחות אתה מסכים שזה היה תעמולתי.
ייש"כ על הטירחא בהסבר דבריו אני לא חותם על זה אבל העיקר שנראה שחזר בו מדבריו הראשונים גם אם לא כתב בפירוש.אני חושב שהוא עצמו מתקשה להסביר את עצמו, אני יכול לבאר דבריו על הצד הטוב יותר...
הוא התכוון שאם הגר"ע יוסף (או כל אחד אחר) כותב תשובה הלכתית, וטוען שיצא לו שקשה להתיר, זה בסדר גמור.
אבל כאשר גולש בפורום כותב כזה דבר, מסתמא הוא שקרן, או ש"למד את הסוגיות" בספרי תעמולה.
הוא הסביר יפה,ייש"כ על הטירחא בהסבר דבריו אני לא חותם על זה אבל העיקר שנראה שחזר בו מדבריו הראשונים גם אם לא כתב בפירוש.
יכול להיות עכ"פ בכל פסיקה הפוסק צריך גם רגישות לדעת מי עומד מולו ומה יכולותיו וחשוב גם שהשואל יבאר המקרה בדיוק כדי לא לקבל תשובה שלא תואמת. וצריך גם להתפלל על זה שתהיה סייעתא דשמייא.תדע לך שזה הרבה יותר מזה ולא תדע עד שתכיר את הסיטואציה מקרוב זה רשעות שאין כדוגמתה,
זה אמנם לא נובע מרשעות אבל זה סבל בל יתואר,
אני לא או' יש כאלה שזורמות עם זה אבל יש כאלה שממש לא.
אדגיש שוב שלא דברתי על הרבנים והפוסקים אלא על התעמולנים,יכול להיות עכ"פ בכל פסיקה הפוסק צריך גם רגישות לדעת מי עומד מולו ומה יכולותיו וחשוב גם שהשואל יבאר המקרה בדיוק כדי לא לקבל תשובה שלא תואמת. וצריך גם להתפלל על זה שתהיה סייעתא דשמייא.
בואו נעביר נושא.
מישהו יודע מה דעת ר' יעקב חיים סופר שליט''א על פאות? (סבו הכף החיים מתיר)
מאיפה כל הידע הזה? אשריך!!!'מי מכניס להם את השטויות האלה לראש ומבלבל אותם, רחמנות על הבחור', וביקש מבנו להתקשר לאותה אשה ולמסור לבחור שירד מזה (עדות מי שנכח במקום).