לגבי כי בנו בחרת לא כתוב שזה בשם 'מורי', אז זה תורה דיליה, וכבר הוכחנו שלפחות מהרח"ו לא ידע דברים, כך שממ"נ יש לומר משפט זה, ודוק.כך שאם לא מייחס לאר"י אפשר שזו תורה דיליה.
לגבי כי בנו בחרת לא כתוב שזה בשם 'מורי', אז זה תורה דיליה, וכבר הוכחנו שלפחות מהרח"ו לא ידע דברים, כך שממ"נ יש לומר משפט זה, ודוק.כך שאם לא מייחס לאר"י אפשר שזו תורה דיליה.
אתה יכול לכתוב מה שאתה רוצה, אבל אתה מתעלם במודע, כי כך דעת כל רבותינו, שדברי האר"י ז"ל בדעת הזוהר, זו דעת הזוהר, גם אם יש לך פירושים יפים אחרים. מאוד פשוט.אז אין זה ספר הזוהר ממש אלא פירוש של רבינו האר"י בדעתו. ויש פירושים אחרים בדעת הזוהר. אז אין זוהר מפורש נגד כלל ישראל, אלא שבאנו לשמוע רק לדברי רבינו האר"י. ומי אומר שהוא צודק ואין בלתו?
התוס' מביאים כך מהמדרש, וכבר חשבתי שתתרץ שהמדרש מאוחר (ואני לא אתווכח), אבל אולי אין כזה במדרש לפנינו ורק התוס' למדו כן בדעת המדרש, אינני זוכר.אין שום 'מדרשות' שכתבו כן.
אתה ממשיך בדרך הליצנות, הה"ד ליצנות אחת דוחה מאה תוכחותגם בדעת הראשונים א"א לומר כן, כי הם לא כיוונו לזה כלל, שהרי לא ידעו מה זה 'ניצוץ' נשמת ..
דווקא רבים ושלמים עוסקים בגופי תורה, והדיון על הגפן בסגול שווה בעיניי לדיון הזה על ובנו בחרת, וזה בלי להמעיט מעצם הנידונים, אתה שהמעטת והעמדת עצמך באותו מקום. כל שכתבתי הוא שהדיון הזה מתאים יותר לאלו שקיבלו את דברי האר"י ז"ל, לא לחכמים המופלגים שגילו ש500 שנה כלל רבותינו מסכנים לא היה להם את הכלים לדעת שהם טועים ומטעים בלי כוונה...ודאי שלרוב הציבור 'משפט שלם' בקידוש (לא תיבה!!!) לא ישנה כלום, כי ההכרה של רוב הציבור בעומק רעיון השבת מסתכם במה שלמדו בחיידר במקרה הטוב. אין להם זמן לעסוק בזוטות שכאלו, כגון מהי המתנה המיוחדת שבשבת יותר משאר מצוות, או מדוע גוי ששבת חייב מיתה, מה שאין כן אם יניח תפילין שמקבל שכר. עדיף לעסוק בעניינים חשובים כמו מדוע הרב פלוני אמר הגפן בסגול ולא בקמץ. ועוד עניינים ברומו של עולם.
לית מאן דפליג, כולל מהרח"ו, שיש הוספות בספר הזוהר הקדושהוא אשר רמזתי בקצרה, שמהרח"ו [היינו האר"י] לא אחז כן, אלא תירץ בדרך אחרת, שרשב"י ראה ברוח קדשו את כל מה שיאמרו הבאים אחריו וכתב בלשון שהם יגידו, ועליו תגדל התימה.
זה לא רלוונטי, בין כך ובין כך, אנחנו נוהגים כדעת האר"י ז"להאם האר"י באמת ידע שזו המצאה של המדפיס ואעפ"כ כתב טעם בסוד, או שחשב שזה נוסח שיתכן שמקורי?
אתה מתקן כ"י מהרח"ו ואז שואל...מכת"י 'מהרח"ו'. מה זה קשור??
כתבת שהאר"י לא ידעלגבי כי בנו בחרת לא כתוב שזה בשם 'מורי', אז זה תורה דיליה, וכבר הוכחנו שלפחות מהרח"ו לא ידע דברים, כך שממ"נ יש לומר משפט זה, ודוק.
זה לא הופך את זה לדברי הזוהר עצמם.דעת כל רבותינו, שדברי האר"י ז"ל בדעת הזוהר, זו דעת הזוהר
אתה ממשיך בדרך ההכפשה. אין בזה שום ליצנות. תוס' כיוונו שהקליר הוא ראב"ש 'בעצמו'. הם 'באמת' לא ידעו מה זה 'ניצוץ'. זה לא היה 'בלקסיקון' שלהם.אתה ממשיך בדרך הליצנות, הה"ד ליצנות אחת דוחה מאה תוכחות
אני מקשה מהתירוץ של מהרח"ו על ההוספות בזוהר, שלא תירץ שאלו הוספות אלא שרשב"י כתב ברוה"ק את מה שיהיה, וא"כ צ"ל שרשב"י כתב את לשונו של רשב"ג בפיוט, ומאידך מהרח"ו כתב שרשב"ג לא היה בעל קבלה.לא תפסתי את השאלה
בקיצור אתה לא אומר כלום. אז בשביל מה לכתוב.זה לא רלוונטי, בין כך ובין כך, אנחנו נוהגים כדעת האר"י ז"ל
כלומר גם אם תוכיח שזה נוסח 'חדש', והאר"י ז"ל נתן לו טעם בסוד, אנחנו הולכים אחרי הנוסח שהאר"י ז"ל בחר וגיבש
זה לא ידעתי.אתה מתקן כ"י מהרח"ו ואז שואל...
ההנחה שלך שכל השמונה שערים כולל כל תכנם שגויה, ורק השער הראשון ישנה עדות שהעתיק מכתב ידו של האר"י!
בשער הראשון לא כתוב 'אמר לי מורי', וכדומה?השער הראשון העתיק מכת''י
נדמה לי שלאבשער הראשון לא כתוב 'אמר לי מורי', וכדומה?
אתה מגיע עם ידיעה שבטוח שאם הידיעות הללו אתה סותר את מה שהיה פשוט לכל רבותינוכולם יודעים מה 'חשבו' עד היום. עליה אני דן, שהתברר שאינו נכון.
אני לא רוצה לכתוב בזה עוד, כי אני לא רוצה שתתחיל לפתוח כאן דיון על גלגולים.הם 'באמת' לא ידעו מה זה 'ניצוץ'
באופן כללישלא תירץ שאלו הוספות אלא שרשב"י כתב ברוה"ק את מה שיהיה
יש לך הוכחה לדבריך, האם גם מה שכותב שלא שמע ממורו, אלו גם דברים ששמע מפיו?
זה נראה לך רצינייש לך הוכחה לדבריך, האם גם מה שכותב שלא שמע ממורו, אלו גם דברים ששמע מפיו?
לא יודע ולא עיינתי בזה...בשער הראשון לא כתוב 'אמר לי מורי', וכדומה?
נראה שלמד ממנו את עיקרי ויסודות הדברים +פירושים וכו' אך הספר ומבנהו הוא יצירתו של מהרח"ו (ולכן גם חוזר על עצמו בכמה מקומות וכנ"ל)זה נראה לך רציני
אז במה היה תלמידו, בזה שהעתיק כמה כת''י?,
זה שהשתנה - זה ודאי.אתה מגיע עם ידיעה שבטוח שאם הידיעות הללו אתה סותר את מה שהיה פשוט לכל רבותינו
וכל שאמרתי הוא שפשיטא שכל רבותינו לא יזיז להם שאלותיך, כי התשובות כמו שכתבתי
ובעצם אתה רוצה לחלוק על כולם, אין בעיה, אבל אל תתציג את זה כאילו השתנה משהו שהם היו מודים לך
זה לא קשור. השאלה האם 'התוס' ידעו מהגלגולים או לא.אני לא רוצה לכתוב בזה עוד, כי אני לא רוצה שתתחיל לפתוח כאן דיון על גלגולים.
אז למה לא תירץ כן לגבי הקושיות החזקות ממה שמזכיר דברים מאוחרים יותר? התירוץ שלו שרשב"י ידע וכתב מראש בלשון של האמוראים והראשונים בהמשך תמוה ביותר, ויותר היה לו לתרץ כמו שתירץ הרמ"ק ועוד שזוהי הגהה!באופן כללי
אבל גם מהרח"ו מודה שיש הוספות בזוהר, באיזה מקום הוא מביא כן מפורש בשם האר"י ז"ל על משהו בזוהר שהוא הוספה מהגליון
ואם כן תוכל לתרץ ברווח מה שהקשית
כבר כתבתי שמה שמנסים להציג את זה כאילו היה מירתת וכו' - לא שמים לב שחלק ביותר ממאה מקומות בהנהגה ובהלכה על דברי האר"י, כך שאכן הוא הסיק מסקנות הרבה יותר מרחיקות לכת ממני, ועוד ללא ראיות 'ברורות', אלא 'בסברא' בעלמא.הגר"א, שעם כל זה הוה מירתת מדברי האר"י ז"ל (בשונה מאחרים שאם יש להם קושיא הם מסיקים מסקנות אחרות)
ג"ש לא קשור לכאן כלל.האם יש סיבה שאנחנו הספרדים שכל רבותינו אחזו ופסקו והנהיגו דורות במהלך שדברי האר"י ז"ל הם הפירוש היחידי והמכריע ואין אחר בלתו בדעת הזוהר והמקובלים, ישנו את דעתם מחמת איזה ידיעה של ג"ש ואבזרייהו
הרי חכמי הספרדים לא אחזו כך, אלא הלכו לאור השמונה שערים ללא ספקות כלל.אך הספר ומבנהו ברובו הוא יצירתו של מהרח"ו
טוב נו ברור שזה לא מילה במילהנראה שלמד ממנו את עיקרי ויסודות הדברים +פירושים וכו' אך הספר ומבנהו ברובו הוא יצירתו של מהרח"ו (ולכן גם חוזר על עצמו בכמה מקומות וכנ"ל)
ולכן הגר"א סובר שבכמה מקומות לא הבין את כוונת רבו
זה שהלכו לאורו זה עדיין לא אומר שאין הפתעותהרי חכמי הספרדים לא אחזו כך, אלא הלכו לאור השמונה שערים ללא ספקות כלל.
ואם אתה מודה שאכן יש הבדל בין מהרח"ו לאר"י, ומהרח"ו טעה בכמה דברים - אז נפל פיתא בבירא.