בדברי החיד"א לא מוזכר שזה מחמת בית כנסת צר. וכתב בפשיטות שכן הוא מנהג ירושליםמעידים שנהגו בזה בבית כנסת ארוך וצר, כדי שיוכלו לראות.
וא"כ בבתי כנסת שלנו אין שום צורך בזה.
בדברי החיד"א לא מוזכר שזה מחמת בית כנסת צר. וכתב בפשיטות שכן הוא מנהג ירושליםמעידים שנהגו בזה בבית כנסת ארוך וצר, כדי שיוכלו לראות.
וא"כ בבתי כנסת שלנו אין שום צורך בזה.
מבואר מקורו בהלק''ט שקדם לו בירושלים.
וגם הוא נקיט מילתא בטעמא כוותיה.
וד''ב.
אבל כתב אותו טעם. בדיוק. והוא כתב קיצור הלכה בקצרה.בדברי החיד"א לא מוזכר שזה מחמת בית כנסת צר. וכתב בפשיטות שכן הוא מנהג ירושלים
ברוראל תהיה בטוח...
לענ"ד אם מרן הגר"ע זצ"ל היה אומר שלפי הקבלה אין הכרח ואין מקור ברור באר"י ז"ל, ולפי הפשט יש בזה בעיה של ברכה לבטלה, ועכ"פ יש להמשיך מנהג הספרדים וכדעת מרן... היית מוצא מספר מועט של ישיבות מקובלים שנוהגות כן
לא ראיתי שכתב טעם. סיפר סיפור דברים, וכתב שכך הוא מנהג ירושלים, ולא מסתבר שכל בתי כנסת שבירושלים בזמנו היו צרים וארוכים.אבל כתב אותו טעם. בדיוק. והוא כתב קיצור הלכה בקצרה.
וחברו מבאר כן באופן ברור.
ולמה לאפושי פלוגתא בלא טעם.
מנהג הספרדים?
מנהג חלק מהספרדים בירושלים.
וואיי.
נראה לי שיש הרבה שמרגישים גרים גרורים.
כאילו אין להם בית אב
הם לא אשכנזים ולא ספרדים.
אבל הם כמעט כל הספרדים...
לא מסתבר שכל בתי כנסת שבירושלים בזמנו היו צרים וארוכים.
גם זה לא ברור לענ"ד וזה תלוי בגישות. מרן החיד"א וביותר מרן הבא"ח אכן מעדיפים את דברי הקבלה.ברור
ולא זו בלבד- אף אם הרב עובדיה היה פוסק בכל דבר כהשו"ע נגד האר"י [עיין לעיל חלק מהדוגמאות שהבאתי] היו היום עושים כהר' עובדיה
אלא שאני התכוונתי בכללות הספרדים מה שהיה בעבר [עד הרב עובדיה], תמיד דברי האר"י והרש"ש היה נר לרגלם גם נגד השו"ע
זה שהיום טישטשו את הציבור זה ידוע, אך מי שבודק במקורות וידע את עברו, לא נופל בזה
כמה אלפים טוביםאתה יוצא מנקודת הנחה שהיו הרבה בתי כנסת בירושלים. כמה ספרדים היו בירושלים לפני 300 שנה?
@ידידיה לשון החיד"א "לזכות לכל האנשים ונשים שיראו אותו" זה לא טעם?גם מרן החיד''א מביא זאת בתור "יש נוהגים" ומבאר הטעם כמו הלק''ט שאם יש אנשים שלא יכולים להגיע ולראות בביהכ''נ גדולים יראוהו ובפרט אם יש בעזרה נשים וכו'.
הצג קובץ מצורף 3710
צודק! טעיתי.@ידידיה לשון החיד"א "לזכות לכל האנשים ונשים שיראו אותו" זה לא טעם?
אני יודע.והאם כל בתי כנסת וכו'. חבירו הרב אלגזי כותב שכך היה בית כנסת הגדול שבירושלים.
ירושלים של אז זה לא ירושלים של היום.
אפילו מאה שערים היא שכונה חדשה...
אני לא יודע מה זה קומץראה שרק קומץ מקובלים נהגו כאר"י ז"ל,
והאם כל בתי כנסת וכו'. חבירו הרב אלגזי כותב שכך היה בית כנסת הגדול שבירושלים.
כמה אלפי יהודים בעיר העתיקה זה סביר בהחלט
אבל כך כותב הרב אלגזי. הוא כותב בהרחבה.בית כנסת הגדול הוא לא בית כנסת היחידי
רק הרובע היהודי. כלל כל התושבים כולל כולם היו כמה אלפים.כמה אלפי יהודים בעיר העתיקה זה סביר בהחלט
כבודו של הגר''ד יוסףנראה לי ליישב דברי הראשון לציון.
אם באמת צריך. אם לא צריך, ורואים בהגבהת הספר - אין לעשות כן, דאין לפתוח ס"ת לחינם.בכל אופן לסיום אפשר לומר שמי שעושה כך אין מזניחין אותו מהטעם שיזכו לחזות בנועם ה'.