היתר הזום בליל הסדר בקורונה

• יוזם האשכול יוזם האשכול ידידיה
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
למען הדיוק ההיסטורי
הרב @משיב כהלכה אוחז ומחזיק מרבני מתירי הזום דליל פסח.

למען הקשקוש ההיסטורי.

יסודו של היתר הזום במקרה פרטי שהובא לפני הגר"א אברז'ל ראב"ד ירושלים, והתיר כיוון שהיה מדובר בפיקוח נפש, והלך אחד רודף פירסום והפיץ את תשובתו כהיתר גורף לרבים והחתים עוד רבנים שחתמו כדרך החותמים לאחר שראו גדול בישראל חתום על זה.

ובאותו היתר עירבו מין בשאינו מינו, רצו כביכול 'לחזק' את ההיתר (שאין שום ענין לחזק) של הדלקת חשמל ביו"ט, ושכחו לגמרי שאין לזה שום קשר לזום, כי חשמל שהותר הוא מה שהותר להדליק ביו"ט כגון להדליק אור ותנור אפיה וקומקום חשמלי וכיו"ב, אבל לא דברים שהם עובדין דחול ואסור להדליקם גם ע"י שעון שבת כמו מחשב וכדו'.

למען הקשקוש ההיסטורי.

יסודו של היתר הזום במקרה פרטי שהובא לפני הגר"א אברז'ל ראב"ד ירושלים, והתיר כיוון שהיה מדובר בפיקוח נפש, והלך אחד רודף פירסום והפיץ את תשובתו כהיתר גורף לרבים והחתים עוד רבנים שחתמו כדרך החותמים לאחר שראו גדול בישראל חתום על זה.

ובאותו היתר עירבו מין בשאינו מינו, רצו כביכול 'לחזק' את ההיתר (שאין שום ענין לחזק) של הדלקת חשמל ביו"ט, ושכחו לגמרי שאין לזה שום קשר לזום, כי חשמל שהותר הוא מה שהותר להדליק ביו"ט כגון להדליק אור ותנור אפיה וקומקום חשמלי וכיו"ב, אבל לא דברים שהם עובדין דחול ואסור להדליקם גם ע"י שעון שבת כמו מחשב וכדו'.
אשרי מי שחושדין בו ואין בו

שקר מוחלט
למען הקשקוש ההיסטורי.
יש מכתב של עשרות רבים שחתמו להתיר זום והרב אברזל בתוכם
והדפיס זאת בספרו!!!!
וחקק זאת למען יעמדו דימים רבים
אין ענין להגן על כל רב שהוא מרוקאי

שקר מוחלט

יש מכתב של עשרות רבים שחתמו להתיר זום והרב אברזל בתוכם
והדפיס זאת בספרו!!!!
וחקק זאת למען יעמדו דימים רבים
אין ענין להגן על כל רב שהוא מרוקאי

אני לא צריך להגן עליו. הוא מגדולי הדור, לולא הפוליטיקה הסרוחה היה צריך מזמן להתמנות כראשון לציון, תורתו מכרזת עליו, וכל מי שראה אותו בביתו פעם אחת יודע במי מדובר. אדם שכולו תורה וכל ימיו ולילותיו מוקף ספרים ועוסק בתורה.

הענין התברר תיכף לפרסומו וכבר אז יצאה הכחשה שמדובר בהיתר פרטי שהוצא מהקשרו, וחלק מהרבנים החתומים חזרו בהם, וכו'.

כבר כאשר כתבת לי בפרטי על זה, ביקשתי ממך צילום של תשובתו בספרו, ועדיין לא הבאת צילום.

וכתבתי לך שגם אם כן, יתכן שהדפיס את אותו היתר פרטי שכבר אין בו שום נפק"מ לציבור כי הקורונה חלפה מהעולם.

אני לא ניזון מאתרים חילוניים... זה מה שנשמע מפיו (שמעתי את קולו, איני מוצא כעת את ההקלטה) והוא מאוד התלבט מה לעשות עם הליצנים שהתלבשו עליו, בפרט שרבנים אחרים חתמו בגללו, ולבסוף הסתפק בהבהרה שיצאה מביתו לתקשורת (כנ"ל בצילום) ללא אמירה מפורשת מפיו, באופן שיוכל להתחמק מאותם ליצנים בצורה יפה.

לבסוף נותר רק אדם אחד שעשה עצמו "מזכיר" (למעשה הוא היחיד שעומד מאחרי הגוף הזה) ואינו מכהן בתפקיד רבני כלשהו, וחבירו, רב שכונה בנתניה, שהתלהב מהפרסום האישי, ושני אלה נותרו עומדים מאחרי ההיתר.

__לכידה-76-529x480.jpg

אני לא ראיתי את הספר שאתה מדבר עליו.

לא די בכך שלא הבאת אותו בעצמך, אתה עוד דורש ממני?

שאתה רוצה יש לך חומר כתוב ומסודר על כל נושא מאתיים שנה קדימה

חיפשתי בתוכן העניינים של שני החלקים האחרונים של דיברות אליהו באוצר החכמה ולא מצאתי.

מה שלא תביא בעצמך את התשובה?

יישר כח על התשובה. בחלק י"א לא עלה בדעתי לחפש.

לא ברור מה אתה רוצה, יש כאן תשובה פרטית לאדם פרטי בחשש סכנה של פיקוח נפש, כפי שהדגיש שוב בסוף תשובתו, ואין לזה שום קשר למכתב שהופץ לרבים (על סמך תשובה זו).

ראשי תחתית