זה תירוץ נראה לי של הרב פנירי שליט"א (אינו לפני כרגע)
אבל עיקר התירוץ הוא שאפשר לברך פעמיים, כמו שכתב בברכת יהודה ובששונת העמקים.
(אני לא יהיה זמין בזמן הקרוב, אז מחילה אם אני לא מגיב...)
נכון... בגלל זה אין ראיה מהשו"ע לנ"ל.נכון, גם אי אפשר להביא ראייה שאסור לעשות חדר יחוד, כי בשו"ע לא כתוב שאסור.
וגם אי אפשר להגיד שאסור פאה נכרית כי בשוע לא כתוב שאסור.
נכון... בגלל זה אין ראיה מהשו"ע לנ"ל.
- אבל כל עוד מצינו דין מפורש במרדכי שאין עליו חולק למה לומר שהשו"ע חולק על זה ללא שום סיבה!?
יש על הרמב"ם תירוצים אחרים, והחילוק בין קניינים לברכות, החילוק היבש בין ברכות לקניינים הוא מובן, אבל הוא מאוד תמוה בסברא.אני דווקא הבנתי ממש יפה את התירוץ. (נכון שאולי קשה לך החילוק בין קניינים לברכות, אבל אמת שככה משמע מדברי הרמב"ם והשו"ע מנדה)
הרב יצחק הוכיח מכאן בשם חכם עזרא שלא צריך עובר לעשייתן בברכות השבח.ב. זה לא שמביאים ראיה מכאן שלא צריך עובר לעשייתן בברכות השבח. אלא זה תירוץ שמרן זצוק"ל ומרן שליט"א נסמכו עליו, אבל באמת זה לא סותר לחילוק של הרב ברכה שליט"א. ואלו ואלו דברי אלוקים חיים.
לא עיינתי. אשמח אם תעלה.נ.ב - כבודו עיין בשושנת העמקים (עמ' שכו והלאה)?
שם הוא הביא עוד כמה יישובים לכך.
"רוב ככל הפוסקים"??
מי התיר אחרי חדר ייחוד לצאת בגילוי ראש חוץ מהרב פיינשטיין זצוק"ל!?
סיכום ביניים:
דעת מרן זצוק"ל
והגר"י קמינצקי זצ"ל,
שאשה לא מתחייבת בכיסוי ראש אלא ביום לאחר החתונה.
וכן העיד החת"ס דכן הוא המנהג,
וכן נראה מדברי החלקת מחוקק.
מרנן הגרש"ז אויערבך זצ"ל,
הגר"מ שטרנבוך שליט"א,
הגר"י עדס שליט"א,
הגרש"י זעפראני שליט"א,
שו"ת עשה לך רב,
ועוד
ס"ל דמי שאינה לובשת כיסוי ראש לאחר חדר הייחוד, יש לה על מה לסמוך.
בשבו"י סי' ק"ג כתב שאשה לא מתחייבת בכיסוי ראש כל זמן שלא נבעלה.
מרן הגרי"ש אלישיב, אף שדעתו שאין להקל בזה, לא הסכים להוציא כרוז נגד, כיון שגדולי עולם לא מיחו בזה.
אם יש לך דין באחד מהראשונים שמרן השו"ע לא הזכיר אותו וודאי שאזלינן כוותיה - לית מאן דפליג על זה.מהסיבה הפשוטה, שלא מצאנו שמרן הזכיר אותו.
יש הרבה דינים במרדכי, אז מרן פסק את כולם ?
לא עיינתי. אשמח אם תעלה.
אז זהו שלאוכי בכלל שלשיטתנו האשה לא נשואה א"א לצרף לס"ס את האומרים שהיא נשואה!?
על מה בנוי כל הס"ס בעולם??
אם יש לך דין באחד מהראשונים שמרן השו"ע לא הזכיר אותו וודאי שאזלינן כוותיה - לית מאן דפליג על זה.
אני יחזור עוד פעם על עיקרי הדברים בשיטת מרן זצוק"ל.אז זהו שלא
לשיטתינו האשה כן נשואה, והראיה שאתה מברך ז' ברכות בסעודה.
כל ספק ספיקא שעושים הוא חד צדדי, והיינו שלוקחים את הצד שלא סוברים ועושים אתו ספק
אבל כאן אתה עושה ספק ספיקא דו צדדי שזה לא קיים בעולם, ואתה משתמש כל פעם בספק הניגודי
שתחליט מה אתה סובר- היא נשואה או לא נשואה, ואז תעשה לדבר אחד ספק ספיקא
אבל אתה עומד באמצע- וכל פעם סובר אחרת בשביל לייצר ספק ספיקא, ע"ז אמרתי שזה לא ספק ספיקא אלא דבר והיפוכו ותרתי דסתרי
מה כתוב במרדכי ?