לפי הכותרת בקישור הזה, יש שינוי מגמה שמי שלא לומד שיתגייס [ונראה לי שהרב @משיב כהלכה , באשכול אחר האריך בעניין והביא מעוד רבנים כך]
[לא שמעתי את ההקלטה עדיין, רק כתבתי לפי הכותרת]

[לא שמעתי את ההקלטה עדיין, רק כתבתי לפי הכותרת]

אף אחד לא אמר אחרת, ולכן הדגיש הכותב יש כאן "שינוי מגמה" שהרבנים מתחילים לומר בלשון כזו שמי שלא לומד ילך למסגרת חרדית בצבא מאשר מה שהיה עד עכשיו.ראשית, זו דעתו של הרב משה מאיה, ובודאי שחברי המועצת לא מחוייבים כלל ועיקר לדעתו. וחלקם הצהירו מפורשות שגם מי שלא לומד תורה והוא בטלן אסור לו ללכת לצבא.
כנהוג בכלי התקשורת למצוא את הנקודה המרעישה מבין כל הדבריםשנית, הכותרת של "אמס", מאד מטעה... אני שמעתי אותו מתחילה ועד סוף, ושם הוא אומר במפורש שרק אם אכן יהיו מסגרות מסודרות לחרדים, שיכנסו חרדים ויצאו חרדים אזי יכולים ללכת לשם הבחורים שאינם לומדים... ואדרבה טוב שיתגייסו, וגם הרבנים וההורים יתמכו בזה. אבל תכלס' כיום אין לנו מסגרת כזאת... אז מה הועילו חכמים בתקנתם.
א. זוהי מחלוקת, ייתכן במציאות וייתכן בציפיות.אבל באמת הוא הזכיר שם בהבלעה שחטיבת חשמונאים הוא מסגרת טובה... והוא פלא פלאות, שהרי יצאו עוררין ודברים חמורים מחטיבה זאת כמו שהעיד על כך כבר לפני כמה חודשים הגאון רבי יעקב עדס שליט"א שאין לקרוא לחטיבה זאת 'חשמונאים' אלא חטיבת אנטיוכוס'... ויודעים בדיוק מה מגמת מפקדי צה"ל בכל הנושא הזה (כפי שהעיד מפקד החטיבה בעצמו, אבינעם אמונה כמדומה).
שזה לפני רגע אמרת ששמעת אותו בקולו אומר כך, מה זה "גם אם נניח שאכן הרב אמר את הדברים"?אמנם גם אם נניח שאכן הרב מאיה אמר את הדברים רק במידה ויעשו כאלה מסגרות שיוצאים חרדים...
לדעתך כרגע אין כאלה מסגרות, לדעתו יש את חשמונאים.הרי כרגע אין כאלה מסגרות... (ולכל הפחות יש את חשמונאים שלדעתו זה מסגרת טובה) והוא אמר שכל מה שנלחם שיהיה חוק זה רק על לומדי התורה... והוא פלא פלאות!!! הרי כרגע שאין מסגרות כאלו, אז איך אפשר לומר שהחוק שנלחמים כעת הוא רק על לומדי התורה - שבט לוי... שלפי ההלכה חל עליהם איסור מוחלט להתגייס כמ"ש הרמב"ם וזו הלכה... הרי גם מי שלא לומד תורה והולך לצבא ומתקלקל ועובר על כל העברות שבתורה זו הלכה... והוא יותר שידר אוירה שאדרבה יתגייסו... היה יותר צריך לשדר שכרגע שאין מסגרות כאלו - אין על מה לדבר... ובאמת בעבר הוא דיבר כך... ולא יודע מה השתנה...
כנראה שלדעתו המציאות השתנתה מאזועוד תמוה, הרי ידועה דעתו של מרן הגר"ע יוסף זצ"ל שגם בחורים שלא לומדים כלל ויושבים על הברזלים וכו', גם הם לא הולכים צבא, אז איך בעצם הוא מורה אחרת... בעצם השאלה היא, איך בכלל נותן אמון במסגרות הצבא אחר שהוכח פעם אחר פעם שהכל כחלום יעוף... ועוברא פרח...
הפלא הוא שיש מי שמנסים לחנך את הרבנים איך לנהוג.ועוד, שרק לפני חצי שנה הרב משה צדקה פרסם מכתב לרב יצחק יוסף בו הוא תומך בדעותיו בענין הגיוס שגם בחורים בטלנים לא הולכים לצבא, והרב משה מאיה כתב חתם את שמו בסוף המכתב כאות הסכמה לכל הנכתב שגם הוא מצטרך להנ"ל... והוא פלא.
והוא אמר שכל מה שנלחם שיהיה חוק זה רק על לומדי התורה... והוא פלא פלאות!!! הרי כרגע שאין מסגרות כאלו, אז איך אפשר לומר שהחוק שנלחמים כעת הוא רק על לומדי התורה
עוד תמוה, הרי ידועה דעתו של מרן הגר"ע יוסף זצ"ל שגם בחורים שלא לומדים כלל ויושבים על הברזלים וכו', גם הם לא הולכים צבא
פאשקויל זה בעיני אחד הדברים הכי לא אמינים שישהיכן ידועה דעתו, בפשקווילים?
ראה מה שאמר חתנו הרב צ'יקוטאי (בשיחה לתלמידי ישיבת אמית מודיעין): "הרב עובדיה תמיד אמר: 'התורה קודמת להכול. ללמוד תורה זה העיקר, אבל אם אתה לא לומד תורה – לך תתגייס". ואם תאמר שהוא כיפה סרוגה ולא נאמן, כך העיד גם הרב אברהם יוסף, שאביו כעס עליו שהתגייס במקום ללמוד, אבל אם היה יודע שהמטרה שלו היא טובה (כי שולמית אלוני התלוננה אז בזמנו שבני הרב הראשי אינם משרתים בצה"ל) לא היה כועס.
כמו כן העיד הרב יצחק בר חיים, רב עמותת נצח יהודה, מייסד הנח"ל החרדי ובוגר ישיבת חברון:
"ביקשתי מהרב עובדיה בזמנו, שיאמר במהלך שיעור שמי שלא לומד שיתגייס - והוא ענה שאינו יכול. לדברים שהרבנים לא תמיד יכולים לצערנו לומר בקול, אנחנו מקבלים את ברכת הדרך בשקט. היה לנו קל הרבה יותר אם היתה יוצאת הוראה מפורשת מביתם של הרבנים, אבל אנחנו צריכים לעשות את העבודה השחורה, בעדינות. אני לא שולל שמגמת הגיוס תלך ותתרחב, אבל התנאי הוא שקודם כל הצבא יהיה מקום שמתאים לבן תורה להיות בו".
הגר"ע יוסף אמר לנכדו שהעדיפות העליונה היא שישב וילמד תורה, ואם לא - שיתגייס (ואז עדיין לא היו מסלולים חרדיים כמו "חשמונאים" שזה כמעט ישיבה לפי מה שפורסם):
"הוא אמר לי שהתפיסה שלו שהתורה היא מעל הכל, ושאם אני לא לומד תורה אז בטח לתרום למדינה, כי אסור להיבדל מהקהל. הוא אמר לי 'מה שלבך חפץ בו זה הכי טוב, אבל איפה שיש הכי הרבה תורה'" (עדות נכדו).
וכן אמר הגאון רבי יצחק יוסף בעצמו, דברים ברורים ביותר... בתחילת כהונתו כראשון לציון:
"יש לי ישיבה כבר הרבה שנים, בחור שלא לומד בישיבה - אני מאיים עליו, הוא יילך לצבא". "תלך, יש ישיבת הסדר, יש מקומות כאלו".
"בחור שלא מסוגל ללמוד, הוא מנותק מהלימוד, ולצערינו הרב יש כאלה - צריך לשלוח אותו לשם (לצבא)". "אבל ששם יהיו מקומות שהוא יוכל לשמור על היראת שמיים".
"לא רק לשמור, לפעמים מחזקים אחרים. היה לי בחור בישיבה שהלך לצבא, ולקח אתו את כל ה'ילקוט יוסף', והוא היה מתקשר אלי ואומר ' אני נותן שיעור כל יום'".
דבריו של הרב יצחק פורסמו אז בתקשורת החרדית:
וכן כתבה אחייניתו:
"אני אחיינית של הרב יצחק יוסף, בת אחותו, ודבריו פגשו אותי בעיצומה של תקופה קשה מנשוא. הייתי במעין תפילת נעילה ארוכה שנמשכה מיום שמיני עצרת לאורך חודשים רבים, בתחנונים לריבונו של עולם שלא יסגור את השער, ישמור על החטופים, ויגן על חיילי צה"ל הנלחמים בחירוף נפש להגנת עם ישראל, ובתוכם ילדיי שהיו מגויסים למלחמה (שני בנים וחתן קרביים, ובן ובת בתפקידי סייבר ומודיעין). התפללתי שהקב"ה ישלח רפואה לחיילים פצועים, שאת חלקם אנו מכירים מקרוב. לצערי הכרתי אישית גם כמה מהנופלים במלחמה.
בכאבי ניגשתי לביתו של הרב יצחק ושיתפתי אותו במחשבותיי. תיארתי לרב את התמיהה על טיעון "שבט לוי", דווקא בשל היות ילדיי משלבים ספרא וסיפא. ילדיי עשו חיל בבית המדרש, התמסרו בכל מאודם ללימוד התורה, עזבו את הלימוד בכאב והתגייסו לשירות משמעותי בצה"ל. הרב יצחק ענה לי שלוש תשובות. תשובתו הראשונה: דבריו על אי גיוס היו מכוונים רק לאלה שבאמת לומדים תורה, ולא לכלל החברה החרדית. השנייה: הרב יצחק הביע דאגה עמוקה לשלומם הרוחני של בני החברה החרדית אם יתגייסו. ותשובתו השלישית כללה בעצם את שתי הקודמות, בכך שהוא ממשיך את דרך אביו, הרב עובדיה יוסף זצ"ל, בנושא הגיוס. אכן, הרב עובדיה אמר דברים דומים ביחס לגיוס בני הישיבות, אך הזכרת הדברים בתקופה הנוכחית מעלה שאלה מוסרית קשה ביותר".
וכן לאחר הסערה שחולל, הבהיר שלא התכוון למי שלא לומד אלא רק למי שלומד, והגדיל לעשות כשאמר "אסור להם בתכלית האיסור" להיפטר מגיוס...
הצג קובץ מצורף 8267
לסיכום: גם הגר"ע יוסף, וגם הרב יצחק, וגם הרב דוד, סבורים שמי שאינו לומד צריך להתגייס (למקום ראוי כמובן), ובנו הרב אברהם התגייס בעצמו, ונכדיו התגייסו (לא למסלולים חרדיים) ועודד אותם משום "לא תפרוש מן הציבור..."
צריך לראות את הפערים הללו ולהשוותם לאילו אותו אחד לא היה הולך לצבא, ולא אל מול ישיבע בוחרפאשקויל זה בעיני אחד הדברים הכי לא אמינים שיש
אבל הציטוטים שהבאת מאנשים שהשקפתם ידועה וכל דבריהם מגמתיים
ומנסים להציג את הרבנים בצורה שונה לחלוטין וכפי דעתם
זה הרבה יותר לא אמין
מספיק לראות את הפערים בנראות באיזה צורה נכנסים לצבא ובאיזה צורה יוצאים ממנה, כדי להבין מה הייתה דעתו של מרן
אבל הציטוטים שהבאת מאנשים שהשקפתם ידועה וכל דבריהם מגמתיים
ומנסים להציג את הרבנים בצורה שונה לחלוטין וכפי דעתם
זה הרבה יותר לא אמין
צריך לראות את הפערים הללו ולהשוותם לאילו אותו אחד לא היה הולך לצבא
ראה מה שאמר חתנו הרב צ'יקוטאי (בשיחה לתלמידי ישיבת אמית מודיעין): "הרב עובדיה תמיד אמר: 'התורה קודמת להכול. ללמוד תורה זה העיקר, אבל אם אתה לא לומד תורה – לך תתגייס". ואם תאמר שהוא כיפה סרוגה ולא נאמן, כך העיד גם הרב אברהם יוסף, שאביו כעס עליו שהתגייס במקום ללמוד, אבל אם היה יודע שהמטרה שלו היא טובה (כי שולמית אלוני התלוננה אז בזמנו שבני הרב הראשי אינם משרתים בצה"ל) לא היה כועס.
כמו כן העיד הרב יצחק בר חיים, רב עמותת נצח יהודה, מייסד הנח"ל החרדי ובוגר ישיבת חברון:
"ביקשתי מהרב עובדיה בזמנו, שיאמר במהלך שיעור שמי שלא לומד שיתגייס - והוא ענה שאינו יכול. לדברים שהרבנים לא תמיד יכולים לצערנו לומר בקול, אנחנו מקבלים את ברכת הדרך בשקט. היה לנו קל הרבה יותר אם היתה יוצאת הוראה מפורשת מביתם של הרבנים, אבל אנחנו צריכים לעשות את העבודה השחורה, בעדינות. אני לא שולל שמגמת הגיוס תלך ותתרחב, אבל התנאי הוא שקודם כל הצבא יהיה מקום שמתאים לבן תורה להיות בו".
הגר"ע יוסף אמר לנכדו שהעדיפות העליונה היא שישב וילמד תורה, ואם לא - שיתגייס (ואז עדיין לא היו מסלולים חרדיים כמו "חשמונאים" שזה כמעט ישיבה לפי מה שפורסם):
"הוא אמר לי שהתפיסה שלו שהתורה היא מעל הכל, ושאם אני לא לומד תורה אז בטח לתרום למדינה, כי אסור להיבדל מהקהל. הוא אמר לי 'מה שלבך חפץ בו זה הכי טוב, אבל איפה שיש הכי הרבה תורה'" (עדות נכדו).
היה יושב בטל, מעשן סמים ומלסטם את הבריות (ועובר על כל העבירות שבתורה).
@מבקש השם אם יש לך אופציה לענות בצורה עניינית אנחנו נשמח.גם הרב יהודה צדקה והרב שך אמרו שבחור ישיבה שלא לומד צריך להתגייס.
מידיעה - הצבא של פעם לא היה מקלקל כמו היום.
ובאופן אישי,
לא הייתי מאמין לעדויות של אנשים שעשו מעשה
ואחר כך תולים עצמם באילן כדי להצטדק
בודאי לא בדבר כה רגיש שהדיוק בו חשוב כל כך.
אחרי שליסטם את הבריות... ממש חכמהבסוף מתאפס על עצמו,
אחרי שעשה הרבה לאנשים אחרים "רע" אז נהפך לטוביוצא בעל בית טוב.
ובסוף מתאפס על עצמו, הולך לעבוד ויוצא בעל בית טוב.
בצבא - הופך לכופר.
אולי צריך לדייק: "כל מי שהלך לצבא יכול להפוך לכופר", אין ביטוח לאיש.לשם מה הדמיונות האלה שכל מי שנכנס לצבא הופך לכופר? וכי לא כולנו חיים על כדור הארץ? הרב אברהם יוסף הוא כופר?
רבי משה צדקה מספיק טוב בשבילך?היכן ידועה דעתו, בפשקווילים?
רבי משה צדקה מספיק טוב בשבילך?