לחצו כאן – תרומה לשמואל

מרן הגר"מ מאיה: "מי שלא לומד תורה, אדרבה, שיתגייס"

• יוזם האשכול יוזם האשכול כאחד העם
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
מורי ורבותי,
אינני מבין
יש כאן שיקולים רבים ועדינים,
האם באמת יעמדו בהבטחות שלהם לגדודים חרדיים? או שהבג''ץ שמתערב בכל יאכוף דעתו, שם. ושם זה קל לו הרבה יותר מהרבנות בה הוא מתערב.

ומצד שני אם לא ילכו לפשרה כזו או אחרת, זה יכול להיות סיכון לכל הבחורים הלומדים.

יש כאן שאלה האם זו גדר גזירת שמד שיהרג ואל יעבור, ואין אומר דמך סומק טפי.

או שיש כאן ספק דלמא יעמדו בהבטחות, ובינתיים תן לי יבנה וחכמיה.

לא נ''ל שיש מי שמתנגד שבחור שלא לומד כלום יעסוק במסירות נפש למען כלל ישראל

אך יש חשש סביר על כל הרוחניות שלו.

ולא נ''ל שיש מי שחושב שבני התורה זה לא העיקר,

צריך לצאת מהתפיסה של שחור לבן
טוב / לא טוב
זה מאד מורכב.
אני לא חושב שיש תפיסה של שחור ולבן, זה תפיסה של שחור ואפור...
ז.א. היחידים שחושבים שזה סוגיא של שחור ולבן הם הקנאים, אין בין חו"ר הפורום הזה מי שרואה בגיוס לצבא אידיאל חשוב.

ואגב, יש עוד שאלה חשובה שלא עמדת עליה - מי תקע אותנו להיות ערבים לכל אלו? כלו' אפי' א"ת שיש איסור חמור מאוד להתגייס, אם יש לנו את היכולת לקבל חצי - למה אסור לנו לקבל אותו?
משל למה הדבר דומה? לאדם שמבקש מגביר מליון דולר כדי להציל ישיבה והגביר מוכן לתת לו רק חצי - רק אדיוט ישליך את החצי מליון בפניו ויאמר לו שאם הוא לא מביא מליון הוא לא לוקח כלום.
ולכן, ממילא, יש פער אדיר בין ההצהרות שיוצאות לתקשורת שמטרתם להציל את בחורי ישראל מדרדור רוחני - ודעתי נחרצת שאי אפשר לשלוח את אלו שלא לומדים לצבא בלי לגרום נזק רוחני מהותי מקיף וחסר תקנה - לבין מתווה הגיוס שעיקרו "תן לי יבנה וחכמיה".

ואפרופו "תן לי יבנה וחכמיה" - האם בבקשה הזו ריב"ז נתן הכשר להחרבת ביהמ"ק ע"י טיטוס? ובכלל, האם מותר להחריב את ביהמ"ק כדי לקיים את יבנה וחכמיה?
ברור איפה, שריב"ז הציל את אשר הציל, ואנחנו כמוהו, נציל את אשר נציל, מלחמה כוללת עם המדינה תפיל את יושבי הברזלים לפני כולם ורק תמרר את חייהם של חכמי יבנה שלנו.
מה הטעם?

@מבקש השם אם יש לך אופציה לענות בצורה עניינית אנחנו נשמח.
הרב משיב כהלכה מביא לך את דברי ר' יצחק יוסף, הוא הלך לצבא ומנסה להצדיק את עצמו? ועוד

זאת בהחלט אופציה.
חשבתי שזה פשוט לגבי הרב יצחק. הוא אומר בציטוט במפורש שזה רק אם יש מקומות של יר"ש.

אחרי שליסטם את הבריות... ממש חכמה
אחרי שעשה הרבה לאנשים אחרים "רע" אז נהפך לטוב

ע"ז נאמר עדיף שיהיה "זכור לטוב"
כמה מעשים רעים הוא עשה באמצע זו לא השאלה.
האסטרטגיה היא הקובעת - אם בסופו של דבר הוא יקים בית דתי ויתחזק
או יישאר חילוני גמור ויקים בית כזה.

לשם מה הדמיונות האלה שכל מי שנכנס לצבא הופך לכופר? וכי לא כולנו חיים על כדור הארץ? הרב אברהם יוסף הוא כופר?
אתה לא באמת משווה את הבן של הרב עובדיה לשבאבניק.
כמי שחי על הכדור, מכיר שבאבניקים שעשו צבא ושלא עשו. ההבדל הוא שמים וארץ.

זאת בהחלט אופציה.
חשבתי שזה פשוט לגבי הרב יצחק. הוא אומר בציטוט במפורש שזה רק אם יש מקומות של יר"ש.

הוא במשך שנים ממליץ לכל מי שלא מתאים לו ללמוד שילך לצבא, לישיבות הסדר. אתה חושב שמישהו מהם מתייחס להסתייגות הזו בכוכבית?

כמי שחי על הכדור, מכיר שבאבניקים שעשו צבא ושלא עשו. ההבדל הוא שמים וארץ.

אני מכיר כמה שהצבא פשוט חיזק אותם. מבטלנים גמורים הפכו לכאלה שמסיימים מסכתות... שלחו לי וידאו ולא האמנתי למראה עיני.

איזה הבדל שמים וארץ יכול להיות אצל שבאבניק הגרוע מחילוני, שונא את הוריו ושונא את הדת?

הוא במשך שנים ממליץ לכל מי שלא מתאים לו ללמוד שילך לצבא, לישיבות הסדר. אתה חושב שמישהו מהם מתייחס להסתייגות הזו בכוכבית?
אחרי שראיתי את הסרטון שהעלית, אני שומע שהוא הדריך בחורים ללכת למסגרות הסדר.
לדעתי זה לא משקף את דעת מרן האבא (כמו בעוד דברים).
כלומר, יתכן שמבחינה עקרונית מרן סבר (כמו הגר"י צדקה והגרא"מ שך) שמי שלא לומד לפחות ישרת.
אבל אין להעלות על הדעת במצב הקיים שהוא הסכים ללכת להתקלקל שם
ולו יעבור איסור דאורייתא אחד! יותר מבחוץ לצבא.

איזה הבדל שמים וארץ יכול להיות אצל שבאבניק הגרוע מחילוני, שונא את הוריו ושונא את הדת?
אני מכיר גם סיפורים אחרים, על אנשים שהפכו לכופרים.
רוב השבבניקים - לפחות הספרדים - אוהבים תורה ומכירים בטעותם, אבל יש להם יצה"ר.
בצבא הם מתערבים עם גדולי הכופרים ומקבלים מסגרת לחילוניות.
יתכן שיהיו כאלה שזה יועיל להם. השאלה אם מותר לקחת את הסיכון.

"בא אחד כמוך ומשקר לציבור"... משעשע.

כעת, לאחר שעשית מעצמך חוכא ואיטלולא, תצפה בוידאו הזה, בו חבר מועצת חכמי התורה הרב יצחק יוסף מספר כיצד הוא ממליץ לתלמידים בישיבתו להתגייס לצה"ל אם אינם מסוגלים ללמוד.

הצג קובץ מצורף 8273
האמת שאני קצת בהלם מהקוטביות, ואולי סובר שבשעת השמד אפילו על ערקתא דמסני?

אין סוף לסיפורים. לכן יש לנו את גדולי ישראל, כמו הרב יצחק יוסף, שבוידאו הנ"ל הסביר במתק שפתיו שכך ראוי לנהוג.

אתה מוזמן לשמוע בקולו. לדעתי אין גדול בישראל שיורה לשבבניק באופן אישי ללכת לצבא.

בדבריו בשיעורו השבועי בבית הכנסת 'היזדים' אמר הרב כי "כל בן תורה פטור מללכת לצבא, גם מי שהוא בטלן , לא לומד". הגר"י הוסיף והסביר שאם "הולכים לצבא מתקלקלים. יש שם חיילות, יש שם קצינים, ניבול פה. יש שם דברים נוראיים, יש שם… לא הולכים לשם. נקודה".

הראשון לציון הגאון רבי יצחק יוסף, חבר מועצת חכמי התורה והרב הראשי לשעבר, מחמיר את עמדתו נגד גיוס לצה"ל וממשיך להדגיש את התנגדותו הנחרצת לגיוסם של צעירים, גם אם אינם לומדים בישיבות.

בשיחה עם בחורי ישיבה מחסידות גור אמר הגר"י יוסף: "אסור ללכת לצבא, גם מי שהוא בטלן".

הגר"י יוסף סיפר כי האחים של אביו, מרן הגר"ע יוסף זצוק"ל, למדו בישיבת פורת יוסף וגדלו להיות תלמידי ישיבות, אך כשיצאו לצבא, הם "התקלקלו", הפכו לחילונים ולאחר מכן חזרו בתשובה. "היו תלמידי ישיבות. הלכו לצבא והתקלקלו כולם, נהיו חילונים. אחר כך חזרו בתשובה".

הראשון לציון הגאון רבי יצחק יוסף, חבר מועצת חכמי התורה והרב הראשי לשעבר, מחמיר את עמדתו נגד גיוס לצה"ל וממשיך להדגיש את התנגדותו הנחרצת לגיוסם של צעירים, גם אם אינם לומדים בישיבות.

תגדיל את זה יותר, אולי כך תצליח להסתיר את מה שאמר במו פיו וסיפר על המלצותיו לבחורי הישיבה שלו לאורך השנים, שבחור שלא לומד חייב להתגייס.

אתה חושב שאפשר לשנות דעה לפי מזג האוויר? לומר לציבור מה שהוא רוצה לשמוע? לקרוא ביתד נאמן מה אומרים הרבנים האשכנזים ולשנות את דעתו בהתאם?

אני איתך בזה.
לכן אמרתי שהוא לא משקף את דעת אביו.

ואתה סבור שחתנו של הגר"ע, ונכדו, ומייסד הנח"ל (שכיום הוא יוצא נגד הנח"ל) כולם שקרנים ללא יוצא מן הכלל?
לא צריך להיות שקרן.
מספיק לא לדייק את ניסוח השאלה ואת מנגינת התשובה וכדו'.

תוסיף לזה שהחשוד על דבר אינו נאמן עליו.
ושאפילו אמורא אינו נאמן על שמועה לאחר שעשה מעשה,
שמא להצדיק עצמו אמרה.

הגר"י הוסיף והסביר שאם "הולכים לצבא מתקלקלים. יש שם חיילות, יש שם קצינים, ניבול פה. יש שם דברים נוראיים, יש שם… לא הולכים לשם. נקודה".

לפני 10 שנים לא היו שם חיילות ודברים נוראים?

ראשי תחתית