מרן הגר"מ מאיה: "מי שלא לומד תורה, אדרבה, שיתגייס"

• יוזם האשכול יוזם האשכול כאחד העם
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
באנר תרומה
סטטוס
לא פתוח לתגובות נוספות.
לא מדוייק, זו הלשון שנכתבה בעלון הנ"ל "ואני מדבר בעיקר על בני הישיבות שב"ה זכו ולומדים תורה כל היום, להבדיל מאותם מיעוט מקרב הציבור שלנו שלא לומדים תורה שאסור להם בתכלית האיסור להיפטר בתירוצים של ׳תורתו אומנותו׳ והם כשאר העם שאינם לומדים".
כתב שחייבים להתגייס?!
כתב שאסור להם להשתמש בתירוץ של תורתו אומנותו (יש ע"ז מכתב מאביו זיע"א, איך משתמשים בנוסח זה של תורתו אומנותו שנאמר על רשב"י), והם כמו שאר העם. שאר העם חייבים להתגייס ע"פ התורה למקום שיש שם בעיות בקדושה?!
ובעלון השני כבר מותר להם להפטר בתירוץ הזה?
תירוצים מתירוצים שונים.

אתה מסיט את הדיון לכיוון של שטויות והבלים, כדי להתחמק מדברים ברורים ומפורשים שהופיעו בעלון. אם אסור בתכלית האיסור להשתמט בטענה של תורתו אומנותו - פירוש הדבר להתגייס.

וכמו שהוא עצמו אמר בפה מלא לפני עשור.

מסכים שאין שום נפק"מ, כשסימנת מטרה אין נפק"מ בכל מה שיביאו או יוכיחו לך.

מעניין מה תאמר כעת, עם הוידאו החדש מהרב יצחק יוסף וההבהרה שהתכוון רק לבחורי ישיבות שמתבטלים בישיבה...

מצורף קישור, דקה 1:44 והלאה. תביא היכן סייג את דבריו אותם אתה תוקף שוב ושוב.:
אני שמעתי את השיעור המקורי, ושם הלשון אף היתה הרבה יותר בוטה ממה שכתבו בעלון במהדורא קמא, הוא אמר שאסור בתכלית האיסור להפטר מגיוס למי שלא לומד, והוא חייב להתגייס. ראיתי את זה כמה וכמה פעמים, (וכמדומני שגם נמצא בחלק מהסרטונים שהתפרסמו בזמנו מתוך השיעור בהם הוא אומר שנרד מהארץ וכו'..), ואחרי שראיתי שהוציאו מהדורא בתרא לעלון בה נשמטה השורה הזאת, פניתי שוב להביט בהסרטה של השיעור, וגיליתי שהם פשוט חתכו את זה מהשיעור. אח"כ מצאתי בעוד כמה מקומות שהוא אמר דברים לא לעניין, שלאחמ"כ השמיטו את זה מההסרטה המקורית של השיעור..
פשוט הזוי..

והבוקר התבשרנו שגם הרב זילברשטיין פירסם הבהרה:

"מי שפירסם בשמי שמותר לחלל שבת בשביל לא להתגייס - חלם חלום; מי שנשר מעולם התורה צריך להתגייס לאיפה שהרב שטיינמן סידר"...

"מי שפרסם את זה לא יודע בין ימינו לשמאלו..."

"אחד לא שמע מה שאמרתי, ופירסם. לא דובים ולא יער"

"מי שפירסם בשמי שמותר לחלל שבת בשביל לא להתגייס - חלם חלום; מי שנשר מעולם התורה צריך להתגייס לאיפה שהרב שטיינמן סידר"...
זה שיעור לבני תורה?
כי דבריו נאמרו בכינוס הרבנים לעיני קהל ועדה, וצ"ע.

"מה אני, מה אני שאדבר לפני גדולי הדור שנמצאים פה, שבזכותם כל האומה שלנו קיימת.

"אבל שמעתי הלכה מפי מורי ורבי הגאון רבי יחזקאל אברמסקי זצ"ל, הלכה נוראה, ושאלתי את הרבי שלי, לפרסם את זה? הוא אמר לי, וודאי שתפרסם את זה, והלך הוא עצמו וגם פרסם את זה. אז אני מתכבד כעת ברשותכם, ברשות גדולי התורה, גדולי היראה שנמצאים פה, לחזור על הלכה למעשה ששמעתי מפי מורי ורבי הרב אברמסקי.

"הוא אמר לי ככה: תשמע, יש כיום גזירה שצריכים להתייצב לצבא, ואנחנו יודעים שזה מאד לא ראוי, אני רוצה להגיד לך הלכה, מה היא ההלכה? - אם אי אפשר להסתדר עם הצבא, אז יש מצוה על כל אדם ואדם שיעזוב את ארץ ישראל, ויעשה כל מאמץ שהוא – לא לגור פה.

"אמרתי לרבי שלי, אני מזדעזע לשמוע, אז הוא השיב: עוד לא אמרתי לך את הכל, תשמע מה שאני אומר לך, לחלל שבת ולברוח מן הארץ!

"שאלתי עוד פעם: רבי, אפשר להגיד דברים כאלה ברבים? אז הוא אמר: תראה אם אתה לא תגיד, אני יגיד. והוא הלך ואמר את זה ברבים. אם ניצב בינינו אדם, שמאלצים אותו ללכת לצבא, ויש חשש שירד מהדרך, אני מצווה עליו שיחלל שבת.

"לעת עתה, עוד אף אחד בינתיים לא אמר כזה דבר, להיכנס לתוך אוטו, לשלם כסף, ולברוח מן הארץ. מדוע? זה פיקוח נפש. הזדעזעתי לשמוע את הדברים הנוראים האלה. סיפרתי אותם גם למו"ח מרן הגרי"ש אלישיב זצ"ל, כזה פסק הלכה למעשה, לקחת מכונית בשבת ולברוח מן הארץ, עוד לא שמעתי דבר כזה. לחיות את החיים האלה, עם מקומות שאפשר שם לרדת מיהדות, מחללים שבת! הדברים מזעזעים".

כיוון שמדברים בנושא הגיוס כדאי קצת הסטוריה, מצו"ב בקבצים
(בחוברת משנת אמת בעמוד 140 מתחיל על הגיוס)

קבצים מצורפים

• במבט בוחן.pdf
    במבט בוחן.pdf
    17.5 מגה-בתים · צפיות: 12
  • מכתב רביה''ק להגר''ד סגל (1).jpg
    מכתב רביה''ק להגר''ד סגל (1).jpg
    84.9 קילובייט · צפיות: 20
  • IMG_0091.JPG
    IMG_0091.JPG
    644.9 קילובייט · צפיות: 20
  • בס''ד משנת אמת (1).pdf
    בס''ד משנת אמת (1).pdf
    15.3 מגה-בתים · צפיות: 9
שמעתי הבוקר הקלטה מדברי הרב ראובן זכאים שדיבר בקול ברמה במהד' הבוקר

והבהיר היטב את דברי מרן הראש"ל שליט"א, ואשמח שיובאו דבריו.

אין לי כעת זמן לתמלל את דבריו
לא הבנת את דבריי

כוונתי היא לר' יצחק יוסף - וכי דבריו היו באנגלית שאף אחד לא הבין מה אמר?.

מה אני צריך פרשנות של הרב זכאים או מישהו אחר

ותוך כדי כתיבה הקדימני הרב @מבקש השם

@כאחד העם התכוון לשאול אם הראש"ל דיבר באנגלית שצריך להסביר אותו.
הוא דיבר ברור. אא"כ צריך לתרץ את דבריו...
לא הבנת את דבריי

כוונתי היא לר' יצחק יוסף - וכי דבריו היו באנגלית שאף אחד לא הבין מה אמר?.

מה אני צריך פרשנות של הרב זכאים או מישהו אחר

ותוך כדי כתיבה הקדימני הרב @מבקש השם
שתשמעו את דבריו תבינו ו-
ואשמח שיובאו דבריו.

השמיעו לי אותה בבוקר

ולי אישית אין איך להגיע אליה.

אבל בטוח שישנם כאן כאלו אשר חיש מהרה יכולים להגיע להקלטה הנ"ל.

בוודאי, אחרי שהתרגל לשבת ולעשן סמים וללסטם את הבריות, ביום אחד בהיר הוא ישנה דרכיו ויחזור בתשובה.

לשם מה הדמיונות האלה שכל מי שנכנס לצבא הופך לכופר? וכי לא כולנו חיים על כדור הארץ? הרב אברהם יוסף הוא כופר?

אני מכיר אברך רציני שנלקח בעל כרחו לצבא, והיה צריך להיות גדול בישראל, אבל בצבא הוא למד מקצוע וכיום הוא שומר תורה ומצוות אבל עובד לפרנסתו במקצוע ההוא. הוא מרוויח 20,000 בחודש ואין סיכוי שיחזור להיות אברך.

במקרה ההוא אפשר לומר "חבל על דאבדין" (ובאמת כואב הלב), אבל לא על שבאבניק מסומם שמסתובב ומזיק את הבריות.
אפשר להתווכח מהיום ועד מחר על ציטוטים מרב כזה או אחר אבל א"א להתווכח על מציאות כואבת ופשוטה.
צריך להקדים ולומר, הצבא מלבד היותו מקום סכנה רוחנית איומה של כפירה וג' עבירות, הוא קודם כל כור היתוך אידיאולוגי ושעבוד מוחלט למערכת, גם אותם שנשרו והידרדרו מאוד ע"פ רוב נותר בהם אמונה בבו"ע ומצפון על מעשיהם, בצבא הם יאבדו הכל וזו מציאות ברורה לכל מי שקצת מכיר עובדות.
אבל גם אם נקבל את ההנחה שישנם יחידים שהצבא יעשה מהם בנ"א, כיצד ניתן לתת גושפנקא חרדית למקום תועבה וכפירה שכזה, ולכלול בחדא מחתא את כל מי שלא לומד שיתגייס, ואדרבה המציאות מוכיחה שדוקא אותם הנחשלים איבדו כל עולמם בצבא.
בשו"ע נפסק המעצם עיניו של הגוסס ה"ז שופך דמים ועל נשמה א' מישראל אמרו חז"ל גדול המחטיאו יותר מן ההורגו, וכיצד יתכן שדוקא בזמן כ"כ קשה לעולם התורה בו בחורי ישיבות הפכו לעברייני חוק ונתונים בסכנת מעצר מיידית, עולים קולות כביכול יש מקום לדיון על נשמות מישראל, הרי כל בר דעת מבין שאם היו מתאחדים כולם למאבק אמיתי כנגד כל פשרה (ולא רק על כסאות וג'ובים ומי יקח את הקרדיט על הטיסות לאומן), החוק היה מזמן הופך לבדיחה.
המציאות הוכיחה שככל שהתפשרו יותר כך גבר להם התיאבון יותר, וכך הגענו למציאות הכואבת היום שגם כשנעצרים בחורי ישיבות (שכמובן כולם ספרדים מהפריפריה), היחידים שנלחמים עבורם באמת זה הפלג הירושלמי ואגודת בני הישיבות של הרב צדקה.

מה שכתבת שהצבא הוא כור היתוך אידאולוגי ושעבוד מוחלט למערכת, ומקום של סכנה רוחנית, הכל אמת ויציב, ויש להוסיף על כך שלראשי הצבא אין שום מטרה לגייס חרדים, או דתיים, רק כבשר תותחים, אבל חלילה לתת להם לכהן כמפקדים, ומי שלא יוריד את הכיפה - הסיכוי שלו להתקדם בצה"ל קלוש, הם רוצים את צה"ל חילוני, ורוצים לחלן את כל עם ישראל באמצעותו. החרדים והדתיים הם עבורם סכנה קיומית למדינת ישראל.

ולכן אין שום הוה אמינא שבחור ישיבה ילך לשרת בצה"ל, במצב הנוכחי כרגע, גם לא ביחידות מיוחדות לחרדים!

אבל זה לא קשור למה שכתבתי, על ההגזמה שכל מי שנכנס לצה"ל הופך לכופר, ושאר הגזמות בסגנון זה. הרב אברהם יוסף למיטב ידיעתי איננו כופר, ואני באופן אישי מכיר אנשים שהם מאוד יראי שמים.

הגע עצמך, בחור חרד"ל מתגייס לצה"ל, ושולח תלונות למפקדי צה"ל ועושה בלגן על כך שחיילת הופיעה בגדוד שלו... כמה קדוש וצדיק הוא! לא רק שעומד בניסיון, גם עושה רעש, וינח בגדו אצלה וינס ויצא החוצה!

אמנם מסכן, התגייס לצה"ל מתוך השקפה עקומה שטובת המדינה היא מעל הכל, אבל זה אדם קדוש!

כמו כן, מה שכתבת לא קשור למה שכתבתי על כך שיש מציאות של בחורי ישיבה שמתדרדרים ומגיעים לפי פחת, לא תפילין ולא שבת, רק קעקועים וסמים וזנות, ובחורים כאלה הצבא יכול להציל.

ומה שאתה שואל "כיצד ניתן לתת גושפנקא חרדית למקום תועבה וכפירה שכזה", זה צריך לשאול את גדולי הדור שנתנו גושפנקא לזה מלכתחילה בהקמת הנחל החרדי (כדלהלן) וגדולי הדור הנוכחיים (הרב יצחק יוסף, הגר"מ מאיה, הרב זילברשטיין) שאומרים זאת במפורש (כנ"ל) - מי שאינו לומד, שיתגייס.

במכתב עליו חתומים גדולי ישראל זצוק"ל - הגרש"ז ברוידא ראש ישיבת חברון, הגרא"י זלזניק ראש ישיבת עץ חיים, המשגיח הגר"ש וולבה, הגרח"פ שיינברג ראש ישיבת תורה אור, הגאב"ד הגר"נ קרליץ והגר"י אדלשטיין, נכתב, כי ביוזמה של הנח"ל החרדי ישנה תועלת לבחורים שאילולא מסלול זה היו מגיעים למקומות גרועים יותר, בצבא וב'רחוב', והם מברכים את מייסד הנח"ל החרדי.

וכך הם כותבים: "הנה הובאה לפנינו 'תכנית הצלה' לאותם בחורים שנפלטו מן הישיבות, ואין תורתם אומנותם, ומאחר שאנו מכירים את הרב ******* שליט״א משגיח בישיבת ***** ומנהל רוחני בבית המדרש 'דרך חיים' לבחורים יוצאי ישיבות קדושות ירושלים, ועמו עוד מספר עסקנים, אלו שנרתמו לענין, ומאחר שיודעים אנו את כוונתם הטהורה להרבות כבוד שם שמים, בפעילותם החשובה להציל בחורים אלו מרדת באר שחת, להחזירם לעולם התורה והישיבות, באנו לחזק ידיהם שתשרה שכינה במעשה ידיהם, ולא תצא ח״ו תקלה מתחת ידיהם, וכל הנוטל עצה מן הזקנים אינו נכשל. ויהי נועם ה' וכו'".

על מכתב זה חתמו, כאמור, ראשי הישיבות הגרש"ז ברוידא, הגרא"י זלזניק והגרח"פ שיינברג זצוק"ל, חברי מועצת גדולי התורה של דגל התורה.

הגאב"ד הגר"נ קרליץ חשש מהאפשרות שיהיו מי שיראו בכך מתן לגיטימציה להליכה לצבא, ולכן ביקש להוסיף קטע הסתייגות, שאין בדברים הסכמה לתכנית ושהכל כפוף לכך שיתייעצו עם גדולי ישראל על התנאים להפעלת המסלול.

וכך תיקן את המכתב: "אין אנו באים בזאת להסכים על כל התכנית הנ"ל, אך מאחר שיודעים אנו את כוונתם הטהורה להרבות כבוד שם שמים, בפעילותם החשובה להציל בחורים אלו מרדת באר שחת, להחזירם לעולם התורה והישיבות, ומכירים אנו בהם שלא יסורו ימין ושמאל מעצתם ומהכוונתם של גדולי ומאורי הדור, באנו לחזק ידיהם בברכת שמים, שתשרה שכינה במעשה ידיהם, ולא תצא ח"ו תקלה מתחת ידיהם, וכל הנוטל עצה מן הזקנים אינו נכשל. ויהי נועם ה' וכו'". על המכתב, עם תוספת זו, חתמו הגאב"ד הגר"נ קרליץ והגר"י אדלשטיין, והמשגיח הגר"ש וולבה זצוק"ל.

1.jpg
2.jpg

מקים הנח"ל החרדי אמר בראיון:

"הרב שטיינמן ראה בנח"ל החרדי פתרון לחייבי כריתות ומחללי שבת. רק על זה היה מדובר. אני הייתי אצל הרב שטיינמן, כשאנחנו הגענו אליו ודיברנו על איזה שמסתובבים ברחוב, חלקם מחללי שבת וחייבי כריתות, חלקם קרובים מאוד לשם, על זה היה מדובר. על שום דבר אחר לא היה מדובר.

"על זה הוא אמר בחצי פה "לאלה זה דבר טוב במובן מסוים". אני יודע עדות גם מהרב אלישיב שבשיחה בינו לבין הרב שטיינמן הם דיברו רק על הנוער הזה. כפתרון, לא כאידיאל, כפתרון לנערים כאלה".

"אגיד לך עוד משהו, אמירה שהרב שטיינמן אמר למישהו אחר, לא לי: 'הם עברו כבר על כל חייבי כריתות שבתורה, רק את העבירה של לשרת בצבא הם עוד לא עשו? נו".

משהו מעניין שמצאתי לאחרונה
בספר "קצות דרכיו" (עמ' ק"ז) הדפיס "דרוש כ"י" מהג"ר עובדיה יוסף זצ"ל משנת תשי"א לערך, שם מדבר נגד "הרשע דוד בן גוריון שר"י"
... כך השוטה הזה, רוצה שנפסוק שלא על פי משוא פנים של התורה והדת, ונהיה משועבדים לרשעיותו ופתיותו, וגזר על הבנות החרדיות שיצאו לצבא, שאפילו הבחורים כל הולכיה לא ישובון בעוה"ר כי אם אחד מאלף, וכל שכן הבנות להוסיף פריצות ולהשחית בנות ישראל.

המציאות הוכיחה שככל שהתפשרו יותר כך גבר להם התיאבון יותר, וכך הגענו למציאות הכואבת היום שגם כשנעצרים בחורי ישיבות (שכמובן כולם ספרדים מהפריפריה), היחידים שנלחמים עבורם באמת זה הפלג הירושלמי ואגודת בני הישיבות של הרב צדקה.
במקום שתבואו ותבקשו סליחה על מסע הכפשה של 12 שנים כנגד גדו''י שהם פשרנים וכיו''ב מההבלים הידועים שלכם ושלא אכפת להם מהספרדים, והנה ברגע האמת אנו רואים איך שגדולי ישראל עומדים על המשמר וטרחו לעמוד לימינם של ב' אחים מבני עדות המזרח, אתם עדיין מאכילים את עצמכם בשטויות שכאילו אתם ורק אתם מצילים את עולם התורה...

היחידים שנלחמים עבורם באמת זה הפלג הירושלמי ואגודת בני הישיבות של הרב צדקה
על איזו קבוצה נמנה הג"ד לנדו שליט"א ועל איזו קבוצה נמנית המשלחת בחו"ל לקנסוליה הישראלית בארה"ב ועוד ועוד?

סטטוס
לא פתוח לתגובות נוספות.
ראשי תחתית