מה שכתבת שהצבא הוא כור היתוך אידאולוגי ושעבוד מוחלט למערכת, ומקום של סכנה רוחנית, הכל אמת ויציב, ויש להוסיף על כך שלראשי הצבא אין שום מטרה לגייס חרדים, או דתיים, רק כבשר תותחים, אבל חלילה לתת להם לכהן כמפקדים, ומי שלא יוריד את הכיפה - הסיכוי שלו להתקדם בצה"ל קלוש, הם רוצים את צה"ל חילוני, ורוצים לחלן את כל עם ישראל באמצעותו. החרדים והדתיים הם עבורם סכנה קיומית למדינת ישראל.
ולכן אין שום הוה אמינא שבחור ישיבה ילך לשרת בצה"ל, במצב הנוכחי כרגע, גם לא ביחידות מיוחדות לחרדים!
אבל זה לא קשור למה שכתבתי, על ההגזמה שכל מי שנכנס לצה"ל הופך לכופר, ושאר הגזמות בסגנון זה. הרב אברהם יוסף למיטב ידיעתי איננו כופר, ואני באופן אישי מכיר אנשים שהם מאוד יראי שמים.
הגע עצמך, בחור חרד"ל מתגייס לצה"ל, ושולח תלונות למפקדי צה"ל ועושה בלגן על כך שחיילת הופיעה בגדוד שלו... כמה קדוש וצדיק הוא! לא רק שעומד בניסיון, גם עושה רעש, וינח בגדו אצלה וינס ויצא החוצה!
אמנם מסכן, התגייס לצה"ל מתוך השקפה עקומה שטובת המדינה היא מעל הכל, אבל זה אדם קדוש!
כמו כן, מה שכתבת לא קשור למה שכתבתי על כך שיש מציאות של בחורי ישיבה שמתדרדרים ומגיעים לפי פחת, לא תפילין ולא שבת, רק קעקועים וסמים וזנות, ובחורים כאלה הצבא יכול להציל.
ומה שאתה שואל "כיצד ניתן לתת גושפנקא חרדית למקום תועבה וכפירה שכזה", זה צריך לשאול את גדולי הדור שנתנו גושפנקא לזה מלכתחילה בהקמת הנחל החרדי (כדלהלן) וגדולי הדור הנוכחיים (הרב יצחק יוסף, הגר"מ מאיה, הרב זילברשטיין) שאומרים זאת במפורש (כנ"ל) - מי שאינו לומד, שיתגייס.
במכתב עליו חתומים גדולי ישראל זצוק"ל - הגרש"ז ברוידא ראש ישיבת חברון, הגרא"י זלזניק ראש ישיבת עץ חיים, המשגיח הגר"ש וולבה, הגרח"פ שיינברג ראש ישיבת תורה אור, הגאב"ד הגר"נ קרליץ והגר"י אדלשטיין, נכתב, כי ביוזמה של הנח"ל החרדי ישנה תועלת לבחורים שאילולא מסלול זה היו מגיעים למקומות גרועים יותר, בצבא וב'רחוב', והם מברכים את מייסד הנח"ל החרדי.
וכך הם כותבים: "הנה הובאה לפנינו 'תכנית הצלה' לאותם בחורים שנפלטו מן הישיבות, ואין תורתם אומנותם, ומאחר שאנו מכירים את הרב ******* שליט״א משגיח בישיבת ***** ומנהל רוחני בבית המדרש 'דרך חיים' לבחורים יוצאי ישיבות קדושות ירושלים, ועמו עוד מספר עסקנים, אלו שנרתמו לענין, ומאחר שיודעים אנו את כוונתם הטהורה להרבות כבוד שם שמים, בפעילותם החשובה להציל בחורים אלו מרדת באר שחת, להחזירם לעולם התורה והישיבות, באנו לחזק ידיהם שתשרה שכינה במעשה ידיהם, ולא תצא ח״ו תקלה מתחת ידיהם, וכל הנוטל עצה מן הזקנים אינו נכשל. ויהי נועם ה' וכו'".
על מכתב זה חתמו, כאמור, ראשי הישיבות הגרש"ז ברוידא, הגרא"י זלזניק והגרח"פ שיינברג זצוק"ל, חברי מועצת גדולי התורה של דגל התורה.
הגאב"ד הגר"נ קרליץ חשש מהאפשרות שיהיו מי שיראו בכך מתן לגיטימציה להליכה לצבא, ולכן ביקש להוסיף קטע הסתייגות, שאין בדברים הסכמה לתכנית ושהכל כפוף לכך שיתייעצו עם גדולי ישראל על התנאים להפעלת המסלול.
וכך תיקן את המכתב: "אין אנו באים בזאת להסכים על כל התכנית הנ"ל, אך מאחר שיודעים אנו את כוונתם הטהורה להרבות כבוד שם שמים, בפעילותם החשובה להציל בחורים אלו מרדת באר שחת, להחזירם לעולם התורה והישיבות, ומכירים אנו בהם שלא יסורו ימין ושמאל מעצתם ומהכוונתם של גדולי ומאורי הדור, באנו לחזק ידיהם בברכת שמים, שתשרה שכינה במעשה ידיהם, ולא תצא ח"ו תקלה מתחת ידיהם, וכל הנוטל עצה מן הזקנים אינו נכשל. ויהי נועם ה' וכו'". על המכתב, עם תוספת זו, חתמו הגאב"ד הגר"נ קרליץ והגר"י אדלשטיין, והמשגיח הגר"ש וולבה זצוק"ל.

מקים הנח"ל החרדי אמר בראיון:
"הרב שטיינמן ראה בנח"ל החרדי פתרון לחייבי כריתות ומחללי שבת. רק על זה היה מדובר. אני הייתי אצל הרב שטיינמן,
כשאנחנו הגענו אליו ודיברנו על איזה שמסתובבים ברחוב, חלקם מחללי שבת וחייבי כריתות, חלקם קרובים מאוד לשם, על זה היה מדובר. על שום דבר אחר לא היה מדובר.
"על זה הוא אמר בחצי פה "לאלה זה דבר טוב במובן מסוים".
אני יודע עדות גם מהרב אלישיב שבשיחה בינו לבין הרב שטיינמן הם דיברו רק על הנוער הזה. כפתרון, לא כאידיאל, כפתרון לנערים כאלה".
"אגיד לך עוד משהו, אמירה שהרב שטיינמן אמר למישהו אחר, לא לי: 'הם עברו כבר על כל חייבי כריתות שבתורה, רק את העבירה של לשרת בצבא הם עוד לא עשו? נו".