הוא לא כתב בסגנון כזה "שכחו שולחן ערוך מפורש" אלא אמר במחילה מכבוד תורתם אבל בשולחן ערוך וכו'.כ' בעלונו שהשבט הלוי ועוד הרבה אחרונים "שכחו" ד' השו"ע המפורשים!
אבל מה נעשה שהשבט הלוי רק ציטט חת"ס, ושם סובר שיש לזה דיני אוכל ומנמק דבריו באורך וכו'.
ונדמה שאין לאף א' אומץ [או חוצפא] לומר שהחת"ס שכח!!! ד' השו"ע!
הנושא על ענבי ההדס ?ראיתי השבוע בעלון של הרב יצחק "השיעור השבועי" שאין ערלה בהדסים, וביאר דברי הב"י וכו' ודחה דעת המחמירים.
ולפלא שלא הזכיר שכן הייתה דעתו בעבר, וכמו שכתב בילקו"י שאסור ???
אני מקוה שאתה מבין מה שאתה כותב.הוא לא כתב בסגנון כזה "שכחו שולחן ערוך מפורש" אלא אמר במחילה מכבוד תורתם אבל בשולחן ערוך וכו'.
אני מקווה שאתה קראת את מה שאני כתבתי.אני מקוה שאתה מבין מה שאתה כותב.
החת"ס שכח שו"ע?
לאן הגענו?
מלבד שמסביר בדבריו שאין קשר וכו'
מה מגיב הר"י יוסף שכותבים כן עליו???
להעלות לך אשכולות ישנים???
חבלאני מקווה שאתה קראת את מה שאני כתבתי.
בפירוש שיערתי שכנראה כוונתו שאולי יש להם פירוש אחר בשו"ע או על זה הדרך, וששוב ראיתי בילקוט יוסף להדיא כדבריי אלו, שרק מדייק בשו"ע ושלהדיא מביא את הנתיבי עם שהשו"ע כתב רק שיגרא דלישנא.
למה צריך להזכיר?ולפלא שלא הזכיר שכן הייתה דעתו בעבר, וכמו שכתב בילקו"י שאסור ???
ראיתי השבוע בעלון
אם יש לכם מקור מדוייק יועיל לנו מאודכ' בעלונו
זה לא תירוץ אלא עוד קושיה!למה צריך להזכיר?
הרב עובדיה כתב ש"חזר בו" על בושם, שהחיינו על גרעינים ועוד?
אסבר את אזנך.למה צריך להזכיר?
הרב עובדיה כתב ש"חזר בו" על בושם, שהחיינו על גרעינים ועוד?
הטבת להסביר,אסבר את אזנך.
גם לשבט הלוי וגם לנתיבי העם היה ידוע היטב הדין שערלה נוהגת דוקא בפירות ולא בעצים וכו' וכמו שמובא בסימן רצד.
אלא שהנתיבי עם כתב לחוש בהדס מטעם שכן משמע מפשטות תשובת הרשב"א שהביא הב"י בסימן ק"ח, דכל שעביד לריחא הוי ריחא מילתא. ולכן אחר שהביא את דברי הש"ע בסימן רצ"ד וכן את דבריו בב"י בסימן ק"ח, כתב וז"ל: "אמנם לא כל כך פשוט, ולמיחש מיהא בעינן". ע"ש.
והשבט הלוי צידד בזה משום שבחת"ס הסתפק בזה (וע"ש שגם הוא רק כתב כן רק בתור קושיא ממהלך הגמ', ודחה דעץ מאכל כתיב וכו'), ושכן משמע בירושלמי (ועיין בספר מבית לוי שכתב שבפסקיו מכת"י כתב להדיא שבירושלמי מיירי לענין ענבי הדס).
אך מלשון הגר"י שליט"א בשיעור משמע שמשניהם נעלם הדין הברור בש"ע שערלה נוהג רק בפירות (שכן כתב שם: "ובמחילה מכבודם מרן בש"ע כתב וכו'").
ולא היא, דשניהם ידעו היטב את הדין הנ"ל ובכ"ז כתבו בזה מה שכתבו, כל אחד מטעמו.
עכשיו אילולא שגם דעת הילקוט יוסף היתה בתחילה לחוש לדין ערלה בהדס, היה כאן מקום להעיר על הנוסח ותו לא.
אבל מאחר שגם הוא עצמו היה סבור כן בתחילה, ונכתב בספר (והרי אף אחד לא חושד שנעלם ממנו בזמנו הש"ע, שהרי הביאו שם, ולכן לא היה נכון להעיר על פסקו הנ"ל מלשון הש"ע). התמיהה על דבריו בשיעור קמה וגם ניצבה.
והטענה על מרן הגר"ע שחזר בו ולא כתב כן להדיא שחוזר בו, אינה שייכת כאן. ודו"ק.
גם בשיעור הביא את הרב נתיבי עם, וכנ"ל,אני מקווה שאתה קראת את מה שאני כתבתי.
בפירוש שיערתי שכנראה כוונתו שאולי יש להם פירוש אחר בשו"ע או על זה הדרך, וששוב ראיתי בילקוט יוסף להדיא כדבריי אלו, שרק מדייק בשו"ע ושלהדיא מביא את הנתיבי עם שהשו"ע כתב רק שיגרא דלישנא.
נפלא. לא שמתי לב מחמת שמיהרתי וא"כ הדברים עוד יותר פשוטים וברורים כדכתבתי.גם בשיעור הביא את הרב נתיבי עם, וכנ"ל,