בן י"ח לחופה - גם בדורנו?

• יוזם האשכול יוזם האשכול אור יעקב
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
אין ויכוח שזה יסוד היהדות הויכוח הוא על הגישה איך וכמה ומה מדברים
הגישה על "איך וכמה" מדברים...
אבל אם אף פעם לא מדברים זה מנוגד לדורות הקודמים. (ורק שמגיעים לפרשת יוסף ואשת פוטיפר פעם בשנה מזכירים את הנושא בדרך אגב)

במקום שאין איש השתדל להיות איש...
במקום שאין שיחות על שמירת העיניים אנחנו מארגנים. (ודרך אגב אתה קורא לזה "אסיפה" אבל זה היה בהדרכת ת"ח מפורסם וכל עוד אתה לא מודע לכל הפרטים אל תזלזל)
עיין בספר אור החיים הקדוש בתחילת פרשת אחרי פרק יח בסוף פסוק ב [מומלץ מאוד ללמוד את כל הפסוק מחזק מאוד] וזה לשונו

ואפילו "תחילת המחשבה בדבר זה" תגרום תגבורת והולדת טבעיות החפץ ותגברתו ולזה נתחכם חכם החכמים שלמה המלך עליו השלום ואמר בני אם יפתוך חטאים פירוש בחינת החטא אל תאבה - לא תכנס עם פתוייך בטוען ונטען.

"כי אריכות הרגשת החושב אפילו לבחינת השולל תפעיל הגברת החפץ ותהפך הרצון אליה" עכ"ל

עיין בספר אור החיים הקדוש בתחילת פרשת אחרי פרק יח בסוף פסוק ב וזה לשונו

ואפילו "תחילת המחשבה בדבר זה" תגרום תגבורת והולדת טבעיות החפץ ותגברתו ולזה נתחכם חכם החכמים שלמה המלך עליו השלום ואמר בני אם יפתוך חטאים פירוש בחינת החטא אל תאבה - לא תכנס עם פתוייך בטוען ונטען.

"כי אריכות הרגשת החושב אפילו לבחינת השולל תפעיל הגברת החפץ ותהפך הרצון אליה" עכ"ל
לא קשור כלל לנושא.
לא אמרנו לדבר על הנושא ע"ז כל היום בישיבות ויעשו סדר להלכות צניעות...
- אמרנו שבפעם בכמה שבועות ראוי שימסר על כך שיחה או ועד וכדו' בכמות אפי' מועטת.
- אבל לא שיהיה "איסור" לדבר על הנושא הזה, וודאי שאין דעתם של גדולי ישראל בדורות האלה ובדורות שעברו נוחה מכך.

דרך אגב אני יספר כאן משהו שקצת יותר תבינו...
בישיבה שלי אספתי בערך 50 בחורים ועשינו סקר לדעת מה המצב של הבחורים בנוגע להרהורים ושאר עבירות. (וב"ה, משם צמח חיזוק מאוד גדול בנושא ואכמ"ל)
- כל אחד שם פתק באופן אנונימי וכתב איך הוא היה מגדיר מ1-10 את הנפילות והמחשבות שלו בנוגע לראיות אסורות ושזה משפיע על לימודו, וכמו כן אם הוא נכשל בעוון החמור "לעיתים קרובות" לא עלינו...

התוצאות הם.
בממוצע זה היה 8.7 לעניין הנפילות וההרהורים של של ראיות אסורות.
ולעוון החמור זה היה 38 מתוך 50. (וגם תשימו לב שהשאלה הייתה "לעיתים קרובות")

- אז תמשיכו מצידי לצטט אמרות שבכלל לא קשורות לנושא שאני בטוח בוודאות ב100% שגם הסבא מסלבודקא וגם כל גדולי ישראל דאז היו מודים בימינו שיש להקדים את גיל הנישואין כמה שיותר מהר וכמו שהורו כל גדולי ישראל בימינו.

-
אולי הסקר הזה יעזור לכם להבין קצת למה גדולי ישראל התבטאו בצורה חריפה על ראשי הישיבה שלא רק שלא נותנים לבחורים להתחתן מוקדם ולהנצל מחטאים ועוונות של איסורי דאורייתא, אלא עוד מחדשים גזירות "להעיף" אותם ולצער אותם ששום בחור לא יבוא לשמח אותם בחתונה בגלל שרצו ללמוד תורה בקדושה וטהרה
כבר שכחת אבל כל מעשיך בספר הפורום נכתבין כל מה שאני כותב זה על מה שכתבת בהודעה דלעיל
על הסקר שעשית עם 50 בחורים
על הרהורים
על שאר עבירות
אם הוא נכשל ב....לעיתים קרובות
אין לזה שום קשר לכל הציטוטים על"שמירת עינים" שהבאת ונא לא לערבב תלמד את ההודעות שלי בעיון ותבין שלא הבנת כלום

אני מדבר על מה שכתבת בהודעה זו
על הסקר שעשית עם 50 בחורים
על הרהורים
על שאר עבירות
אם הוא נכשל ב....לעיתים קרובות
אין לזה שום קשר לכל הציטוטים על"שמירת עינים" שהבאת ונא לא לערבב תלמד את ההודעות שלי בעיון ותבין שלא הבנת כלום
כבר כתבתי לעיל שהכל נעשה ע"פ ת"ח גדול ועצום (שמתייעץ בכל הנושאים האלה עם הרב יצחק כהן שליט"א)
ולא עלי תלונתך... (אני לעצמי לא הייתי אפי' חושב לעשות משהו כזה...)

ואני באמת אומר לך אחרי חצי שנה אתה לא יודע איך הבחורים יצאו חזקים בנושאים האלה, ורק בגלל זה שאני רואה כמה זה משפיע וכמה זה מועיל לבחורים, אני מצטער שזה לא יותר מתרחב.

עיקר הטענה שלי הייתה לנושא הזה להכניס את הנושא של שמירת העיניים.
זה שיש לך בעיה עם הסקר שנעשה ע"פ ת"ח גדול בתורה זה משהו אחר שלא קשור אלי.
(רק הבאתי את הסקר להראות כמה נסיונות לצערנו יש היום)

עיקר הטענה שלי הייתה לנושא הזה להכניס את הנושא של שמירת העיניים.
זה שיש לך בעיה עם הסקר שנעשה ע"פ ת"ח גדול בתורה זה משהו אחר שלא קשור אלי.
(רק הבאתי את הסקר להראות כמה נסיונות לצערנו יש היום)
טענו בחיטים והודה לו בשעורים טענו בשעורים והודה לו בחיטים

וכי ר' אליהו לאפיאן זצוק"ל, לא היה מדבר בשיחותיו על הנושא של "שמירת העיניים"!?
זה המצאה של הדור האחרון של המשגיחים לא לדבר על הנושאים האלה וחבל מאוד.
חבל מאוד שתולים כל דבר בעולם הישיבות שלא מוצא חן בעיני מאן דהו ב"המצאה של הדור האחרון"
גם הענין הזה מקורו מהישיבות בליטא, והנהגת הישיבות בארה"ב יוכיחו

אם מצינו לר' אליהו לאפיאן זצוק"ל שמסר שיחות על שמירת העיניים,
ואם מצינו לרב דסלר זצוק"ל שכתב (אינו לפני כרגע) שבישיבות נהגו "להמעיט" בנושאים האלה, אבל וודאי שצריך לעורר אותם.

- אני מאמין שהם המשיכו את המנהג שהיה אז. (ובפרט שהדור שלנו לא דומה לדור שעבר וכמו שעוררו כמה מגדולי ישראל)

אם מצינו לר' אליהו לאפיאן זצוק"ל שמסר שיחות על שמירת העיניים,
ואם מצינו לרב דסלר זצוק"ל שכתב (אינו לפני כרגע) שבישיבות נהגו "להמעיט" בנושאים האלה, אבל וודאי שצריך לעורר אותם.

- אני מאמין שהם המשיכו את המנהג שהיה אז. (ובפרט שהדור שלנו לא דומה לדור שעבר וכמו שעוררו כמה מגדולי ישראל)
הא שמואל ובית דינו קיים שאל נא את הראשי ישיבות והמשגיחים מה היה המסורת ואל תדייק דיוקים ואל תאמין פשוט תשאל

בלי לקרוא הכל,
אני לא מבין דבר אחד
קומו תפתחו לכם ישיבות שיחייבו להתחתן מוקדם,
מי ביקש ממכם ללכת לישיבות הרגילות ולבכות??

בעצם, ה"ה בכל הנושאים, תפתחו לכם ישיבות לפי האינטרסים שלכם -
לימוד הלכה צפוף יותר, גיל נישואין מוקדם וכו'

בלי לקרוא הכל,
אני לא מבין דבר אחד
קומו תפתחו לכם ישיבות שחייבו להתחתן מוקדם,
מי ביקש ממכם ללכת לישיבות הרגילות ולבכות ??

בעצם, ה"ה בכל הנושאים, תפתחו לכם ישיבות לפי האינטרסים שלכם -
לימוד הלכה צפוף יותר, גיל נישואין מוקדם וכו'
את הטענה הזאת אולי תטען לגדולי ישראל למה הם אמרו שזה "פשע" ועוד מילים חריפות כמו שתראה לעיל.
שהם יפתחו ישיבה! למה "גדולי ישראל" בוכים על הישיבות...
הא שמואל ובית דינו קיים שאל נא את הראשי ישיבות והמשגיחים מה היה המסורת ואל תדייק דיוקים ואל תאמין פשוט תשאל
בינתיים כל מי ששאלתי אמר לי שצריך לדבר ע"ז בפרט בדורנו, וגם בדורות שעברו היו מוסרים על כך שיחות רק לא בצורה מרובה...
בפועל זה לא קורה...

את הטענה הזאת אולי תטען לגדולי ישראל למה הם אמרו שזה "פשע" ועוד מילים חריפות כמו שתראה לעיל.
שהם יפתחו ישיבה! למה "גדולי ישראל" בוכים על הישיבות...
מה לעשות ש"כואב לי" להזכר בחבר טוב שלי שהתחתן מוקדם (והיום הוא ת"ח עצום) כי הוא אמר שקשה לו עם הנסיונות והוא מרגיש בנוי וכו'.
- ואסרו על הבחורים להשתתף בחתונה!
ועד היום שהוא רואה את ההסרטה של החתונה הוא בוכה כל פעם! (דרך אגב הוא סיפר זאת לראש ישיבה שלי, ומאז אפי' שבחור מתחתן מוקדם הוא נותן לכמה בחורים ללכת...)
תגיד לי איזה גדול ישראל היה חושב אפי' לעשות גזירות כאלה לצער בחור ישיבה ת"ח עצום!?

היום שמוצאים בחור בישיבה אפי' עם פלאפון "מוגן" וכדו' לרוב לא מעיפים אותו אלא מקבל "אזהרה".
- ובחור שמתחתן מוקדם... כאילו עבר על ג' עבירות החמורות...

ראשי תחתית