באנר תרומה

ויטמינצ'יק ענבים

אור יעקב

חבר מוביל
כל מי שיודע מודגש על האריזה שאין על זה הכשר בד"ץ (רק רבנות)
בררתי בעבר אצל שני ת"ח בנושא, ואמרו לי שזה בגלל ה"חומצה טטרית" שאינה רכיב של בד"ץ ולכן לא מביאים כשרות. וכן ראיתי כאן וכאן.
(יש שרצו לומר בגלל שלא יבואו חילונים לעשות על זה קידוש, אבל נראה לי זה סתם שטויות...)
ולכן אמרו לי שאין בעיה אחרת חוץ מזה ואין בעיה לשתות את זה.

מי שיש לו עוד מידע בנושא, אשמח.

ולמה החומצה דוקא בשל ענבים?
כנראה יש שם מיץ ענבים, שמצד חששות של סתם יינם לא יכול להיות בכשרות מהדרין.

(יש שרצו לומר בגלל שלא יבואו חילונים לעשות על זה קידוש, אבל נראה לי זה סתם שטויות...)
החילונים שיעשו קידוש על ויטמינצ'יק ענבים לא באמת מחפשים דוקא את החותמת של העדה החרדית... ;)

כן,
טוב,
אבל אין פיקוח !
איך אתה יודע שאין בעיות אחרות ?
שאר המרכיבים הם ללא פיקוח, ולכן גם אם עקרונית אותו חומר גלם (האחר) הוא בסדר, מי העיד לך על המוצר הזה שגם כאן אותו דבר?
הרבנות? אם אתה סומך, לחיי.

שמעתי באומרים לי שטעם הדבר [תרתי משמע] משום רכיבי ענבים בכשרות שהבד"ץ לא מאשרים משום חשש סתם יינן

משום רכיבי ענבים בכשרות שהבד"ץ לא מאשרים משום חשש סתם יינן
ייתכן מאוד [מסברא ולא מידיעה], כי ידוע שיחס הבד"ץ לגבי יהדותם של העדה האתיופית מוטלת בספק, והם חוששים להם לגבי סתם יינם, כפי שהתפרסם בזמנו לגבי יקבי ברקן, ולכן ביקבים הם מקפידים על כך, אך כאן אין להם כ"כ אפשרות להקפיד על הענין, כי מיוצר שם עוד דברים חוץ מהויטמינצ'יק, לכן הם לא נותנים על כך הכשר.

כל מי שיודע מודגש על האריזה שאין על זה הכשר בד"ץ (רק רבנות)
בררתי בעבר אצל שני ת"ח בנושא, ואמרו לי שזה בגלל ה"חומצה טטרית" שאינה רכיב של בד"ץ ולכן לא מביאים כשרות. וכן ראיתי כאן וכאן.

מי שיש לו עוד מידע בנושא, אשמח.
ולמה הבד"ץ לא מאשרים את הרכיב הזה.

ולמה הבד"ץ לא מאשרים את הרכיב הזה.
איך שאני הבנתי זה לא שהם לא מאשרים.
זה פשוט חומר גלם שיש אותו רק בהכשר רבנות ואין אותו בהכשר בד"ץ. (דהיינו המפעל של הפטל לא יבקש מהמפעל של החומר גלם שיביא על זה הכשר בד"ץ, ובפרט שזה נראה לי מחו"ל)

ראשי תחתית