פפושדו - דעת רבותינו

  • יוזם האשכול יוזם האשכול זולדן
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
מה זה מפעל לייצור ביצים?
מה עושים שם טורפים את הביצים בצינורות בלי מים?
זה הבנתי.
איך זה מגיע למפעל. מה זה "מייצרים את הביצים"?
בטח היית בישיבה (או אפי' באולם וכד') וראית שאף אחד לא שובר את הביצים בשביל לעשות חביתה (או שהדביק את הפירורי לחם לשניצל). ככה קונים את זה.
 
נערך לאחרונה:
בטח היית בישיבה (או אפי' באול וכד') וראית שאף אחד לא שובר את הביצים בשביל לעשות חביתה (או שהדביק את הפירורי לחם לשניצל). ככה קונים את זה.
מי ביצים. או קי.
לפעמים זה בא קפוא ומפשירים.
נראה שכאן באו להדגיש שזה טרי.
 
ברגע שהביצים קפואות, הרי יש קרח על הביצים, וכשמכניסים לתערובת ביצים קפואות מכניסים להדיא מים לתוך המצה עשירה.
הביצים גם אם נניח שהן קפואות לדעתי זה נמצא במקרר ולא במקפיא, זה כשהן בתוך קרטון או בקבוק ובתוכו אין שום מים רק הנוזל של הביצים.
שו"ע אורח חיים - סימן תסב ז - יש לברר המלח מחטים שלא יהיו בתוכו, כי כשהמלח מתלחלח הוא נכנס מעט מעט בחטים ומתחמץ:
(12) משנה ברורה סימן תסב
(כה) ומתחמץ - החטה ושוב פולטת החטה טעם החמץ במלח.
הצג קובץ מצורף 3066
מבואר במשנ''ב וכה''ח חילוק בין מלח הבא מן הים, ע''י בישול, לבין מחצבות, ע''ש. (וע''ז מסתמך הגרע''י בפפושדו)

הכל ביחד, א''א לתת כשרות לפסח, וחמץ גמור!
נניח, אבל היכן יש מלח? חמץ גמור? גם החומרי תפיחה זה שאלה גדולה אבל חמץ גמור לא יודע. אולי.
 
הביצים גם אם נניח שהן קפואות לדעתי זה נמצא במקרר ולא במקפיא,
מי אמר לך? איך זה קפא במקרר.
זה כשהן בתוך קרטון או בקבוק ובתוכו אין שום מים רק הנוזל של הביצים.

נניח, אבל היכן יש מלח?
היה גם מלח. וגם בפפושדו יש מלח. יש סוג אחד של מלח שהוא ודאי מחמיץ את החיטה. וסוג אחר שלא. בדקת איזה סוג זה.
חמץ גמור? גם החומרי תפיחה זה שאלה גדולה אבל חמץ גמור לא יודע. אולי.
חביבי. מבחינתי זה לא נכנס לדיון לתת דבר כזה לאנשים בפסח.
זה נגד שו''ע.
האנשים שמעלים נדונים כאלה, זה אנשים שהולכים על הקו האדום, של היהדות,
העיקר שלא בטוח בטוח אני עובר איסור
יש צד להקל
אולי ואולי
גם אם זה קפוא
זה אולי היה במקרר...
נו,
בתיאבון.
אבל אני לא מצליח להבין כיצד זה עובר בדעת, ובקיבה, לפסח, ובפסח.
 
אחר כך מתפלאים על אנשים שכותבים שטויות בספרים שלהם...
הם נהיו מטומטמים אחרי שאכלו רבנות לכתחילה.
ידידי היקר, הועלו כאן טענות טובות וקשות. בבקשה לא להרוס עם ליצנות...
(וליצנות אחת דוחה מאה תוכחות).
 
מי אמר לך? איך זה קפא במקרר.
מה זאת אומרת איך זה קפא, זה נוזל של ביצים למה שלא יקפא? כל חומר נוזלי קופא.
היה גם מלח. וגם בפפושדו יש מלח. יש סוג אחד של מלח שהוא ודאי מחמיץ את החיטה. וסוג אחר שלא. בדקת איזה סוג זה.
אם הם משתמשים יש להניח שבזה שלא.
אבל על עצם הטענה של מלח אני שואל הרי לא כתוב מלח במרכיבים. למשל סוכר כן כתוב.
חביבי. מבחינתי זה לא נכנס לדיון לתת דבר כזה לאנשים בפסח.
זה נגד שו''ע.
האנשים שמעלים נדונים כאלה, זה אנשים שהולכים על הקו האדום, של היהדות,
העיקר שלא בטוח בטוח אני עובר איסור
יש צד להקל
אולי ואולי
גם אם זה קפוא
זה אולי היה במקרר...
נו,
בתיאבון.
אבל אני לא מצליח להבין כיצד זה עובר בדעת, ובקיבה, לפסח, ובפסח.
בסדר בגלל זה לא אתה עושה את זה אבל הם סומכים על הרבנים שהתירו להם ורבים וטובים אוכלים את זה ולא פשוט להכריז עליהם כאוכלי חמץ אם אפשר ליישב עדיף.
 
מה זאת אומרת איך זה קפא, זה נוזל של ביצים למה שלא יקפא? כל חומר נוזלי קופא.

אם הם משתמשים יש להניח שבזה שלא.
אבל על עצם הטענה של מלח אני שואל הרי לא כתוב מלח במרכיבים. למשל סוכר כן כתוב.

בסדר בגלל זה לא אתה עושה את זה אבל הם סומכים על הרבנים שהתירו להם ורבים וטובים אוכלים את זה ולא פשוט להכריז עליהם כאוכלי חמץ אם אפשר ליישב עדיף.
מה לעשות עם טיעונים כאלה אתה מסביר כמה אא לסמוך. לכל מי שיראש בליבו.
 
היה גם מלח. וגם בפפושדו יש מלח. יש סוג אחד של מלח שהוא ודאי מחמיץ את החיטה. וסוג אחר שלא. בדקת איזה סוג
לפי התשובה ביביע אומר ט סימן מג, המלח בפפושדו היה טעות חד פעמית, ולא מרכיב קבוע (אלא שלדעת הרב עידוא אלבה דין חומר ההתפחה כדין מלח, כי יסודו במים)
 
ראשי תחתית