@מתוק מדבש
אוהב נהפך אצלך לאויב, ומתוק נהפך למר.
דע לך, שלא כתוב בשום מקום שלהקשות על רבינו האר"י ועל רבותינו במשך 500 שנה יש איסור ומי שעושה כן נקרא אפיקורוס.
אולם מי שמבזה את חבירו וקורא לו 'אפיקורוס' כשהוא לא אפיקורוס באמת - עובר בכמה וכמה לאוין, שאין כאן המקום לפרט.
שמענה ואתה דע לך.
אני לא אוהב אף אחד ולא אויב של אף אחד.
מעריך מאוד את מי שכותב אמת ולא מפחד.
ואיני יכול לסבול שמבזים ת"ח בכל מקום, ובכל צורה כמו שאתה לא יכול לסבול במקומות אחרים.
רבנו האריז"ל היה בדרגת נביא, כן. ככה כתבו הרבה גדולים.
כל השגותיו היו רוחניות בצורה שאנחנו לא מבינים. גם הרבה לא הבינו מה שרשב"י כתב את פני האדון דא רשב"י, כידוע ואכמ"ל, אבל הוא כתב, וגדולי המקובלים אישרו את זה.
לכתוב מחבר בן דורינו על רבנו האריז"ל כאלה דברים שלא העיזו לכתוב על החזו"א, זה דבר שלא נשמע מעולם בביהמ"ד, בפרט שהקושיות הם לא מי יודע מה, כי בקבלה התירוצים המה בסגנון שונה.
בחינות ובחינות ודרגות, כתבת לי באישי שאינך מאמין בכאלו תירוצים, אבל כל מקובל מתחיל ככה מדבר.
כל הס' ע"ח מלא סתירות עמוקות, ככה זה עובד.
ואני חוזר על דברי מלב אוהב לת"ח שמי שכותב כאלה דברים "טעה" על רבנו האריז"ל, זה חמור מאוד מאוד מאוד.
רק דבר קטן דוגמא רחוקה,
ביובל השנים האחרונות הרבה מאוד ת"ח חשבו לנכון שהבא"ח "טעה" בהרבה ענינים, וזה נפוץ בספרים, וגם אני הקטן הייתי משוכנע!!! שהבא"ח "טעה",
אבל על זה אמרו לי הזקנים שתגדל תבין. גדלתי וראיתי בהשגות הרב
@כהן לילקוט טהרה שגדלתי והבנתי.
ומינה לנ"ד הגם שיש לחלק.
איך יתכן שמי שאין לו יד ושם בתורת הסוד יקשה קושיות בלי לדעת דרכי הלימוד בחכמה נעלמה זו? הזוי.