יעויין במצעדי גבר להגאון ר' גבריאל טולדנו כתובות סימן יט
וכן יעוין בתשובות והנהגות. ואכמ''ל
יעויין במצעדי גבר להגאון ר' גבריאל טולדנו כתובות סימן יט
וכן יעוין בתשובות והנהגות. ואכמ''ל
אל תלמד את גדולי הדור הספרדים מה לעשות.וכל אחד כדאי שיעיין בתשובה הנ"ל ויבין קצת מה הייתה דעתם של כל גדולי ישראל בנוגע לחדר יחוד.
אתה יודע כמה אתה ושכמותך מחקים את האשכנזים בכל מעגל השנה מבלי משים.ועוד אחרי זה ישאלו פה בפורום "למה הספרדים הם רק נישה"... וודאי שאם ימשיכו לחקות את מנהגי האשכנזים ישארו בתור "נישה"...
בדבר שלא קשור לקבלת הוראות השו"ע והרמ"א אין שום הבדל אם הפוסק הוא אשכנזי או ספרדי, וכפי שהעיד על עצמו הגר"י אביחצירא זצוק"ל, וכידוע.פוק חזי אצל כל הפוסקים האשכנזים שכולם אסרו לכלה אחרי החדר יחוד לגלות ראשה ואף אחד (חוץ מהרב פיינשטיין זצוק"ל) לא התיר ע"פ הנ"ל.
למה לא המשכת לצטט משם גם את שיטות המקילים?
מחקת את כל גדולי ישראל המתירים?בוודאי שזה אג'נדה פוליטית...
גם את"ל שדעת חכם שלום כך, בוודאי שאין דעתו ש"חובה" לעשות חדר ייחוד ואם לא עושה כן הרבנים לא מגיעים לחתונתו...
וזו הכוונה לאג'נדה פוליטית שהראשי ישיבה עושים דברים נגד דעתם של גדולי ישראל. (בעוד שגם רבים מהרבנים האשכנזים הורו לספרדים לא לעשות חדר יחוד, ולא זו בלבד שהראשי ישיבה מורים כן אלא עוד מאיימים באיומים שלא יעלו על הדעת ה' ישמור)
יש שני הבדלים עיקריים בין המנהגים האלה למנהג של חדר יחוד.אתה יודע כמה אתה ושכמותך מחקים את האשכנזים בכל מעגל השנה מבלי משים
נתחיל מחג השבועות- כל ענייני מאכלי חלב הובא ממנהגי אשכנז, והספרדים היום כולם "מהדרים" במנהג האשכנזי הזה, וכן לקשט את הבית וכד' כל זה הובא ממנהגי אשכנז.
ב'- ל"ג בעומר שסיימנו אתו ממש לאחרונה- כל עניין זה של שמחה ביום זה הובא ממנהגי אשכנז [החל במהרי"ל וכו'] והריקודים וזה שלא אומרים תחנון כל זה החל ממנהגי אשכנז, והספרדים היום כולם "אמצו" את המנהגים הללו.
ג'- מנהג לאכול פירות האילן בט"ו בשבט החל מאשכנז [כפי שציין הבני ישכר מדור הב"י], והספרדים היום מהדרין מן המהדרין במנהג הזה.
ד'- בפורים עניין התחפשות הגיע ממנהגי אשכנז.
ה'- זכר למחצית השקל שנותנים לפני פורים החל ממנהגי אשכנז [כפי שהביא הדרכי משה].
ו'- מנהגי "שמחת בית השואבה" שעושים בחול המועד סוכות הובא ממנהגי אשכנזים
ז'- בשמחת תורה שמעלים כל הקרואים לתורה החל ממנהגי אשכנז, וכן עליית כל הנערים וכו' הוא ממנהגי האשכנזים, וכן חתן תורה ובראשית החל ממנהגי אשכנז.
ח'- לבישת "קיטל" ביום כיפור, הרבה מהספרדים נוהגים בזה היום כולל ב "פורת יוסף" וזה מנהגי אשכנז.
ט'- עשיית קידוש בבית הכנסת להולדת בת, הרבה מהספרדים נוהגים בזה היום אע"פ שהוא מנהג אשכנזי.
ועוד כהנה וכהנה רבות
ועוד לא דיברתי על כל הניגונים המצויים בשאר ימות השנה הן "שלום עליכם" "אשת חיל" שאתה שר כל שבת [לא אתה ספיציפי אלא כללי] כל זה מניגוני אשכנז, וכן בפסח אתה שר בהגדה "והיא שעמדה" "מה נשתנה" "עבדים היינו" "דיינו" ועוד ועוד כל זה ניגוני אשכנז, ועוד רבות שירם וניגונים שאתה שר בחיי היום יום ועונות השנה הם מניגוני אשכנז
מי הם "כל גדולי ישראל המתירים"???מחקת את כל גדולי ישראל המתירים?
ממש וממש לאבמנהגים הנ"ל אין חשש איסור משא"כ בחדר יחוד. (בעיית הצניעות, מוציא לעז, פריצות וניבול פה של הבחורים, חשש הוצאת שז"ל, בעיית הכיסוי ראש כפי שנתבאר לעיל ועוד)
הרב @אסקופה הנדרסת לרגלי גדו"י העלה לך קודם כמה, ואתה בוחר להתעלם.מי הם "כל גדולי ישראל המתירים"???
וכמובן הגר"מ פיינשטיין והרשימה שהביא הרב אסקופה.אמרתי לעיל אם אתה הולך כמו רבך שזה הרב שלמה זעפראני - לחיי.
כבר כתבתי שזה לא נושא של אשכנזים וספרדים, ואף אחד לא שם כאן את הרבנים על משקל, שש שלוש וכדו'.אבל אם אתה הולך כמו רוב ככל פוסקי הספרדים (וגם רוב פוסקים האשכנזים) שהורו לבחורים ספרדים לא לעשות חדר יחוד כך יש לעשות "ולא לעשות בגלל שכל הישיבות עושים"...
הניבול פה ושאר הדברים היו מאז ומעולם שנוהגים במנהגים מכוערים שכל הבחורים מלווים אותם לחדר יחוד, ואחרי זה "דופקים להם על הדלת" ושאר דברים מכוערים...ממש וממש לא
הניבול פה מתחיל, כי יש שדואגים להנחיל את זה ולדבר על זה, אז זה נכנס בכח
ותאמין לי שמעמד החופה שעושים היום "כולם כולם" הוא הרבה יותר מכוער, תערובת נשים וגברים וכו' וכו', והצעקות של "מזל טוב" כששובר הכוס, וה "מקודשת" וכו' ואם כבר רוצים לדבר על פירצות ופיריצות או בעיות כלשונך, זה הרבה יותר חמור שבעתיים
העניין של היחוד הוא מכמה סבות, גם מחמת "לחומרא" והיינו לחשוש לשיטת השו"ע והרמב"ם דזהו החופה, וזה הסבה שהיום עושים גם כלונסאות וגם פריסת טלית וגם הינומא כי רוצים לצאת ידי כל השיטות והה"נ הייחוד, ואין שום בעיה לעשות את כל השיטות ובפרט שזה להרויח את השו"ע
וכן הסבה העיקרית- זה שהחתן והכלה יהיו רגילים כשלב ראשון מאשר לחכות עד הבית, וזה הרבה הרבה יותר מבין אדם לחבירו, שקצת החתן יהיה לבד עם הכלה וירגיעה וכן להיפך.
ותאמין לי- שאם לא היו מכניסים ג'וקים לראש אזאי לא היינו צריכים להשתמש ב- k- 300
קודם מייצרים את הבעיה ומכניסים לראש שטויות ואז טוענים על ניבול וכו' וכו' ואכמ"ל
הביא כמה רבנים שמדברים על הנושא של "כיסוי ראש".הרב @אסקופה הנדרסת לרגלי גדו"י העלה לך קודם כמה, ואתה בוחר להתעלם.
ממש וממש לאהניבול פה ושאר הדברים היו מאז ומעולם שנוהגים במנהגים מכוערים שכל הבחורים מלווים אותם לחדר יחוד, ואחרי זה "דופקים להם על הדלת" ושאר דברים מכוערים...
על כל פנים, בין חדר ייחוד ובין לצאת ללא כיסוי ראש אחריו,אם לא שמת לב הנושא קפץ בהודעות האחרונות לגבי עצם החדר יחוד ולא לגבי הכיסוי ראש.
שכחת דברי הר' יצחק יוסף שכל דבר שעושה כן בתורת חומרא אין כאן הוצאת לעז על הראשונים.1. "מוציא לעז על מרנן ורבנן חכמי קמאי". (שו"ת ישכיל עבדי ח"ז ס"י, יבי"א ח"ה סי' ז, האור לציון, ר' אברהם מונסה זצוק"ל, הרב מאזוז זצוק"ל, שו"ת קול אליהו, ועוד כמה מגדולי ישראל)
תשאל כל בחור שעושה חדר ייחוד...שכחת דברי הר' יצחק יוסף שכל דבר שעושה כן בתורת חומרא אין כאן הוצאת לעז על הראשונים.
אז לדבריך צריך לעורר לעשות כן מצד חומרא.תשאל כל בחור שעושה חדר ייחוד...
אף אחד לא יאמר לך שעושה כן בתור "חומרא"...
התשובה שתקבל זה או "כולם עושים ככה" או "קשה לי ואני רוצה את זה" וכדו'
- ולא סתם כל הפוסקים לעיל כתבו שיש חשש של "מוציא לעז".
אדרבה דווקא ב"חומרא" יש מוציא לעז... (ולדעת מרן בכסף משנה אפי' באיסור יש מוציא לעז)שכחת דברי הר' יצחק יוסף שכל דבר שעושה כן בתורת חומרא אין כאן הוצאת לעז על הראשונים.
הרב יצחק יוסף כתב כן בילקוט יוסף, לא הרב סופר שליט"א.ואיפה בדיוק מרן שליט"א כתב כן? לא זכור לי משהו כזה... אשמח עם כת"ר יראה לי.
אשמח למקור, לא סתם לזרוק דברים.הרב יצחק יוסף כתב כן בילקוט יוסף,
ילקוט יוסף שבת א הערות סימן רצג - זמן צאת השבת אות גאשמח למקור, לא סתם לזרוק דברים
בהיות והבאת דברי הגר''מ מזוז זצוק''ל, על רבני משפחת טולדנו ששינו ממנהגם.כל מה שאמרתי הוא מגדולי ישראל... (ועוד אחרי זה ישאלו פה בפורום "למה הספרדים הם רק נישה"... וודאי שאם ימשיכו לחקות את מנהגי האשכנזים ישארו בתור "נישה"...)
הצג קובץ מצורף 5649הצג קובץ מצורף 5650הצג קובץ מצורף 5651הצג קובץ מצורף 5652הצג קובץ מצורף 5653
מצעדי גבר סימן יט להגאון ר' גבריאל טולדנו זצוק''ל
יישר כח על המקור.ילקוט יוסף שבת א הערות סימן רצג - זמן צאת השבת אות ג
ומה לעז יש בדבר הנעשה לחוש לחומרא לסברת החולקים. וכל מנהג שיש לו יסוד דקשוט בהלכה ואנו עושים כן בדרך חומרא, אין לחוש בזה ללעז.
אם יש משהו מסויים שאתה רוצה לדעת בשמחה אני יביא לך.אגב, כדאי שגם אתה תביא על כל דבריך מקורות, ודי בזה.
אדרבא, תפתח אשכול ותעיר דבריך על הר' יצחק.יישר כח על המקור.
בכל מקרה יש לי להשיב ע"ז כמה דברים,
כי אתה לא מכיר... תפסיק עם ה'שמעתי' ו'לא מכיר'...אבל כמש"כ אני לא מכיר בחור שעושה כן "מתורת חומרא".