א. מה קשור הרב יצחק?פשוט תפנימו שיש כאלו שלא סוברים בדווקא כהרב יצחק וסיעתו, וב"ה הם רבים מאוד על פני כל הארץ,
למיטב ידיעתי הרב המשמעותי שאוסר כיום פאה זה הרב יצחקא. מה קשור הרב יצחק?
(הגר"ש משאש, הגרב"צ אבא שאול, הגר"י קאפח, הגרב"ב טולדנו, הגר"ע הדאיה, הגר"ח כסאר, הגרב"צ עוזיאל, הגר"י אביחצירא, הגר"ש קורח, הגר"א בקשי דורון ועוד ועוד).
כתבת בהתחלהב. תמהתי אם זה מדגם לזהות רוב חברי הפורום איפה מונחים בתוך עול"הת הספרדי
וע"ז עניתי שלא צריך להגיע למערב, אלא להבין שגם בכותל המזרח ישנם דעות שונות, ורבים הם הסוברים כדעות המתירים"פאה כל השבוע"??!! (לבנתיים רוב המצביעים)
אלו החברים בכותל המזרח? אולי כדאי לשנות לכותל המערב...
למיטב ידיעתי הרב המשמעותי שאוסר כיום פאה זה הרב יצחק
לא הצבעתי על האפשרות הזו ולא על פאה חלקי וכו, אבל לא מבין מה הלחץ שלך ממי שנוהג כך."פאה כל השבוע"??!! (לבנתיים רוב המצביעים)
אלו החברים בכותל המזרח? אולי כדאי לשנות לכותל המערב...
תמהתי אם זה מדגם לזהות רוב חברי הפורום איפה מונחים בתוך עול"הת הספרדי
וסיים בחבית (רבותינו נ"ע)למיטב ידיעתי הרב המשמעותי שאוסר כיום פאה זה הרב יצחק
נראה לי שמה שמאד בולט כאן (אם בימים הקרובים ישאר הרוב על פאה)אלו החברים בכותל המזרח?
אתה מכיר אברכים משלנו שנשותיהם הולכות בלא כיסוי ראש?היום יש התחזקות בנושא
והרבה עוברים לכיסוי ראש
במיוחד יש את זילברמן ותלמידי הגר''ש
נראה לי שהכוונה היא למעשה ולא מה ההשקפה והשיטה.אני הצבעתי על פאה כל השבוע [כלומר לא בדווקא, אבל אין שום מניעה ללבוש כל השבוע]
הוא לא משמעותי ולא אוסר. הוא מביא את פסקי אביו, ואביו היה משמעותי אבל איסורו לא היה איסור גמור, התיר בע"פ להרבה זוגות שהגיעו לפניו (חלק הובא במעין אומר י"ב, חלק הועבר אליו ע"י הרב ינון יונה ועוד).
נא לא להגרר לדיונים על הנושא!!!
כיסוי ראש הוא שם נרדף למטפחת.אתה מכיר אברכים משלנו שנשותיהם הולכות בלא כיסוי ראש?
מסתבר שלא, כיון שכאן זה לא המקום לדיונים.יש כאלה שלא רואים בזה התחזקות תיכף יש לשער שהרב משיב כהלכה יפרוס את משנתו הסדורה בנושא
לכאורה זו התשובה:אני לא מוצא כאן מה להצביע
רעייתי הולכת עם מטפחת אבל לא בתור עקרון פשוט זה נראה לי [ולה...] הרבה יותר יפה מאשר פאה צנועה, ופאה לא צנועה נראית לי ממש פרוצה, היא משדרת משהו מאוד רחובי עוד לפני הנושא של התאווה [זה כתבתי אפילו להשיטות שלא שייך הרהור בשיער שאינו שלה, אע"פ שלענ"ד הוא מגרה את העין וגורם להרהור והסתכלות כללית], ומצד המוסכמות החברתיות [אנו חיים בין ליטאים או ספרדים שמעשיהם כליטאים] אינני חושש כלל, וגם לא היא, אמנם אילו לא היו פוסקים שחוששים מאוד לדעות האוסרים, כגון רבינו חכם עובדיה זצוק"ל יתכן שהדברים היו מתגלגלים לכך שהיא תלבש פאה והיינו פחות ערים לנושא, אך הואיל והוא עורר והוא זעק, חששנו מאוד לדבריו, אע"פ שבוודאי יש על מי לסמוך להקל.
בקיצור מטפחת מכוח פסק רבינו חכם עובדיה בלבד, או מכוח שיקולים אחרים, יש בזה חילוק, וראוי שיופיע למעלה כנלענ"ד.
ידוע לי ופשוט וברור.כיסוי ראש הוא שם נרדף למטפחת.
כך גדלתי בכל שנות ילדותי, ורק כשהגעתי לישיבה אשכנזית ושאלתי מישהו אם אמא שלו עם כיסוי ראש או עם פאה - הוא חשב שאני צוחק עליו כאילו פאה זה לא כיסוי ראש. (וכמובן שכלל לא התכוונתי לכך, אלא כך מקובל בציבור לומר).
פשוט פאה יש רק אחד וכיסוי יש כל מיני (כובע, מטפחת, ברט וכד'), אז כללו את כל אלו בשם אחד.ידוע לי ופשוט וברור.
ועדיין מן הראוי שלא להוציא לעז על רבים וטובים, גם לא כאילו בדרך הרגל.
בעבר לבשה פאה עד כשנה או שנתיים אחרי החתונה, אז הצבעתי שלבשה פאה ועברה למטפחת, אבל אני חושב שיש כאן הבדל משמעותי בין אלו שלובשים פאה מחמת שעושים כל מעשיהם כהוראותיו של רבינו חכם עובדיה זצוק"ל או מחמת שיקולים אחרים, כי יש כאן הסתכלות אחרת על הנושאלכאורה זו התשובה:
הצג קובץ מצורף 12482
כי הדיון כאן הוא לא "מה אתה אוחז" או "מהי שיטתך ההלכתית", אלא "האם אשתך לובשת מטפחת או פאה".
אני יודע שהם מקפידים מאד על מטפחתשמעתי שמשפחת הרב בן סניור מקפידים ללכת עם מטפחת וגם בחתונות שלהם הכלה עצמה לובשת מטפחת, האם זה נכון? מישהו שמע ע"ז?
באמת האפשרויות האלו לכאו' מורות על חשש הלכתי.בעבר לבשה פאה עד כשנה או שנתיים אחרי החתונה, אז הצבעתי שלבשה פאה ועברה למטפחת, אבל אני חושב שיש כאן הבדל משמעותי בין אלו שלובשים פאה מחמת שעושים כל מעשיהם כהוראותיו של רבינו חכם עובדיה זצוק"ל או מחמת שיקולים אחרים, כי יש כאן הסתכלות אחרת על הנושא
היום יש התחזקות בנושא
יש כאלה שלא רואים בזה התחזקות תיכף יש לשער שהרב משיב כהלכה יפרוס את משנתו הסדורה בנושא