לחצו כאן – תרומה לשמואל

מרן הגר"מ מאיה: "מי שלא לומד תורה, אדרבה, שיתגייס"

• יוזם האשכול יוזם האשכול כאחד העם
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
יש לך ידיעה איזה פרשה השיעור? ושל איזה שנה?
כשהוא התחיל להציג עמדה של לוחם מלחמת הגיוס, באמירה המפורסמת שאמר 'נרד מהארץ', משפט אח"כ הוא סייג ואמר - 'מי שלא לומד חייב להתגייס, אין לו שום היתר לא להתגייס'

עודם מדברים שלח לי מישהו באישי:
לא הייתי סומך על ערוץ 7
ראית שסתר את זה?
דהיינו- שהיום הוא אומר אף מי שלא לומד שלא ילך?
אם נדייק הוא לא אמר מפורשות שגם מי שלא לומד לא הולך לצבא, אלא אמר שמי שלא לומד - שיתחיל ללמוד...!
כלומר, ואם בתכלס' הוא לא ישב וילמד... כפי שאכן קורה במציאות, האם גם אז הוא יורה שלא ללכת לצבא?

וזה המהדורא לאחר התיקון, ולאחר השמטת הקטע מהההסרטה:
שקר וכזב!!!
בעלון חלו בו ידיים זרות... וכבר כתבתי שהיתה ע"ז סערה בזמנו.
ואני שמעתי וראיתי אותו בשידור חי באותו מוצ"ש, ולא הוסיף שמדבר על בני תורה....
מה לא יעשו בשביל לעוות את דבריו?

שקר וכזב!!!
בעלון חלו בו ידיים זרות... וכבר כתבתי שהיתה ע"ז סערה בזמנו

סיפורי מעשיות תספר בפורום מורשת מרן, שם תשכנע את המשוכנעים שתכלא דפזלון נכתב ע"י חייזרים והעלון השבועי נכתב ע"י חוצנים.

לא היתה שום סערה בזמנו אלא אדרבה דבריו פורסמו בהבלטה בכל כלי התקשורת.

כשהוא התחיל להציג עמדה של לוחם מלחמת הגיוס, באמירה המפורסמת שאמר 'נרד מהארץ', משפט אח"כ הוא סייג ואמר - 'מי שלא לומד חייב להתגייס, אין לו שום היתר לא להתגייס'
מצורף קישור, דקה 1:44 והלאה. תביא היכן סייג את דבריו אותם אתה תוקף שוב ושוב.:

מצורף קישור, דקה 1:44 והלאה. תביא היכן סייג את דבריו אותם אתה תוקף שוב ושוב

אני לא יודע למה @יעקבי התכוון, אבל בשיעור השבועי הופיעה הבהרה שלדעת הרב אסור בתכלית האיסור להשתמט מצה"ל אם אינו לומד.

אני לא יודע למה @יעקבי התכוון, אבל בשיעור השבועי הופיעה הבהרה שלדעת הרב אסור בתכלית האיסור להשתמט מצה"ל אם אינו לומד.
לא מדוייק, זו הלשון שנכתבה בעלון הנ"ל "ואני מדבר בעיקר על בני הישיבות שב"ה זכו ולומדים תורה כל היום, להבדיל מאותם מיעוט מקרב הציבור שלנו שלא לומדים תורה שאסור להם בתכלית האיסור להיפטר בתירוצים של ׳תורתו אומנותו׳ והם כשאר העם שאינם לומדים".
כתב שחייבים להתגייס?!
כתב שאסור להם להשתמש בתירוץ של תורתו אומנותו (יש ע"ז מכתב מאביו זיע"א, איך משתמשים בנוסח זה של תורתו אומנותו שנאמר על רשב"י), והם כמו שאר העם. שאר העם חייבים להתגייס ע"פ התורה למקום שיש שם בעיות בקדושה?!

אבל איך יהיה להם 'פטור' בלי 'תורתו אומנתו', תסביר לי. הרי בודאי לא כולם יכולים להוציא פטור של בריאות נפש וכדו', ואם באמת הצבא כזה רע וכו', וזה ממש שמד וכו', אז מה הבעיה לחתום על מסמך שקרי, להינצל מג' עבירות וכו' ?

אבל בשיעור השבועי הופיעה הבהרה שלדעת הרב אסור בתכלית האיסור להשתמט מצה"ל אם אינו לומד.
תלוי באיזה מהדורה של העלון, כמו הילקו"י שתלוי במהדורות.
ולא כיסו העלון במדבקות, אלא הדפיסו חדש.

לא מדוייק, זו הלשון שנכתבה בעלון הנ"ל "ואני מדבר בעיקר על בני הישיבות שב"ה זכו ולומדים תורה כל היום, להבדיל מאותם מיעוט מקרב הציבור שלנו שלא לומדים תורה שאסור להם בתכלית האיסור להיפטר בתירוצים של ׳תורתו אומנותו׳ והם כשאר העם שאינם לומדים".
כתב שחייבים להתגייס?!
כתב שאסור להם להשתמש בתירוץ של תורתו אומנותו (יש ע"ז מכתב מאביו זיע"א, איך משתמשים בנוסח זה של תורתו אומנותו שנאמר על רשב"י), והם כמו שאר העם. שאר העם חייבים להתגייס ע"פ התורה למקום שיש שם בעיות בקדושה?!

הפלפולים שלך מביכים מאוד.

אם "אסור להם בתכלית האיסור להיפטר מגיוס", פירוש הדבר שחייבים להתגייס. אין אופציה אחרת.

ראשי תחתית