רבי אופיר מלכא שליט"א • עדכונים מחצרו

• יוזם האשכול יוזם האשכול חיי עולם
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
תורה וענווה

הרב אופיר מלכא: "חושדים בי שאני יודע בעל פה"​

"זה לא קשור לענווה": הרב אופיר מלכא מסביר בשידור כי הוא לא שולף תשובות מהזיכרון כמו שחושבים | כך, לדבריו, זה עובד

מאזין שעלה לשידור פתח בדברי תודה וברכה לגאון הרב אופיר מלכא על כל הפעילות הענפה בשיעוריו, ספריו ובתוכניות הרדיו. "יישר כוח גדול על התוכניות, השיעורים, על החידונים, על הספרים, על העלונים, פשוט אין מילים. הרב נותן חיות ללומדים בסוגיות הכי קשות ומעייפות".

"היישר כוח לא מגיע לי", הגיב הרב למאזין. "אני לא 'בר הכי'. הייתי שמח להיות 'בר הכי' אבל זו לא המציאות לצערי. ה"יישר כוח" מגיע לציבור ששומע ממני שיעורים, שהם מחכימים אותי בכל מיני הערות והארות, ומה שאתם רואים בספרים זה בזכותם".

"אני יכול להיות, אולי, סדרן טוב, אבל היישר כוח באמת מגיע להם", הצטנע הרב.

לדברי המאזין שאמר "גם תורה וגם ענווה", ענה הרב "זאת לא ענווה, לא קשור לענווה. יש מציאות, אין מה להתווכח עם מציאות. אין לי על מה להיות ענו".

הרב הגאון הוסיף כי "חז"ל אמרו "אוי לו למי שחושדים שיש בו ואין בו", לכן אני מקפיד לומר שלא יחשדו בי שאני אומר דברים בעל פה. אני יושב עם ספרים בשידור, ואני פותח. בסדר, למדתי לדפדף מהר. אני אפילו לא עשירית ממה שחושבים שאני".

האזינו לדבריו של הגאון הרב אופיר מלכא מתוך התוכנית "הלכה למעשה" >>>
1736688723166.png

מקור

נערך לאחרונה:
מספר פעמים יצא לי לראות עדות על גדלות האדם (בעיקר במידות...) דרך חתניו שבהם הוא זכה לבנותיו...
ובעיני אחת הדמויות שמעידות על כך הוא מרן עמוד התשובה הגר"ר אלבז שליט"א שזכה בשני חתנים מופלגים וענקיים בתורה, ובענווה-
הגאון רבי ישי טולידנו שליט"א מבכירי ולמדני הרמי"ם בעולם הישיבות, והגאון רבי אופיר מלכא שליט"א מהפוסקים הצעירים הכי מופלגים..

מספר פעמים יצא לי לראות עדות על גדלות האדם (בעיקר במידות...) דרך חתניו שבהם הוא זכה לבנותיו...
ובעיני אחת הדמויות שמעידות על כך הוא מרן עמוד התשובה הגר"ר אלבז שליט"א שזכה בשני חתנים מופלגים וענקיים בתורה, ובענווה-
הגאון רבי ישי טולידנו שליט"א מבכירי ולמדני הרמי"ם בעולם הישיבות, והגאון רבי אופיר מלכא שליט"א מהפוסקים הצעירים הכי מופלגים..
יתוש קדמך, אף אנא עני אמרתי זאת כמה פעמים, ואולי בגדר "כל היום חונן ומלוה וזרעו לברכה" ודו"ק, ויש גם ענין של "אם תוציא יקר מזולל - כפי תהיה", ואילו ידע ראובן היה מנשאו וכו' ואכן רבי ראובן של דורנו יודע ומנשא לכל בן-יחיד והקב"ה מנשאו מידה כנגד מידה.

תוכל לפרט?
הייתי מאוד רוצה לפרט, אבל לא רוצה שיסמנו אותי כאן כמי שמגלה קלון האלילים ברבים.
עכ"פ נקוט האי כללא בידך, האידנא אין להתרגש משום דבר, בפרט כשאחרים מדברים על פלוני ואלמוני, וגם אם הוא נראה העניו של הדור, רוב הפעמים האמת היא להיפך בדיוק. על כן אסור להיות תמים, אלא כל דבר להתבונן מה בין השורות ומה מתחת לשטיח, ובפרט אצל כאלה שתוקפים אחרים, ודי בזה.

מסתמא התכוון לטעון היאך אפשר לומר דאיהו לא למד קצות הרי איהו בעצמו חיבר ספר קונטרס הספיקות המיוחס לבעל הקצות אריה דבי עלאי להבדיל מן הלה דאריה רביע עליה, והיא קושיא עצומה, ונראה לכאורה לענ"ד ליישב ע"פ מה שהרחיב בקונטרס תכלתא דפלזון ומיני מזון וליקוט חזון, דתרי אריה הוו, אע"ג דאחד היה אברהם ויעקבני זה פעמיים, יענקב וקובי, וקושטא דבהאי אריה איכא טובא, ליש שחל לביא כפיר ועוד, ובזה מיושב הכל ברווח, ול"צ לומר שלא קיבלנו מלכות האריה.

רבותי החזרה המטופשת הזאת על הבדיחות של תרי ותרי מתחילה להימאס.
הבנו את הרעיון, אפשר לפתוח פורום רישמי של לצחוק על...
אבל בפורום הזה דנו כבר כמה פעמים בנושא וכולנו יודעים מה כל אחד אוחז.

רבותי החזרה המטופשת הזאת על הבדיחות של תרי ותרי מתחילה להימאס.
הבנו את הרעיון, אפשר לפתוח פורום רישמי של לצחוק על...
אבל בפורום הזה דנו כבר כמה פעמים בנושא וכולנו יודעים מה כל אחד אוחז.
א. כל עוד לא יוציא הבהרה מסודרת מה זה עושה בספרו, התרי ותרי ועוד כאלו, לא חושב שיש עניין להפסיק אלא להיפך. עד שיוציא הבהרה מסודרת.
ב. אין לי בעיה להפסיק עם מה שנראה לך לצחוק על. בתנאי שגם חסידיו יפסיקו לשגע אותנו עם תארים מופרכים וכדו.

יש למישהו כתובת מייל של הרב אופיר מלכה?? או על כל פנים דרך כלשהי לשלוח לו 'הערות' וכל כיו''ב? תודה רבה

מסתמא גם את זה לא הוא הוציא, אלא הוציאו מהשיעורים שלו.
לא לא!
זה ס' חדש על דרך ההליכות ברכות, על סדר המ"ב,
עוד מעט יצא גם שיעורים על סי' אלו כמו שיצא כבר על מוקצה,
זה מקביל יחסית לספר, רק בצורה אחרת.
בקרוב ממש

ראשי תחתית