באנר תרומה

ספרי אור לציון - לרבינו חכם בן ציון אבא שאול זצוק"ל

ודאי, אין מישהו שכל דבריו מוסכמים, אבל הם כמעט תמיד מביאים גם את הצד השני, ובמקומות שלא זה כמעט תמיד בבחינת ד"ת עניים במקו"א ועשירים במקו"א.
מה הקשר??
הרב סופר כתב טענה, ואתה באת וטענת כנגדו שדבריו לא מוסכמים. כלומר רמזת שדבריו בעצם לא נכונים [כי אם לא היו מוסכמים אבל עדיין הוא הצודק, אז מה הבעיה?].
אז כשמישהו טוען נגדך שגם דבריך ורבותיך לא מוסכמים, אתה משיב, נכון אבל הם מביאים את הצד השני ג"כ. מה הקשר? האם זה ערובה לכך שהם צודקים?
וחוץ מזה הרב סופר מביא הרבה מאד את החולקים ומאריך לדחותם. ראה בספריו הרבים. ואדרבה, העלו בקובץ תורת ציון החדש [חלק ז] https://forum.mizrach.co.il/threads/qwvz-twrt-zywn-vtwrtw-sl-mrn-hwr-lzywn-zy.1620/
מאמר בענין פסיק רישיה דלא ניחא ליה שהגרע"י התעלם מטענות המון המון אחרונים, וכלל לא הביאם. גם בענין חשמל בשבת הביאו שם המון אחרונים שסוברים כהחזו"א. וראה גם ביבי"א ח"ז בענין ברכה אחרונה על המגילה ביחיד שלא הביא אפילו ראשון אחד הסובר שיש לברך גם ביחיד, בעוד שיש כעשרים ראשונים הסוברים כן [ראה בקובץ רב ברכות ח"ב]. ודי בזה.

1767625384062.png

'עורכי' ...'ודימה'
אז זה עורכים או מרן זצוק"ל?

'עורכי' ...'ודימה'
אז זה עורכים או מרן זצוק"ל?
העורך הספציפי דימה...
עדיין קשיא טובא דהוו"ל 'עורך', ואם מתייחס לכללות הספר הוו"ל 'דימו', ויש ליישב בדוחק גדול.
יש ליישב שבמהדורות הקודמות היה כתוב אור לציון ושינה זאת ל"עורכי" ולא שינה את המשך המשפט - ופשוט.

לא משנה עכשיו,

רד מהסנגוריה המסוייגת הזו ...
אתה מערבב שני דברים שונים שלא קשורים.

יש לך הערה למה כתב בלשון "עורכי"? יפה מאוד... יכול להיות שזה הערה נכונה אבל לא קשורה לפה.

פה הייתה הערה על חילוקי הלשון והיישוב פשוט.

אתה מערבב שני דברים שונים שלא קשורים.

יש לך הערה למה כתב בלשון "עורכי"? יפה מאוד... יכול להיות שזה הערה נכונה אבל לא קשורה לפה.

פה הייתה הערה על חילוקי הלשון והיישוב פשוט.
שוב,

נקודתי 'אולי' אתה צודק, והוסיפו פה עוד משהו ..
לא הייתי נתפס על זה אם היום נפגשנו לראשונה.

עצתי לך, הרב @אור יעקב
מה לך וללמד סנגוריה על ספר שהוכיח את עצמו כמלא שגיאות קטנות וגדולות,
פלפל בחכמה כפי כחך ושכלך שחנך ה' יתברך, עזוב 'מה יאמרו'

ואספר לך משהו על עצמי,
בעבר הייתי ממש חסיד של ספר מסויים ועושה כפי פסקיו ממש ושומע את שיעורי המחבר,
עבר זמן, בדקתי, החכמתי, הבנתי, ווווו ... הפסקתי.
אף אחד לא זלזל בי, ואני לא חייב כלום לאף אחד, רק לה' אחד ..

עצתי לך, הרב @אור יעקב
מה לך וללמד סנגוריה על ספר שהוכיח את עצמו כמלא שגיאות קטנות וגדולות,
פלפל בחכמה כפי כחך ושכלך שחנך ה' יתברך, עזוב 'מה יאמרו'
אני מלמד סנגוריה על כל רב או ספר שיהיה.
(פשוט בפורום 99% מההערות עליו אז ממילא הסנגוריות גם עליו...)

שקר וכזב:

לא כתוב בח"י חו"מ סי' א' דלאו חתים עליה

מדובר שם על חלק א' שכתבו בעצמו לכו"ע ואף תלמיד לא מעיד שפסק לו בהיפך
וכתוב שם שאי אפשר לסמוך עליו עצמו כי היה עסוק בישיבה וכו'

וכי זהו כבודו שהוא לא 'פוסק' וא"א לסמוך עליו בכלום גם על מה שכתב בעצמו

מדובר שם על חלק א' שכתבו בעצמו לכו"ע
למען הדיוק, חלק א' לא נכתב בעצמו, וכמו שהעיד הג"ר גדעון בן משה שליט"א, אלא שהגרב"צ היה מעורב בכתביתו לפרטי פרטים, והיה "מכה על קדקדם" אפי' לגבי טעויות דקדוק וכדו', ולכן אף א' לא מפקפק בח"א

למען הדיוק, חלק א' לא נכתב בעצמו, וכמו שהעיד הג"ר גדעון בן משה שליט"א

תגיד לי אתה מקדים 60 יום לפורים??

הרב בן ציון עשה מיוחד לחלק א "סעודת מצוה" ודיבר שם על מה שכתב וכו' וכו' .

מה צריך עדות של הר' גדעון או מישהו אחר

למען הדיוק, חלק א' לא נכתב בעצמו, וכמו שהעיד הג"ר גדעון בן משה שליט"א, אלא שהגרב"צ היה מעורב בכתביתו לפרטי פרטים, והיה "מכה על קדקדם" אפי' לגבי טעויות דקדוק וכדו', ולכן אף א' לא מפקפק בח"א
אני אישית שמעתי מהרב גדעון בן משה, שהרב בן ציון לא היה כתבן, והיו מגיעים אליו שאלות מכל העולם בכל הנושאים, והוא היה יושב ומכתיב להם מה לכתוב מילה במילה, כמו סופר, ומעתיק. הא ותו לא.
ומאי נפק''מ בידו או בפיו? כדי להכריע.

אינני מבין את כל הפלפולים. כן כתב לא כתב. זה לא מעניין. זה כת"י ודאי המיוחסים לגרב"צ אבא שאול זצוק"ל. והדברים ידברו בעד עצמם. אם יש מה לסתור בראיות נכונות אז אדרבא. ואם לא, מה זה משנה מי כתב?!
העניין הוא שכיון שהספר הזה מיוחס לדברי תורתו של הגאון זצ"ל לכן יש חשיבות רבה לעיון בהם. ואה"נ אם יש ראיות לסתור, או קושיות וכדו' אפשר להקשות גם אם הוא בעצמו כתב.
אין חולק שהחלקים האחרונים של האור לציון. לא הרב זצוק"ל כתב אותם. אלא תלמידיו או שיעורים ששוכתבו, הקלטות וכדו'.
לומר שסתם העורכים כתבו לא נראה. ואה"נ הדברים ידברו בעד עצמם.

אגב, יש עוד ספרים שהמחבר שכתוב בשער לא כתבם אלא העורכים אשר עמו,
(וכך את כל הפשלות תולים בעורכים), כמו ספר שהוכנס בו פאשקוויל ליצני בתור מקור תורני, משהו עם פילזון...

אני אישית שמעתי מהרב גדעון בן משה, שהרב בן ציון לא היה כתבן, והיו מגיעים אליו שאלות מכל העולם בכל הנושאים, והוא היה יושב ומכתיב להם מה לכתוב מילה במילה, כמו סופר, ומעתיק. הא ותו לא.
ומאי נפק''מ בידו או בפיו? כדי להכריע.
אין נפק"מ, ולכן כתבתי "למען הדיוק" ובאותיות קטנות
מה ששמעתי ממי ששמע מהגרגב"מ הוא שלא היה ממש מכתיב מילה במילה, אבל שוב אין נפק"מ בזה, הוא היה מעורב בהכתיבה לפרטי פרטים

במוצ"ש האחרון בבית הכנסת לעדת היזדים, רב אחד מסר שיעור, ותוך דבריו סתר עצמו מיניה וביה.
הוא הקשה על מרן הרב"צ שהביא ש"ך ולא פסק כמו רבים מהאחרונים, וציין במפורש שמרן זצוק"ל מתייחס לכך שהאחרונים חולקים על הש"ך.
ואז הוא הביא ראיה שהספר לא ממרן הגרב"צ אבא שאול זצוק"ל, כיון שיש קושיה, וכי מרן לא ידע מכל האחרונים הנ"ל?
והשאלה זועקת לשמיים, ריבונו דכוליה עלמא, הרי מרן מתייחס לזה במפורש בספר, וכותב למה הולך כהש"ך נגד האחרונים האחרים, הרי שידע מהם, ומה יש להקשות שנעלם ממנו???

ראשי תחתית