סיפר לי הגאון הרב שלמה חנניה שליט"א ראש בית המדרש 'שערי ניסים':
העזתי ושאלתי פעם את חכם בן ציון זצ"ל,
בזכות מה כל הברכות שכבודו מברך מתקיימות?
ענה לי,
סיפורי קופת העיר עם קצת מלח ופלפלאיפה הוא היה עד היום? למה רק עכשיו נתגלתה התפילה?
התפילה התגלתה רק היום בעקבות סגולה מיוחדת של קופת העיר שהתגלתה אתמול.איפה הוא היה עד היום? למה רק עכשיו נתגלתה התפילה?
תפנה לרב צבי עידן שנכח שם. וכך סיפר.לא מאמין לסיפור. לא מתאים לו בעליל. הוא היה שותק בלי לספר שהוא שותק.
יש בקופת העיר מחלקה מיוחדת של פתרון חלומות.התפילה התגלתה רק היום בעקבות סגולה מיוחדת של קופת העיר שהתגלתה אתמול.
חוזרני בי.תפנה לרב צבי עידן שנכח שם. וכך סיפר.
אמרו לו שהרב עובדיה אמר שאשתו לא שומעת בקולו. והוא כבר בא להשיב, אבל מנע עצמו ואמר "אני מקבל שכר על השתיקה".
'גם כשטעה'
מש"כ "וכך הוא גם מנהג ירושלים", צע"ג.
לכאורה כוונתו שכך ראה שהתנהגו 'חכמי ירושלים' וכפי הידוע שהכפה"ח בכ 80 מקומות חלק על הבא"ח בלי להזכירו מפני הכבודמש"כ "וכך הוא גם מנהג ירושלים", צע"ג.
אולם בדור שאחריו כמדומה שכבר לא נהגו כן.לכאורה כוונתו שכך ראה שהתנהגו 'חכמי ירושלים' וכפי הידוע שהכפה"ח בכ 80 מקומות חלק על הבא"ח בלי להזכירו מפני הכבוד
היעלה על דעתך שהכף החיים יבזה את מרן הבא"ח???לכאורה כוונתו שכך ראה שהתנהגו 'חכמי ירושלים' וכפי הידוע שהכפה"ח בכ 80 מקומות חלק על הבא"ח בלי להזכירו מפני הכבוד
לא מאמין לסיפור. לא מתאים לו בעליל. הוא היה שותק בלי לספר שהוא שותק.
כתבתי שבכ 80 מקומות הוא לא הזכיר שהוא חולק עליו לעומת הרבה מקומות שהוא כן מזכירהיעלה על דעתך שהכף החיים יבזה את מרן הבא"ח???
נכון, ודוקא כ'לימוד' על חשבון נדנוד נגיעה בכבודו של הרב עובדיה ('הוא מבזה אבל אני אשתוק') הוא מעולם ולעולם לא היה אומר. מה שכן התקבל על דעתי זה מה שהובהר לאחמ"כ שזו היתה חצי פליטת פה.לא בהכרח, כי לפעמים הדיבור הוא לימוד לדורות, וחכם בן ציון ידע מתי לשתוק ומתי לדבר.
הנה לך דברי הרב שראבני מילה מילהכתבתי שבכ 80 מקומות הוא לא הזכיר שהוא חולק עליו לעומת הרבה מקומות שהוא כן מזכיר
ואף אחד לא דיבר על ביזוי אלא 'מפני הכבוד' ודו"ק
חשוב שתקרא שוב את דברי הרב שראבני
ועל דבריך אלו אני שואללכאורה כוונתו שכך ראה שהתנהגו 'חכמי ירושלים' וכפי הידוע שהכפה"ח בכ 80 מקומות חלק על הבא"ח בלי להזכירו מפני הכבוד
היתכן כדבר הזה??? וודאי שדברי הרב שראבני שלא לבזות כשטעה, לא נאמרו על כף החיים.היעלה על דעתך שהכף החיים יבזה את מרן הבא"ח???