תלמידי מרן רבינו הגדול רבי בן ציון אבא שאול זצוק"ל

• יוזם האשכול יוזם האשכול יעקבי
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
סיפר לי הגאון הרב שלמה חנניה שליט"א ראש בית המדרש 'שערי ניסים':
העזתי ושאלתי פעם את חכם בן ציון זצ"ל,
בזכות מה כל הברכות שכבודו מברך מתקיימות?
ענה לי,

לפתע נתלהבו פניו של הגרב"צ אבא שאול זצ"ל, והוא גילה לאחיינו סדר תפילה מסוגל במיוחד
הגר"ש חנניה זכה להתלוות לדודו הגדול רבינו 'ה'אור לציון' רבי בן ציון אבא שאול זצ"ל, לתפילה נשגבה בכותל המערבי אחר חצות הלילה • בפתע פתאום נתלהבו פניו של הגרב"צ, ולאחר שזכה להארה שמימית מיוחדת, גילה לאחיינו סדר תפילה שעל ידו יוכל לפעול ישועה בכל זמן • ביום הילולא, יום שלישי הקרוב, הגר"ש חנניה יאמר את התפילה במיוחד על תורמי 'קופת העיר'

לא מאמין לסיפור. לא מתאים לו בעליל. הוא היה שותק בלי לספר שהוא שותק.
תפנה לרב צבי עידן שנכח שם. וכך סיפר.
אמרו לו שהרב עובדיה אמר שאשתו לא שומעת בקולו. והוא כבר בא להשיב, אבל מנע עצמו ואמר "אני מקבל שכר על השתיקה".

תפנה לרב צבי עידן שנכח שם. וכך סיפר.
אמרו לו שהרב עובדיה אמר שאשתו לא שומעת בקולו. והוא כבר בא להשיב, אבל מנע עצמו ואמר "אני מקבל שכר על השתיקה".
חוזרני בי.
היה נשמע שהוא "אמר" את זה כאמירה, וזה לא מתאים לו. סיטואציה של פליטת פה משהו אחר.

היעלה על דעתך שהכף החיים יבזה את מרן הבא"ח???
כתבתי שבכ 80 מקומות הוא לא הזכיר שהוא חולק עליו לעומת הרבה מקומות שהוא כן מזכיר
ואף אחד לא דיבר על ביזוי אלא 'מפני הכבוד' ודו"ק
חשוב שתקרא שוב את דברי הרב שראבני

לא בהכרח, כי לפעמים הדיבור הוא לימוד לדורות, וחכם בן ציון ידע מתי לשתוק ומתי לדבר.
נכון, ודוקא כ'לימוד' על חשבון נדנוד נגיעה בכבודו של הרב עובדיה ('הוא מבזה אבל אני אשתוק') הוא מעולם ולעולם לא היה אומר. מה שכן התקבל על דעתי זה מה שהובהר לאחמ"כ שזו היתה חצי פליטת פה.

כתבתי שבכ 80 מקומות הוא לא הזכיר שהוא חולק עליו לעומת הרבה מקומות שהוא כן מזכיר
ואף אחד לא דיבר על ביזוי אלא 'מפני הכבוד' ודו"ק
חשוב שתקרא שוב את דברי הרב שראבני
הנה לך דברי הרב שראבני מילה מילה
יש לנו קבלה מראש הישיבה חכם עזרא עטייה שלא לבזות שום חכם גם כשטעה וכך הוא גם מנהג ירושלים וכו'
ועל מש"כ שכך הוא מנהג ירושלים כתבו שהוא צע"ג.
ואתה הגבת על כך
לכאורה כוונתו שכך ראה שהתנהגו 'חכמי ירושלים' וכפי הידוע שהכפה"ח בכ 80 מקומות חלק על הבא"ח בלי להזכירו מפני הכבוד
ועל דבריך אלו אני שואל
היעלה על דעתך שהכף החיים יבזה את מרן הבא"ח???
היתכן כדבר הזה??? וודאי שדברי הרב שראבני שלא לבזות כשטעה, לא נאמרו על כף החיים.

ראשי תחתית