הגר"א יוסף מגיב להאשמות של הרב חותה
העתק הכתבה:
הגאון הרב אברהם יוסף פתח הבוקר במתקפה חריפה ונוקבת נגד דמות רבנית שלטענתו פועלת בחוסר יושר, מרמה את הציבור ומטעה אותו תוך ניצול שמות של גדולי ישראל שכבר הלכו לעולמם. הרב יוסף לא חסך במילים והביע זעם עמוק על התנהלותו של אותו אדם, אותו כינה "יהודי לא ישר ולא נאמן" ש"תולה את סרחונו בנפטרים".
הרב פתח את דבריו בהתייחסות לסאגת 'מצה עשירה', כמו למשל זו של חברת 'פפושדו'. הרב יוסף תקף בחריפות את הרב הקורא לאסור את אכילת המצה בפסח, כשלדבריו של אותו רב, הוא ביקש לבקר במפעלים אך לא ניתנה לו האפשרות, בעוד שלמעשה הוא מעולם לא ניסה לעשות זאת: "הוא עומד ואומר שביקש לבוא ולא נתנו לו – זו לא דרכנו. אנחנו, ברוך השם, פתוחים, גלויים", אומר הרב יוסף.
הרב הוסיף כי אותו אדם "מוכיח שתורתו אינה לשם שמיים", וקרא להסיר את הבמה הציבורית שניתנת לו: "הבמה שנותנים לו ברדיו קול ברמה צריכה לרדת מסדר היום". לדבריו, האיש מורה הוראות הלכתיות ללא סמכות וללא בדיקה ממשית של העובדות: "מי שמורה הוראות בלי שביקר במקום וראה את הדברים בעיניו, אינו יכול לדבר".
הרב יוסף חשף כי לאחרונה התקיימה שיחה "מאוד מאוד קשה" בין אותו אדם לבין הראשון לציון הגאון הרב שלמה עמאר. לדבריו, הרב עמאר ביקר במפעל, בחן את התהליך בעיניו ואמר לו: "היו לי הרבה שאלות, ובלי ששאלתי, ענית לי על כל השאלות". הרב יוסף הדגיש כי "מי שיש בו יראת שמיים, לפני שמדבר ברבים, קודם כל רואה בעיניו", בניגוד להתנהלותו של אותו אדם.
במילים חריפות במיוחד, האשים הרב יוסף את אותו אדם בעוונות חמורים: "יש כאן עוון גזל, שהוא גוזל את המפעלים, יש כאן עוון הונאה, כי הוא קוראים לו הרב". הוא כינה אותו "מאחז עיניים" ש"מספר סיפורי בדים שלא היו ולא נבראו", וקרא לציבור להתעלם מהוראותיו:
"מי שהולך אחריו צריך לדעת שאסור לשמוע לו בשום הוראה, כל הוראותיו בטלים, כי האיש הזה נקרא מוציא דיבה וכסיל".
בסיום דבריו, התייחס הרב יוסף גם להיבט ההלכתי של מוצרי המפעל, ככל הנראה מצות המיוצרות לקראת פסח. הוא ציין כי "מי שמקפיד לאכול כל השבוע רק מצות שמורות, שלא יאכל מהעוגיות מצה עשירה, כי הקמח הוא לא קמח של שמורה".
עם זאת, הוא הבהיר כי "מי שלא מקפיד לאכול בכל החג מצות רגילות, אפשר לו מהדין לאכול מהמצה עשירה". הוא ציין כי האשכנזים נמנעים מכך על פי הוראת הרמ"א, אך לספרדים אין הגבלה בדין זה.
בטון אישי וכואב, סיים הרב יוסף את דבריו: "לצערי, רדפו אותי שנים רבות, וכל מי שביקר יצא עם פה לתהילה, כל מי שביקר ראה בעיניו והסיר כל דאגה". הוא הדגיש את השקיפות והיושרה שבהן הוא פועל, והביע תקווה שהציבור ידע להבחין בין אמת לשקר.