לצערינו במרוקו נשות ישראל הלכו ללא כיסוי ראש. עי' בשו"ת לרבי יוסף משאש זצ"ל ובשמש ומגן.
לא מדוייק. כך כתב הגר"ש משאש על השתלשלות המנהג:
"ואני זוכר בימי חרפי זה ששים שנה ויותר, שכל הנשים היה להן כתר קטן עשוי מקרטון ומכוסה בבגד על ראשן, ותחתיו יוצאין איזה חוטין שחורים דקין על מצחן באלכסון מכאן ומכאן עד אחורי האזניים ומפשילין אותן לאחוריהן, והיה זה ג"כ להן לתכשיט, ואגב מכסין שערות מן הצד שלפני האזניים, והיה להם רדיד גדול שמכסה ראשן ורוב גופן וגם הכתר בכלל.
אחרי זה התחילו להוריד הרדיד מעל ראשן, ונשאר רק על כתפיהן וגופן. ושוב הסירו את הכתר ולבשו מטפחות מרוקמות על ראשן, ונשאר מעט שערן גלוי על מצחן ובצדדין, ושוב הסירו גם הרדיד לגמרי ונשארו כך זמן רב עד שבאו הצרפתים, והריחו ריח החופש, ויצאו מהגלות, וגם מסווה הבושה לא נשאר כ"כ, ואז פרצו גדר לגמרי והתחילו לגלות ראשן לגמרי כמו הנוצריות.
וחשובות שבהן, כדי לעשות בהיתר ויהיו לרוח הזמן, לבשו פאה נכרית ממה שהביאו הנוצרים עמהם להתייפות, ומעט מעט השתרבב המנהג אצל החשובות לצאת בפאה נכרית, ואשה מתקנאת מחברתה, ועוף לא צווח, צפור לא צפצף מן הרבנים להוכיח ע"ז, כי מלבד שוודאי ידעו שיש להן על מי לסמוך, הם הפוסקים האדירים אשר בית ישראל נשען עליהם".
זאת אומרת שבתחילה לבשו רדיד, בדיוק כמו שפסק ברמב"ם ובשו"ע, לאחר מכן הנשים המקולקלות פרצו גדר והלכו רק במטפחת, לאחר מכן הורידו גם את המטפחת והצדקניות כיסו בפאה.
דהיינו שהפאה בניגוד לכל המנהגים האחרים, היתה סוג של תיקון גדול לפרצת גילוי הראש שהיתה בזמן ההוא (וכן היה המצב גם באירופה).