למה שיהיה היום שונה? האם הגרש"ז והגרע"י לא היו מתירים היום? ולמה? אשמח לידיעה חדשה בזה.
מצורף העלון המקוצר והמורחב.
אחר בדיקה לא מעמיקה להגרב״צ פקקי מתכת וודאי אסור כיום ופלסטיק לכאורה מותר.השאלה ישנה מידי..., הבנתי שכוונת פותח המדור אם השתנה המציאות וע"ז לא הגיבו
למה שיהיה היום שונה? האם הגרש"ז והגרע"י לא היו מתירים היום? ולמה? אשמח לידיעה חדשה בזה.
ככה דעת הגר"א מלכה.אחר בדיקה לא מעמיקה להגרב״צ פקקי מתכת וודאי אסור כיום ופלסטיק לכאורה מותר.
בחלק א׳ הוא לא מדבר לגבי בקבוקים אלא לגבי קופסאות שימורים ששם הפקק לא נעשה כלי. ופשוט.כיון שלדעתו זה מוסתקי וזה לא כלום, ומש"כ בספרו שזה רגע אחד לפני זה היה כלי, וע"ז טוען הגר"א מלכה שהיום המציאות השתנתה, כמדומה לי שמי שמעיין בתשובה של האורל"צ בח"א רואה יותר שהסברא הנ"ל היא רק צירוף בעלמא, ולדעתו זה לא כלום ואין איסור גם בלי סברא זו.
אלא שדבריו שם עמוקים למבין, ואשרי הזוכה.
בלי היסוד בח"א שזה מוסתקי, הוא לא מיקל בח"ב, תתבונן טוב.בחלק א׳ הוא לא מדבר לגבי בקבוקים אלא לגבי קופסאות שימורים ששם הפקק לא נעשה כלי. ופשוט.
יפה שאלתאויש
אני לא מצליח להבין
הויכוח כאן הוא באמת מה סובר הרב פלוני או הרב אלמוני
השאלה היא מה ההלכה?!!
מה הקשר? בסוף בבקבוקים יש עניין נוסף שהפקק נעשה כלי שזה לא שייך בשימורים. וכיום במתכת הוא לא נעשה כלי לפני הייצור.בלי היסוד בח"א שזה מוסתקי, הוא לא מיקל בח"ב, תתבונן טוב.
נשמח אם תפרט למה אתה מתכוון כי אני לא רואה את הדברים כך.לפני שנה וחצי למדתי סימן שיד בכולל הדק היטב.
כל ההסתכלות על הסוגיה היא שונה מאד לפי הרב עובדיה הגרשז"א הגרי"י פישר ועוד
ולכן החלטתי שאני לא מתווכח על זה כי זה נושא השקפתי איך ללמוד גמרא.
מה השתנה היום הם לא באים כפלטות שנוצרים ע''ג הבקבוק והוו כלי לשבריר שניה?להגרב״צ פקקי מתכת וודאי
לא, כי כיום הטבעת מתהדקת בו זמנית יחד עם הפקק. ואם כן לכאורה אסור להאול"צ.מה השתנה היום הם לא באים כפלטות שנוצרים ע''ג הבקבוק והוו כלי לשבריר שניה?
הגר"מ מזוז באחד מהשיעורים שוהדפסו בעלונים לפני כמה שנים טען שהדבר דומה לקופסאות שימורים שהיום אין דרך להשתמש בהם אחר כך. אלא זורקים. ואין בהם חשובים והוא הדין לבקבוקי מיץ ענבים וכדומה. ונ''ל שהביא כן גם בשם הגרמ''פ. וצ''ע לגבי בקבוקי פלסטיק לפי טעם זה. שהרבה פעמים מאחסנים שוב ושוב למים במקרר. דלכאו' טעם זה לא שייך.לא, כי כיום הטבעת מתהדקת בו זמנית יחד עם הפקק. ואם כן לכאורה אסור להאול"צ.
ועי' בשש"כ לגבי שקיות חלב, שאע"פ שלא משתמשים אסור.הגר"מ מזוז באחד מהשיעורים שוהדפסו בעלונים לפני כמה שנים טען שהדבר דומה לקופסאות שימורים שהיום אין דרך להשתמש בהם אחר כך. אלא זורקים. ואין בהם חשובים והוא הדין לבקבוקי מיץ ענבים וכדומה. ונ''ל שהביא כן גם בשם הגרמ''פ. וצ''ע לגבי בקבוקי פלסטיק לפי טעם זה. שהרבה פעמים מאחסנים שוב ושוב למים במקרר. דלכאו' טעם זה לא שייך.
את הדיונים לגבי קופסת שימורים בין תלמידי החזו''א אתה מכיר, וע' בארחות שבת.ועי' בשש"כ לגבי שקיות חלב, שאע"פ שלא משתמשים אסור.
כל ההיתר של מוסתקי נאמר לגבי ל"שבור" את הכלי, אבל גם במוסתקי אסור לעשות "תיקון מנא" (כמבואר בסימן שיד ס"א).ככה דעת הגר"א מלכה.
אבל לא ברור לי כלל שזה דעת האור לציון
כיון שלדעתו זה מוסתקי וזה לא כלום, ומש"כ בספרו שזה רגע אחד לפני זה היה כלי, וע"ז טוען הגר"א מלכה שהיום המציאות השתנתה, כמדומה לי שמי שמעיין בתשובה של האורל"צ בח"א רואה יותר שהסברא הנ"ל היא רק צירוף בעלמא, ולדעתו זה לא כלום ואין איסור גם בלי סברא זו.
צ"ע, שהרי בקופסאות שימורים לא משתמשים לאחר שגמר לרוקן את התכולה, אבל בפקק מתשמש כמה פעמים, ונוח לו שיהיה לו פקק שיוכל לכסות אתו את הבקבוק עד שתגמר התכולה.הגר"מ מזוז באחד מהשיעורים שוהדפסו בעלונים לפני כמה שנים טען שהדבר דומה לקופסאות שימורים שהיום אין דרך להשתמש בהם אחר כך. אלא זורקים. ואין בהם חשובים והוא הדין לבקבוקי מיץ ענבים וכדומה. ונ''ל שהביא כן גם בשם הגרמ''פ. וצ''ע לגבי בקבוקי פלסטיק לפי טעם זה. שהרבה פעמים מאחסנים שוב ושוב למים במקרר. דלכאו' טעם זה לא שייך.