מה זה הספר הזה?אם אפשר מקורות לענייןהצג קובץ מצורף 10249
ספר אשרי האיש כמדומני של תלמידו הגר"א אזולאי מפסגת זאב (אינו לפני כרגע)מה זה הספר הזה?
באותו מקום שמצאת את צילום המסך הזה, תוכל למצוא מקורות נוספים.אם אפשר מקורות לעניין
במהדורות הישנות הביא כן מהאיש מצליח ביחד עם מה שכתוב שם שהנכון לומר אמן. ובמהדורות החדשות השמיט את המשפט "והנכון לומר אמן".בכוונת הלב הביא כן מהרב איש מצליח.
וכן חכם שלום כהן זצוק"ל אמר כעין זה. (אולם א"צ להגיע לדבריו דמעשים שבכל יום שכולם עונים אמן על אלוקינו שבשמים)או שחששו לאמן יתומה וכדו'
מי אלו הסוברים לומר עשה?
באמת חוץ ממנהג חלק מהעולם אין מקור רציני לדבר זה, ויש רק "השערות" למה הם נהגו כן.מנהג העולם ... (חלק)
לדעתי הכי נכון לעשות זה פשוט לומר את הקטע הזה עם החזן יחד מתחילה ועד סוף, ולא לענות לא אמן ולא עשה.
אפי' שמסברא זה נשמע הגיוני דהרי ב"עשה למען" המסודר לפי הא"ב כולם אומרים ביחד ולא עונים משהו.סברתך סברא ישרה ואף אני הקטן סבור כך, נראה שהטקסט הזה התחבר כדי שיאמרוהו החזן והקהל (או החזן לבדו), אבל אדם אחד מהקהל צעק "אמן" וכולם החזיקו אחריו כעדר כבשים, ולהלן אדם אחר החליט שלא מתאים "אמן" ויותר מתאים "עשה" שזה דבר מגוחך מאוד, כביכול כולם מצווים על הקב"ה לעשות, והעבד נהפך לאדון.
ולכן יאמרו החזן והקהל יחד את הקטע, מבלי תוספות מיותרות.
לא בטוח.אבל אדם אחד מהקהל צעק "אמן" וכולם החזיקו אחריו כעדר כבשים,
ואחרי שזה הונהג וא"א לשנות זאת
לא בטוח.
ואי אפשר להעלות השערות שאנחנו לא יודעים זאת.
ואת זה הוא לא שינה...הרב עובדיה הוכיח שאפשר לשנות כל דבר.
מה ההבדל בין אמירת "עשה למען שמך" לאמירת "אלוקינו שבשמים"?זו השערה שנובעת מהתבוננות קלה בטקסט, לא מסובך להבין. כל אחד שיתבונן יגיע למסקנה זו.
ואת זה הוא לא שינה...
סתם...
מה ההבדל בין אמירת "עשה למען שמך" לאמרית "אלוקינו ואלוקי אבותינו"?
בגלל שזה מחולק לקטעים בסליחות?
טעות...על איזה "אלוהינו ואלוהי אבותינו" אתה מדבר?
בהצלחה...מקום הותיר ל"פורום כותל המזרח" להתגדר בו.
טעות...
כוונתי לאלוקינו שבשמים.
כי לא יודעים לכוון, ואנשים בטוחים ש"אמן" זה "כן יהי רצון".דרך אגב מדוע יש נוהגים באבינו מלכנו "זכור כי עפר אנחנו" לא לענות אמן - הרי גם אם ננקד זכוּר בשורו"ק עדיין אפשר לענות אמן והכוונה רק אמת בלי יהי רצון?
לא ידוע לי אף דבר ששינה בלי מקור מעכ"פ אחד מגדולי הדורות האחרוניםהרב עובדיה הוכיח שאפשר לשנות כל דבר.
ובנוסף לא ידוע לי ששינה מנהג שאין בו קפידא כלל וכלל.לא ידוע לי אף דבר ששינה בלי מקור מעכ"פ אחד מגדולי הדורות האחרונים