מ משיב כהלכה חבר בכיר הצטרף 18/12/24 הודעות 3,566 יום ראשון ב-16:58 #21 אור יעקב אמר: מה ההבדל בין אמירת "עשה למען שמך" לאמרית "אלוקינו ואלוקי אבותינו"? בגלל שזה מחולק לקטעים בסליחות? לחץ כדי להרחיב... על איזה "אלוהינו ואלוהי אבותינו" אתה מדבר?
אור יעקב אמר: מה ההבדל בין אמירת "עשה למען שמך" לאמרית "אלוקינו ואלוקי אבותינו"? בגלל שזה מחולק לקטעים בסליחות? לחץ כדי להרחיב... על איזה "אלוהינו ואלוהי אבותינו" אתה מדבר?
א אור יעקב חבר מוביל הצטרף 4/5/25 הודעות 1,945 יום ראשון ב-17:23 #22 משיב כהלכה אמר: על איזה "אלוהינו ואלוהי אבותינו" אתה מדבר? לחץ כדי להרחיב... טעות... כוונתי לאלוקינו שבשמים.
משיב כהלכה אמר: על איזה "אלוהינו ואלוהי אבותינו" אתה מדבר? לחץ כדי להרחיב... טעות... כוונתי לאלוקינו שבשמים.
א אור יעקב חבר מוביל הצטרף 4/5/25 הודעות 1,945 יום ראשון ב-17:24 #23 משיב כהלכה אמר: מקום הותיר ל"פורום כותל המזרח" להתגדר בו. לחץ כדי להרחיב... בהצלחה... הבעיה היא שרוב ככל גדולי ישראל הורו כן, ולא נראה לי מישהו יכול לשנות זאת.
משיב כהלכה אמר: מקום הותיר ל"פורום כותל המזרח" להתגדר בו. לחץ כדי להרחיב... בהצלחה... הבעיה היא שרוב ככל גדולי ישראל הורו כן, ולא נראה לי מישהו יכול לשנות זאת.
מ משיב כהלכה חבר בכיר הצטרף 18/12/24 הודעות 3,566 יום ראשון ב-18:00 #24 אור יעקב אמר: טעות... כוונתי לאלוקינו שבשמים. לחץ כדי להרחיב... ההבדל פשוט, כשאתה מתפלל "בָּרֵךְ אֶת לַחְמֵנוּ וְאֶת מֵימֵינוּ" שייך לענות על זה אמן שיהי רצון ויתקיים הדבר, אבל "עשה למען אברהם יצחק ויעקב" זה לא שייך.
אור יעקב אמר: טעות... כוונתי לאלוקינו שבשמים. לחץ כדי להרחיב... ההבדל פשוט, כשאתה מתפלל "בָּרֵךְ אֶת לַחְמֵנוּ וְאֶת מֵימֵינוּ" שייך לענות על זה אמן שיהי רצון ויתקיים הדבר, אבל "עשה למען אברהם יצחק ויעקב" זה לא שייך.
ה הרוצה בתשובה חבר חדש הצטרף 16/6/25 הודעות 38 יום ראשון ב-19:16 #25 למה לא? יש מניעות של "תמה זכות אבות" "שמא יגרום החטא" וצריך לומר ע"ז אמן כן יהי רצון. דרך אגב מדוע יש נוהגים באבינו מלכנו "זכור כי עפר אנחנו" לא לענות אמן - הרי גם אם ננקד זכוּר בשורו"ק עדיין אפשר לענות אמן והכוונה רק אמת בלי יהי רצון?
למה לא? יש מניעות של "תמה זכות אבות" "שמא יגרום החטא" וצריך לומר ע"ז אמן כן יהי רצון. דרך אגב מדוע יש נוהגים באבינו מלכנו "זכור כי עפר אנחנו" לא לענות אמן - הרי גם אם ננקד זכוּר בשורו"ק עדיין אפשר לענות אמן והכוונה רק אמת בלי יהי רצון?
א אברימי חבר ותיק הצטרף 1/1/25 הודעות 1,030 יום ראשון ב-23:15 #26 הרוצה בתשובה אמר: דרך אגב מדוע יש נוהגים באבינו מלכנו "זכור כי עפר אנחנו" לא לענות אמן - הרי גם אם ננקד זכוּר בשורו"ק עדיין אפשר לענות אמן והכוונה רק אמת בלי יהי רצון? לחץ כדי להרחיב... כי לא יודעים לכוון, ואנשים בטוחים ש"אמן" זה "כן יהי רצון".
הרוצה בתשובה אמר: דרך אגב מדוע יש נוהגים באבינו מלכנו "זכור כי עפר אנחנו" לא לענות אמן - הרי גם אם ננקד זכוּר בשורו"ק עדיין אפשר לענות אמן והכוונה רק אמת בלי יהי רצון? לחץ כדי להרחיב... כי לא יודעים לכוון, ואנשים בטוחים ש"אמן" זה "כן יהי רצון".
אסקופה הנדרסת לרגלי גדו"י חבר קבוע הצטרף 31/12/24 הודעות 769 מיקום עי"ת ליקוואוד יע"א היום ב-03:59 #27 משיב כהלכה אמר: הרב עובדיה הוכיח שאפשר לשנות כל דבר. לחץ כדי להרחיב... לא ידוע לי אף דבר ששינה בלי מקור מעכ"פ אחד מגדולי הדורות האחרונים
משיב כהלכה אמר: הרב עובדיה הוכיח שאפשר לשנות כל דבר. לחץ כדי להרחיב... לא ידוע לי אף דבר ששינה בלי מקור מעכ"פ אחד מגדולי הדורות האחרונים