באנר תרומה

הרב המקדים בשיעור השבועי של רבי יצחק יוסף שליט"א

הרב @מחשבות טובות האם אכן רובו ככולו יצא מתחת ידי כת"ר, או רק מיעוטו?
המפורסמות אינן צריכין ראיה.
החלק האחרון למשל, כל הסימנים המעשיים (צניעות ייחוד וכו') נכתבו ע"י החכם הנזכר, וכל השאר (שזה מיעוט החומר) שנכתב ע"י אחרים, הוגה ושודרג ע"י החכם הנזכר. אמר לי מישהו (לא אוכל לרמוז מי) שזכה לעיין בחומר עצמו, שחלק מהחומר לא היה ראוי לגניזה, והחכם הנזכר ישב עליו שבעה נקיים עד שיצר ממנו משהו אחר.

אין ספק שהספר אבן ברורה שעושה הגאון רבי ניסים דרעי הוא ספר מדהים ומושקע ביותר בגאונות עצומה ומשמש לנו לעזר בבית הדין
אכן כן ספר אבן ברורה הוא ספר מושקע ביותר, אך ראה לעיל מי מחברו...
ואם אתה עוסק בבית הדין בענייני גיטין בלי ספק ספרו השני של המחבר הלוא הוא משנת הגט, אינו מש משולחנך כפי שמספרים הדיינים. וכפי המפורסם בכוללים שהוא ספר יסוד לענינים אלו.

תשאל את אחיך... מסתמא הוא יודע.
מה שהוא יודע שכתבת הרבה יחסית לשאר, אבל לא את הרוב.
לדוג' בכרך האחרון אחי כתב עשירית מהספר, למרות שנכנס אחרון למכון, האם כל שאר חברי המכון שקדמו לו כתבו פחות ממנו, ואתה יותר מכולם יחד?!

מה שהוא יודע שכתבת הרבה יחסית לשאר, אבל לא את הרוב.
לדוג' בכרך האחרון אחי כתב עשירית מהספר, למרות שנכנס אחרון למכון, האם כל שאר חברי המכון שקדמו לו כתבו פחות ממנו, ואתה יותר מכולם יחד?!
כמדומה שאחיך כתב יותר מכל השאר (גם ברמה), ויש כאלה שכל מה שכתבו היה צריך להישלח לגניזה, אז לתקן את זה היה יותר קשה מלכתוב מחדש.
עכ"פ מה שכתבו כאן זו המציאות הפשוטה, ומטעמים מובנים אני לא יכול להרחיב.

כמדומה שאחיך כתב יותר מכל השאר (גם ברמה), ויש כאלה שכל מה שכתבו היה צריך להישלח לגניזה, אז לתקן את זה היה יותר קשה מלכתוב מחדש.
עכ"פ מה שכתבו כאן זו המציאות הפשוטה, ומטעמים מובנים אני לא יכול להרחיב.
אז עם פרישתך מהמכון, המכון קרס מחינת הקצב והרמה, ולא נזכה לראות עוד כרכי אבן ברורה, עכ"פ לא בקצב ולא ברמה שהיו?

ראשי תחתית