נו... אני אוכל ומשער לפי משקל להחמיר. (בכל מקרה לא קרה שרציתי לאכול פחות ממצה שלימה ככה שוודאי תמיד התחייבתי בברכהמ"ז)אתה לא אוכל מצות מכונה (בשאר ימי החג) ?
ומצה שלימה לוקח לא יותר מ3-4 דקות ככה שאני מחמיר לפי כולם.
נו... אני אוכל ומשער לפי משקל להחמיר. (בכל מקרה לא קרה שרציתי לאכול פחות ממצה שלימה ככה שוודאי תמיד התחייבתי בברכהמ"ז)אתה לא אוכל מצות מכונה (בשאר ימי החג) ?
למה לא?ולו יצוייר שהיית אוכל מצות קשות, באמת היית משער לפי משקל ?
מניין לך להמציא כלל כזהדברים שכתב הרב בצעירותו חדים וברורים יותר פי כמה מדברים שכתב ואמר בזקנותו. והדברים ידועים וברורים לכל [הטעויות בחזו"ע מרובים פי כמה וכמה מאשר ביבי"א ובחזו"ע פסח הישן]. ולכן ודאי שיש לסמוך יותר על מה שכתב בהערה בחזו"ע פסח שהעיקר הוא הנפח, ולא על שאר הדברים שאמר בזקנותו שאין להם שום הבנה, וגם נסתרים מדברי כל הפוסקים שהביא בעצמו.
נשמח לדעת מה השתנה אחרי כמה שעות שגרם לך לחזור?(למעשה, הספיקו לי כמה שעות להגיע למסקנא זו,
כתבת בזה, או שרק הודעת את הוראת פוסק הדור...הנני להודיע שלאחר קרוב לשנה שעסקתי בנושא (לא רק בזה כמובן ...) חוזרני בי מכל מה שנכתב כאן
ודעתי נוטה שאכן הכזית הוא זית, ועכ''פ בודאי שלא יותר משליש ביצה (למעשה, הספיקו לי כמה שעות להגיע למסקנא זו, אבל היו לי אלפי עמודים של חומר, ספרים וקוטנרסים, סוגיות וכו', ללמוד על הדרך, ועכשיו נראה לי שגמרתי את הנושא מכל זווית אפשרית)
ואשרי מי שמחזר אחר האמת באמת ...
למעשה המקורות בראשונים, אין כזה רמב''ם שאומר שליש ביצה (ולכן א''א לסמוך ע''מ שכותבים האחרונים בעינים עצומות כ''כ וכו' ואכמ''ל בזה) פירוש התוס' חצי ביצה לא מוכרח, וגם השו''ע בהלכות עירובין פוסק כרוב הראשונים שהוא פחות משליש ביצה, יש ראיות בגמ' ובראשונים שהזית היה רבע/חמישית ביצה או קטן מכך, יש גם תשובת הגאונים מפורשת, דברי הגר''ח וולז'ינער ועוד.נשמח לדעת מה השתנה אחרי כמה שעות שגרם לך לחזור?
פשוטכתבת בזה, או שרק הודעת את הוראת פוסק הדור...
אין בית מדרש ללא חידוש, מה חידשת בענין?למעשה המקורות בראשונים, אין כזה רמב''ם שאומר שליש ביצה (ולכן א''א לסמוך ע''מ שכותבים האחרונים בעינים עצומות כ''כ וכו' ואכמ''ל בזה) פירוש התוס' חצי ביצה לא מוכרח, וגם השו''ע בהלכות עירובין פוסק כרוב הראשונים שהוא פחות משליש ביצה, יש ראיות בגמ' ובראשונים שהזית היה רבע/חמישית ביצה או קטן מכך, יש גם תשובת הגאונים מפורשת, דברי הגר''ח וולז'ינער ועוד.
עיקרי הדברים כבר הובאו באשכול דידן, עיין לעיל.
לא הרבהאין בית מדרש ללא חידוש, מה חידשת בענין?
תעלה רק את החידושים.
כדברי הגר"ח ואלוז'ינרהחידוש זה בעיקר לימוד הסוגיות במקורות
כוונתך לגבי הכזית או לגבי דרך הלימוד ? (שניהם נכונים)כדברי הגר"ח ואלוז'ינר
התכוונתי לשניכוונתך לגבי הכזית או לגבי דרך הלימוד ? (שניהם נכונים)
עדות נוספתעוד עדויות על מרן הגרע"י שדעתו לשער בנפח כפי האמת ולא כחלומותיו של פלוני.
משיעורו של הרב גדעון בן משה
עוד עדויות על מרן הגרע"י שדעתו לשער בנפח כפי האמת ולא כחלומותיו של פלוני.
משיעורו של הרב גדעון בן משה
עדות נוספתהצג קובץ מצורף 18429
אף אחד לא אומר שהמשקל זה העיקר, אלא שכך מורים לרבים וכך נהגו.אפשר בדיעבד להורות כפי המשקל בעת הצורך, מפני שקשה לשער בנפח וכו'. אבל לא להפוך את הבדיעבד לכתחילה ולהקהיל קהילות ברבים שהמשקל הוא העיקר.
הרב עובדיה כותב בעשרות מקומות, לשער לפי משקל!!!
ויש גם הקלטות רבות שלו בענין.הרב עובדיה כותב בעשרות מקומות, לשער לפי משקל!!!
מצאתי אותה.החזקה ביותר היא מה שאומר לרב בוטבול שיש לשער במשקל גם לקולא ביוה"כ!!!
תמוה ביותר, זה ממש טועה בדבר משנה, אין לזה שום הסבר, ועוד באיסורי כרת, וצ''ע.ויש גם הקלטות רבות שלו בענין.
החזקה ביותר היא מה שאומר לרב בוטבול שיש לשער במשקל גם לקולא ביוה"כ!!!