אם לא מציינים לפסקי הגרע"י והילקו"י - מטעים בהלכה ומכשילים את הרבים

לפרוץ את כרם ה' ולהתיר לפסול קהל לבוא בקהל נגד פסוקי התורה המפורשים זה זניח???
פסק אחד כזה הוא ראיה למשקל פסקיו.
אני נבהל לא פחות מהתעקשות על פסקים משונים, נגד כל גדולי הפוסקים.
דגומאות לא חסר, נפח ומשקל, במבה, הדלקת נ"ח לאברכים נגד מש"כ בחזו"ע [כי אחי משה שיקר על אבא,,, כלומר מרן הוטעה. ורק כאן!!], חימום מים חמים שנתבשלו מע"ש בשבת [חידוש שלא כתוב בשום מקום למרות שהחשבון לכאו' פשוט]. רובו רוטב אפי' שזה 40אחוז נגד ד' מרן גופיה בחזו"ע ונגד שו"ע מפורש סי' רנג, ועוד ועוד. ואכמ"ל וד"ל. [כל דוגמא מהנ"ל היא שערוריה בפני עצמה, גם ללא הספר עדות ביהוסף שחשף מש"כ בעין יצחק רח"ל ואכמ"ל].
יש טעיות שאפשר לסלוח. כוווווולם טועים. גם הגדולים ביותר. אבל התעקשות על הטעיות, למרות שכל הפוס' בצד השני, נגד השכל הישר ונגד מש"כ במפורש, קשה להבין דרך משונה זו.
אנחנו מכבדים את כולם, אבל לא גדלנו ברחוב, ואנחנו לא קופים מאנגליה, שאפשר להכריח אותנו "לחשוב".
האמת חזקה מהכל. משה אמת ותורתו אמת ולא תשתנה בשום צד.

קבצים מצורפים

הרב אור יעקב היקר. לדעתי כדאי שתביא דוגמה לפסק עצמאי של הגר"י, כדי שנוכל לדון בדבריו.
דגומאות לא חסר, נפח ומשקל, במבה, הדלקת נ"ח לאברכים נגד מש"כ בחזו"ע [כי אחי משה שיקר על אבא,,, כלומר מרן הוטעה. ורק כאן!!], חימום מים חמים שנתבשלו מע"ש בשבת [חידוש שלא כתוב בשום מקום למרות שהחשבון לכאו' פשוט]. רובו רוטב אפי' שזה 40אחוז נגד ד' מרן גופיה בחזו"ע ונגד שו"ע מפורש סי' רנג

פשוט תכניסו קצת לראש שלכם שהילקו"י זה לא העתקות בעלמא.
נכון.
גם 'מראי מקומות', וגם לא אמרתי שכולו 'העתקות', אבל יש בו ה-מ-ו-ן העתקות, ונושאים לא קשורים שבד''כ חוזרים על עצמם
וכמו שח"ו לומר זאת על המ"ב אפי' שבהרבה מקומות רק מעתיק דברי האחרונים ותו לא.
כבר העידו תלמידיו ובניו של הח''ח שזה לא 'רק' העתקה בעלמא, אלא עמל של שנים. לסכם את כל האחרונים לא לוקח עשרות שנים, חכם כמו הח''ח גומר את זה בחודש-חודשיים.
למדת פעם 'ביאור הלכה' ?? איזה עיון !
אותו דבר לומר זאת בין על הילקו"י בין על פסקי תשובות ובין על שאר מחברים.
ואין זלזול והוצאת שם רע יותר גדולה מזו.
זה לא הוצאת שם רע, כי אף אחד לא חשב שפקי תשובות הוא ספר הלכה, אלא 'מראי מוקמות', ובמראי מקומות פותחים ובודקים וכו', וטבעי שיהיה שם טעויות ולא הכל מדויק, כמו שאפשר לראו שרמת הדיוק של הפסקי תשובות ודומיו (גם 'דרשו' בכלל זה) 'לא בשמים היא '...

אפשר להוסיף גם את 'פלג המנחה' של 'אור החיים', שהרב יצחק אוחז כמו זמן זה, שהיא המצאה חסרת תקדים, בלי שום מקור באף פוסק, טעות ברמה של כיתה ג' בגלל איזה דיוק בדברי מרן, שבמקום אחר הוא בעצמו דוחה דיוק זה.

תוכל לפרט מה התמיהה?
(או לתת קישור למקום אחר בו מן הסתם שפכתם אש וגופרית בזלזול כדי להוכיח שאותו רב אינו ת"ח או שכל פסקיו טעויות וכד'...)
תעיין בפסק המצורף כאן.
ואתה מוזמן לתרץ במקום להטיל דופי באחרים.
כאן.
הפסוק הוא לא יבוא פצוע וכרות שפכה בקהל ה'.

כתבתי לך בעבר שיד אדם הייתה במעל זה.
אתה רוצה תמשיך להיות ראש בקיר שמרן שליט"א מעתיק בדיחות לספריו ללא הבחנה

כתבת לי וסימנת V?

מה נראה לך, שתזרוק המצאה ממוחך הקודח, שאפילו מרן שליט"א מעולם לא חלם עליה, אפילו לא מצאו איזה שעיר לעזאזל שיסכים לומר "אני כתבתי", וכל הזמן התהדרו בזה שמרן שליט"א כותב ועושה הכל בעצמו במחשבו האישי ואף אחד לא מתערב לו בתכנים (גם אין בספריו שמץ של קרדיט למאן דהו שעזר לו), וכולנו נעבור הלאה ונבלע את ההסבר הילדותי שלך?

אי אפשר גם לאכול מהעוגה וגם להשאיר אותה שלימה, גם להתהדר שכתב הרבה ספרים וכו' וגם כאשר יש טעויות לתלות אותם באנשים עלומי שם.

יש גבול לזלזול באינטליגנציה של הציבור.

אתה יודע שבעמודים החופפים לתכלא דפזלון, היכן שעדיין לא הדביקו מדבקות, נמצאו שגיאות?

מפורום אוצה"ח:

1755782751069.png

תעיין בפסק המצורף כאן.
ואתה מוזמן לתרץ במקום להטיל דופי באחרים.
אני לא מצליח כ"כ להבין מה השאלה.
אני לא מונח כרגע בנושא, אבל מחיפוש מהיר באמת ראיתי שיש מי שפוסק שכהן פצוע דכה מותר בגרושה שאינה ישראלית (כגון גיורת).

אני נבהל לא פחות מהתעקשות על פסקים משונים, נגד כל גדולי הפוסקים.
דגומאות לא חסר, נפח ומשקל, במבה, הדלקת נ"ח לאברכים נגד מש"כ בחזו"ע [כי אחי משה שיקר על אבא,,, כלומר מרן הוטעה. ורק כאן!!], חימום מים חמים שנתבשלו מע"ש בשבת [חידוש שלא כתוב בשום מקום למרות שהחשבון לכאו' פשוט]. רובו רוטב אפי' שזה 40אחוז נגד ד' מרן גופיה בחזו"ע ונגד שו"ע מפורש סי' רנג, ועוד ועוד. ואכמ"ל וד"ל. [כל דוגמא מהנ"ל היא שערוריה בפני עצמה, גם ללא הספר עדות ביהוסף שחשף מש"כ בעין יצחק רח"ל ואכמ"ל].
יש טעיות שאפשר לסלוח. כוווווולם טועים. גם הגדולים ביותר. אבל התעקשות על הטעיות, למרות שכל הפוס' בצד השני, נגד השכל הישר ונגד מש"כ במפורש, קשה להבין דרך משונה זו.
אנחנו מכבדים את כולם, אבל לא גדלנו ברחוב, ואנחנו לא קופים מאנגליה, שאפשר להכריח אותנו "לחשוב".
בטח...
הרי אתה "בטוח" שמברכים על במבה שהכל. (ועד היום הרב דוד יוסף שליט"א לא ענה לטענות של הרב אלקנה שליט"א)

ו"בטוח" שהמשער לפי משקל הוא טועה. (וסתם מרן זצוק"ל בכל ספריו כתב את השיעור לפי משקל)

ועוד "שערוריות" שבגלל שאתה לא סובר כמוהם זה הופך לשערוריה...
צודק.
נכון.
גם 'מראי מקומות', וגם לא אמרתי שכולו 'העתקות', אבל יש בו ה-מ-ו-ן העתקות, ונושאים לא קשורים שבד''כ חוזרים על עצמם
בגלל זה כתבתי שגם במ"ב יש ה-מ-ו-ן העתקות וזה לא אמור לגרוע כלום.
למדת פעם 'ביאור הלכה' ?? איזה עיון !
למדת פעם תשובה מקיפה של מרן שליט"א כמו גבי ברכה קודם הדלקת נרות???
איזה עיון!
אפשר להוסיף גם את 'פלג המנחה' של 'אור החיים', שהרב יצחק אוחז כמו זמן זה, שהיא המצאה חסרת תקדים, בלי שום מקור באף פוסק, טעות ברמה של כיתה ג' בגלל איזה דיוק בדברי מרן, שבמקום אחר הוא בעצמו דוחה דיוק זה.
אשמח לפרוט.
אני מוכן להמר, איפה שתפתח, אני מוצא הערה עקרונית, לא פלפול או קושיא בעומק ...
(בעצם לא מהמר, כבר בדקתי ..)
חחחחח
יש גבול לזלזול באינטליגנציה של הציבור.
ויש גבול לזלזול ברב יצחק שליט"א

שכחתם למצוא עוד "טעות" כדרככם ב"עשרות הטעויות" שמצאתם, שהוא כתב "דקה".
1755783465987.png
וניחא אם היה כותב פעם "דכא" ופעם "דכה", אבל "דקה" זאת לא שמענו, וממילא מוכח שאינו יודע פסוק מפורש וגמרות מפורשות וכו' וכו'.

הרי אתה "בטוח" שמברכים על במבה שהכל. (ועד היום הרב דוד יוסף שליט"א לא ענה לטענות של הרב אלקנה שליט"א)
כל העולם בטוחים מכל החוגים. וכבר כ' במקו"א שס' ה' אלקנה מלאים שיבושים חמורים מאוד מאוד.
ו"בטוח" שהמשער לפי משקל הוא טועה. (וסתם מרן זצוק"ל בכל ספריו כתב את השיעור לפי משקל)
בטוח שהרמב"ם ומרן לא טועים.
וסתם מרן כ' בחזו"ע סוכות עמ' קיג רק נפח. כי הוא סתר את עצמו והתבלבל, והשתבש,,,,
במקום להבין דבריו בעומק, נתפסים ללשונות. שארי ליה מארי למי שתולה שטות והבל ושיבוש כזה במרן זיע"א.
מרן לא ידע את כל פוסקים דור אחר דור???
כבר הרב אביטן מיקירי כ' להרב יצחק את כל טעיותיו בסוגיא זו והדפיסם בכבוד גדול, והראה באצבע את האמת הפשוטה, וחוץ מקללות בלוין לא קיבל מענה.

מעניין ש"הסדרת ליקוט" נתקבלה בכל בית בישראל...
תכלתא דפלזון יוכיח שהקוראים בספר זה לא יודעים לקרוא בלא ניקוד, או שאינם קוראים את ההערות אלא רק את ההלכות.
רק אחרי 4 שנים!!! עיתנואי דל"י עלה על הפדיחה (שכבר יש מעל עשר גירסאות איך היא קראה, להבדיל כמעט יותר מהנפק"מ שמביא בילקו"י בטעמי משלוח מנות)

אני לא מצליח כ"כ להבין מה השאלה.
אני לא מונח כרגע בנושא, אבל מחיפוש מהיר באמת ראיתי שיש מי שפוסק שכהן פצוע דכה מותר בגרושה שאינה ישראלית (כגון גיורת).
בא אסביר לך.
גם אם כהן פצוע דכא פקעה כהונתו לגמרי, הרי שהוא ישראל. הגרושה הזו היא ישראלית רגילה.
היעלה בדעתך שישראל פצוע דכא יהיה מותר בבת ישראל?

שכחתם למצוא עוד "טעות" כדרככם ב"עשרות הטעויות" שמצאתם, שהוא כתב "דקה".
הצג קובץ מצורף 9499
וניחא אם היה כותב פעם "דכא" ופעם "דכה", אבל "דקה" זאת לא שמענו, וממילא מוכח שאינו יודע פסוק מפורש וגמרות מפורשות וכו' וכו'.
אם פסולי קהל ופריצת כרם ה' אצלך זה משחק ילדים, יהא לך אשר לך.

כל העולם בטוחים מכל החוגים. וכבר כ' במקו"א שס' ה' אלקנה מלאים שיבושים חמורים מאוד מאוד.
שטויות והבלים!
הספר הכי עיוני ומקיף שראיתי בחיים שלי.

זה שיש לו "חידושים" לא אומר שזה "שיבושים".

אבל אתה הולך לשיטתך שכל "חידוש" הוא "שיבוש"...
בטוח שהרמב"ם ומרן לא טועים.
וסתם מרן כ' בחזו"ע סוכות עמ' קיג רק נפח. כי הוא סתר את עצמו והתבלבל, והשתבש,,,,
במקום להבין דבריו בעומק, נתפסים ללשונות. שארי ליה מארי למי שתולה שטות והבל ושיבוש כזה במרן זיע"א.
כבר הרב אביטן מיקירי כ' להרב יצחק את כל טעיותיו בסוגיא זו והדפיסם בכבוד גדול, והראה באצבע את האמת הפשוטה, וחוץ מקללות בלויןלא קיבל מענה.
עד מתי תשרפו אתת התורה בשביל פוליטיקה??? עד מתי? לעקור רמב"ם ושו"ע????
הרב יצחק אומר בדעת השו"ע והרמב"ם לשער לפי משקל???

למה אתה ממציא שטויות!?
שארי ליה מארי למי שתולה שטות והבל ושיבוש כזה במרן זיע"א.
תכלתא דפלזון יוכיח שהקוראים בספר זה לא יודעים לקרוא בלא ניקוד, או שאינם קוראים את ההערות אלא רק את ההלכות.
רק אחרי 4 שנים!!!
אני ידעתי מזה באותה חודש שזה יצא...

אבל כנראה אתה לא ראית...

ראשי תחתית