מי הקים את מעיין החינוך התורני?

• יוזם האשכול יוזם האשכול יעקבי
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
הוא היה מפורסם, אבל לא ברמה הזו.

ויותר ממה שהתקבל כפוסק, התנגדו לו בחריפות. גם כשרצה להיבחר כראשון לציון, וגם כאשר מתנגדיו סיימו את כהונתו ע"י חוק פרסונלי שיועד עבורו כדי להחליפו באחר.

רק שהכפיה ההלכתית כל כך מושרשת אצלך, שאינך מבין מה הפשט שמו"צ יפסוק כפי שנראה לו לפסוק.
שוב לא הבנת את דבריי, והסברתי בהמשך, שההלכות שהוא מלמד לתלמידים לא יכולים להיות על פי איזה מו"ץ במקום על פי אחד מגדולי הפוסקים.

אבל בודאי שכל אחד באופן אישי בביתו, וגם מנהל בית ספר לצורך השאלות שלו בענין ניהול בית הספר בענינים הלכתיים והשקפתיים ג"כ, ישאל מו"ץ. אני מדבר על ללמד את התלמידים. מה לא ברור??

אולי באמת נפתח טבלת אקסל לבדוק כל גדול בישראל למה הוכר בציבור. למה הכירו ברבן יוחנן בן זכאי ולמה הכירו בגאון מוילנא. אולי בגלל שתרמו את ספריהם בחינם לבתי מדרשות, או בגלל שהיו לו הרבה תלמידים בישיבה.

כל גדול שעמד לישראל מימות משה רבינו, הגיע מכוח שורה של פעולות אקטיביות מסוימות ולא מחמת בת קול שמיימית (כמעט).

במקרה של הרב עובדיה זה בין היתר בגלל ריבוי ספריו ושיעוריו בלווין או בגלל ההכרה הציבורית שלו במסגרת הפוליטית, זו לא סיבה לגנאי ולהתכחש למציאות שבה הקב"ה מנהיג את העולם ושותל בו צדיקים בכל דור ודור.

אתה טועה, גם לחולקים עליו יש דרך ברורה בפסיקה, ואפילו יותר ברורה ממנו כי לא תמיד הוא עקבי ויש סתירות בשיטתו (יש גם תירוצים, הבוחר יבחר).
גם "האחרים" שאתה מדבר עליהם (שאני יכול בקלות לנחש מי הם\הוא) יש הרבה סתירות.
וכמו שאתה כתבת יש תשובות שגם הם חלק מהכללים מתי כך ומתי כך. וגם אם יש איזה כמה מקומות בודדות שממש אין תשובה ברורה זה לא מוריד מזה שבאופן כללי הוא הכי עקבי והכי ברור מבחינת כללים

זהו בדיוק הענין. כאשר מנהל בית ספר צריך לבחור חוברת הלכה ללמד בה את התלמידים, הוא מקבל הוראה מלמעלה מה לבחור, וזה שיושב על הברז התקציבי הוא אחד שנבחר בקולות שלי ושלך, ומנצל את תפקידו כדי לכפות את הלכותיו של הרב עובדיה על כלל ישראל.
לא הבנתי אז המו"ץ עדיף מזה?? וכי המו"ץ האלמוני שאתה מדבר עליו מקובל על כל ההורים???? או גם אם היית סבור שבמקום הרב עובדיה, שילך עם הבן איש חי או האור לציון, וכי אז זה לא כפייה על ההורים שכן רוצים את הרב עובדיה???
בסוף צריך לבחור אחד, וכבר הסברתי מדוע הוא הכי הגיוני מכל האופציות

שבסיפור זה מובא שלא ידע מי הוא ולא ידע איך הוא נראה, רק התלהב מספרו ולכן ביקש הערות ממנו...
כי הוא היה במרוקו ולא היה אינטרנט ועיתונים עם תמונות שהגיעו מהארץ לשם.

ומה שרציתי להוכיח מהסיפור הוא ששמו של מרן הגרע"י, חצה יבשות יותר מכל אחד מהרבנים הספרדים האחרים באותה תקופה, אפילו מהמבוגרים ממנו בהרבה. ועוד רציתי להראות לך מהסיפור הזה, שבגלל שכ"כ התלהב מספרו, רצה לשנות את כל הפסקים שכתב בראשונה בספרו ע"פ פוסקים אחרים, לפסקים של היביע אומר. הרי שכבר אז יצא שמעו בכל העולם והתחילו פסקיו להתקבל.

אני ידוע שקשה לך כי תקעת את עצמך בצד ומחנה מסויים, ואסור לך לחשוב דבר טוב על מרן הגרע"י, גם אם הוא דבר נכון ואמיתי. לא כמוני שאף שאינני מנסה להסתיר שאני הולך לאורו, אינני תוקע את עצמי אצלו, כי כפי שאמרתי אני כן יחלוק עליו במקומות שיוצא לי אחרת ממנו. ואינני מקבל את דבריו כהלכה למשה מסיני ממש.

וגם הערכתי אליו אינו יורד במאומה מההערכה העצומה שיש לי כלפי גדולים אחרים שלנו כמו מרן האור לציון שהיה מלאך אלקים צבאות.
במחנה שלך לא היו אומרים את זה על מרן הגרע"י. ואולי אתם אלו שרוצים לכפות עלינו את הפסקים של הרבנים שלכם, שמחפשים בדוקא לפסוק נגד הגרע"י. המחנה שלך ג"כ לא כ"כ תמים.

נערך לאחרונה:
כוונתי היתה שאפשר לא לפסוק כהגר"ע יוסף, ומי שנוהג כמותו יכול להסביר בבית לילדו שאנחנו הולכים כמו הרב עובדיה ואוכלים מסטיק בזוקה בהכשר הרבנות (מעשה שהרב יצחק אוהב לספר).
ואפשר גם להיפך
תזכיר לי מי רוצה לכפות על מי?....

נערך לאחרונה:
חלומות באסמפיה. אולי מכירים קצת בזכות הרב יצחק שבכל מוצ"ש מדבר על החולקים.

אתה יכול לשלוף מהמותן כמה פוסקים מתירים להדליק את אור החשמל ביו"ט, מי הם ומה טעמם, האם מדובר בספרדים או גם באשכנזים?

99 אחוז שלא.

סביר להניח שאתה גם לא יודע מה פסק הגר"ע יוסף בנדון (שהמיקל יש לו על מי לסמוך ואין למחות בידו בחזקה).
ראשית, אני כן יכול (מן הסתם הרבה יותר ממך), אבל לא הבנתי זה מבחן פה?
ואני לא בעל בית, אז ממש לא הבנתי מה אתה מנסה לעשות פה?, חוץ מהתנשאות, (כי במחנה שלך מחנכים להיות בעלי גאווה ושחצנים),
איזה עזות צריך בכדי לכתוב את זה אלי, כשאין לך חצי מושג מי אני, זה משהו פלא. רק במחנה שלך יוצא דברים כאלו!!

ושוב במקום לענות על עצם הטענה אתה כותב שטויות והבלים כדרכך.

ואני לימדתי מאות בעלי בתים בכמה מדינות! בחברותא ובשיעורים, וכולם יודעים ומכירים את השוני בפסק ההלכה, לא אמרתי שהם יודעים כל פרטי הדינים והחילוקים, אלא שהם יודעים את ההבדל הכללי ביניהם.
וזה היה מובן בדבריי שכתבתי, אבל לקשה הבנה צריך להסביר את הכל.

סליחה על החריפות, אבל פשוט אני צריך לדבר איתך בשפה שלך ובדרך שלך...

נערך לאחרונה:
כמה מרבני מרוקו שלא ידעו איך מיוצר חשמל, כלשון מרן הגר"ע יוסף זצ"ל
כמובן שאפשר לחלוק אך שאלת מיהם ומה טעמם וזו התשובה
הוא לא באמת רצה לדעת, הוא רק רצה להתנשאות עלי אבל לא הצליח לו

גם אתה @יעקבי במקום לעשות לייק ל @ידידיה על שטויות, תשתתף בעצם הדיון ותטען את טענותיך, כמובן רק אם יש לך....
כי שוב בינתיים אף אחד מכם לא אמר משהו נכון או אמת

שוב לא הבנת את דבריי, והסברתי בהמשך, שההלכות שהוא מלמד לתלמידים לא יכולים להיות על פי איזה מו"ץ במקום על פי אחד מגדולי הפוסקים.

חוסר ההבנה הוא אצלך ידידי. המו"צ גם הוא פוסק ע"פ גדולי הפוסקים ולא מסברתו האישית, ולכן הוא יכול בהחלט לפסוק לתלמידים בכל מקום שיהיה, בדיוק כפי שהוא פוסק למבוגרים.

כמה מרבני מרוקו שלא ידעו איך מיוצר חשמל, כלשון מרן הגר"ע יוסף זצ"ל
כמובן שאפשר לחלוק אך שאלת מיהם ומה טעמם וזו התשובה

זהו תימצות מדוייק של חוסר הידע בנדון. וזה מה שקורה למי שהידע שלו מסתכם בשיעור ביזדים, הוא נותר בור ועם הארץ.

לשיטתך גם לא מובן כיצד הגר"ע כתב שיש להם על מי לסמוך, על מי יסמכו? על מי שלא הבין איך מיוצר חשמל? ומה שייך "לחלוק" על זה כאשר מדובר בחוסר הבנה בחשמל?

להרחבת הידע המצומצם שלך, עיין כאן.

גם "האחרים" שאתה מדבר עליהם (שאני יכול בקלות לנחש מי הם\הוא) יש הרבה סתירות.
וכמו שאתה כתבת יש תשובות שגם הם חלק מהכללים מתי כך ומתי כך. וגם אם יש איזה כמה מקומות בודדות שממש אין תשובה ברורה זה לא מוריד מזה שבאופן כללי הוא הכי עקבי והכי ברור מבחינת כללים

אתה מוריד את הדיון לרמת אפס, ופותח בתחרות מי יצליח לזרוק כאן הכי הרבה סיסמאות. אני כתבתי מה שיש לי לומר, והבוחר יבחר.

הוא לא באמת רצה לדעת, הוא רק רצה להתנשאות עלי אבל לא הצליח לו

עד עכשיו לא ענית, הוכחת ביתר שאת את מה שרציתי להוכיח.

הענין הוא לא "להתנשא עליך" (בוודאי יש הרבה עניינים שאתה בקי יותר ממני) אלא להוכיח עד כמה חסידיו של הרב עובדיה לא מכירים דעות אחרות, ויתירה מכך - הם מכירים רק את השיבוש בשמם של אותן דעות (כמבואר בתגובתו של מי שציטטת).

לא הבנתי אז המו"ץ עדיף מזה?? וכי המו"ץ האלמוני שאתה מדבר עליו מקובל על כל ההורים???? או גם אם היית סבור שבמקום הרב עובדיה, שילך עם הבן איש חי או האור לציון, וכי אז זה לא כפייה על ההורים שכן רוצים את הרב עובדיה???
בסוף צריך לבחור אחד, וכבר הסברתי מדוע הוא הכי הגיוני מכל האופציות

בעולם מתוקן, המו"צ לא היה מחוייב להגר"ע יוסף, ולא להגרב"צ אבא שאול, ולא להגר"ש משאש, אלא היה לו את דרכו ושיטתו בהלכה, וכך היה פוסק, ומי שהיה הולך איתו לא היה "טועה" ולא היה "מבולבל" כלל.

בעולם משובש ומקולקל, המו"צ מוכרח לפסוק כהגר"ע יוסף פן יבולע לו, ופן ישאר מו"צ בכל ימי חייו ולא יתקדם לשום מקום, ופן ידברו עליו סרה בשיעור ביזדים, ואת כל ההלכות הוא משריש לילדים מגיל קטן, בדיוק כמו בצפון קוריאה, שחוץ מהמנהיג העליון אין שום דבר, אפשר לסגור את כל הספרים ואין טעם ללמוד כי ממילא אי אפשר לחלוק.

ומה שרציתי להוכיח מהסיפור הוא ששמו של מרן הגרע"י, חצה יבשות יותר מכל אחד מהרבנים הספרדים האחרים באותה תקופה, אפילו מהמבוגרים ממנו בהרבה. ועוד רציתי להראות לך מהסיפור הזה, שבגלל שכ"כ התלהב מספרו, רצה לשנות את כל הפסקים שכתב בראשונה בספרו ע"פ פוסקים אחרים, לפסקים של היביע אומר

ראשית, אתה משבש לגמרי את הסיפור, ומספר אותו בצורה דמגוגית לחלוטין. הוא לא רצה לשנות את פסקיו, רק מתוך כבוד כתב לו שיעיר הערות ויביא אותן בשמו במהדורה בתרא... ובספר "קדוש וברוך" מובא שלכל ת"ח היה מציע להעיר הערות על הספר.

ויש הרבה שיבושים בענין, לדוגמא הרב יצחק יוסף סיפר שהרב רפאל ברוך טולדנו ביקר אצלם בבית, אבל הרב עובדיה בעצמו גילה את האמת ההפוכה:

ההערות גם לא נכנסו לספר כי הרב טולדנו ראה אותן וקיבל רק חלק מהן:

וראה גם בראיון עם הגאון רבי יעקב בן נאים:

הרי שכבר אז יצא שמעו בכל העולם והתחילו פסקיו להתקבל.

חלמא טבא חזית. בוודאי שהספר "יביע אומר" התפרסם בקרב הת"ח בארץ ובעולם, וגם עשה רושם כביר, אבל מכאן ועד "התחילו פסקיו להתקבל" הדרך ארוכה.

אפשר להתחיל מהגרב"ב טולדנו עצמו, איזה מנהג הוא שינה ממה שנהג במרוקו בעקבות מה שפסק הגר"ע ביביע אומר...

אני ידוע שקשה לך כי תקעת את עצמך בצד ומחנה מסויים, ואסור לך לחשוב דבר טוב על מרן הגרע"י, גם אם הוא דבר נכון ואמיתי. לא כמוני שאף שאינני מנסה להסתיר שאני הולך לאורו, אינני תוקע את עצמי אצלו, כי כפי שאמרתי אני כן יחלוק עליו במקומות שיוצא לי אחרת ממנו. ואינני מקבל את דבריו כהלכה למשה מסיני ממש.

יש לך טעות חמורה, אני לא נמצא במחנה מתנגדיו של הגר"ע יוסף, ואני חושב עליו הרבה דברים טובים, גם ברוב ההלכות אני פוסק כמותו, ויש לי בספריה "ילקוט יוסף" שאני מעיין בו לעת מצוא.

אבל לגופו של ענין אני תמיד נמצא בצד של האמת. ואם אני רואה שקר, אני מעיר עליו ולא בוש.

סליחה על החריפות, אבל פשוט אני צריך לדבר איתך בשפה שלך ובדרך שלך

זה בסדר גמור, הרי אם היה לך מה לענות היית משיב מיד ובקלי קלות, במקום לטרוח ולכתוב פוסט ארוך של גידופים ולהסביר כמה חצוף מצידי לשאול אותך שאלה פשוטה.

ולגופו של ענין כבר הסברתי מה רציתי להוכיח, ותודה לך שאישרת את דבריי.

חוסר ההבנה הוא אצלך ידידי. המו"צ גם הוא פוסק ע"פ גדולי הפוסקים ולא מסברתו האישית, ולכן הוא יכול בהחלט לפסוק לתלמידים בכל מקום שיהיה, בדיוק כפי שהוא פוסק למבוגרים.
אתה לא הבנת ידידי, יש למו"ץ הזה ספר על כל ההלכות המצויות שמלמדים את התלמידים בת"ת??? או שהתכוונת שהתלמדים יתקשרו למו"ץ בפלאפון שלהם???

אתה מוריד את הדיון לרמת אפס, ופותח בתחרות מי יצליח לזרוק כאן הכי הרבה סיסמאות. אני כתבתי מה שיש לי לומר, והבוחר יבחר.
אתה מצחיק, אני כתבתי משהו על עצם הענין, ועניתי על דבריך, ואתה הוא שכותב סיסמאות כמו "אתה מוריד את הדיון לרמת אפס..."
אבל כמו שכתבת החברים בפורום רואים והם יבחרו מי כאן מדבר לענין ומי לא.

אתה לא הבנת ידידי, יש למו"ץ הזה ספר על כל ההלכות המצויות שמלמדים את התלמידים בת"ת??? או שהתכוונת שהתלמדים יתקשרו למו"ץ בפלאפון שלהם???

את ספר ההלכות שלומדים בת"ת כותב רב מסויים. בדרך כלל סתם מלקט שאוסף הלכות מתוך ילקוט יוסף וכדו', מפני שחייבים לפסוק כהגר"ע יוסף שהוא הקים את הת"ת כידוע.

ובעולם מתוקן, היו פונים לאחד המו"צים שיכתוב את הספר, ולא מחייבים אותו לפסוק כרב פלוני בדוקא.

עד עכשיו לא ענית, הוכחת ביתר שאת את מה שרציתי להוכיח.

הענין הוא לא "להתנשא עליך" (בוודאי יש הרבה עניינים שאתה בקי יותר ממני) אלא להוכיח עד כמה חסידיו של הרב עובדיה לא מכירים דעות אחרות, ויתירה מכך - הם מכירים רק את השיבוש בשמם של אותן דעות (כמבואר בתגובתו של מי שציטטת).
לא הבנתי, באמת חשבת שאני יוריד את עצמי ואת כבודי לעשות כציווי שלך, ולאבד זמן במשהו שלא קשור לדיון כאן, רק כדי להוכיח לך שאני מכיר את הסוגיא יותר ממך???
טעית בכתובת ידידי אני לא מאלו

אתה מצחיק, אני כתבתי משהו על עצם הענין, ועניתי על דבריך, ואתה הוא שכותב סיסמאות כמו "אתה מוריד את הדיון לרמת אפס..."

לא ענית על דבריי אלא פצחת בסיסמאות. ובתחילה הגבתי על דבריך, עד שהרגשתי שהדיון מתדרדר מאוד.

לא הבנתי, באמת חשבת שאני יוריד את עצמי ואת כבודי לעשות כציווי שלך, ולאבד זמן במשהו שלא קשור לדיון כאן, רק כדי להוכיח לך שאני מכיר את הסוגיא יותר ממך???
טעית בכתובת ידידי אני לא מאלו

אם היית יודע את הנושא, לא היית צריך "לאבד זמן" עבורו. הרי זה דברים פשוטים וברורים, מה טעמם של הסוברים כן ומי הם (לא חייב להיות בקי בכולם).

המטרה היא לא להוכיח "שאתה מכיר את הסוגיא יותר ממני" אלא להוכיח שכמו שאתה מכיר את דעת הגר"ע יוסף שחשמל אסור ביו"ט, כך אתה מכיר את דעת החולקים וטעמם, ולא חושב שהם לא יודעים איך מיוצר חשמל, וכדו' שטויות והבלים.

וזו היתה דוגמא קטנה, כאמור.

ראשי תחתית