איש ההשקפה
חבר חדש
כמדו' שיש יותר סתירות ובעיות בכמה גאונים חכמים ז"ל שהדפיסו ספריהם בעצמם, ויש שמה משנה ראשונה ואחרונה, ופסיקה על סמך אחרים, ושוב עיון בדברים וחזרה ופעמים שזה ג' פעמים, וכו' מאשר בס' אור לציון, שברוב דבריו יש פסיקה אחידה בקו אחיד, שעיקרו עיון בנקודת הסוגיא, וכידוע ללומדים בעיון.(ובפרט שכתוב בהקדמה לאול"צ שבמקום שהיתה משנה ראשונה ומשנה אחרונה הלכנו בתר לשון אחרון וע"כ אין לסמוך על דברים שנדפסים משמו אף אלו שנסמכים על קלטות וכדומה).
[ולדוג' בעלמא אציין, כי ראיתי לג"א ז"להה שכ' לדון אם מותר לשטוף צלחות עבור סעודה רביעית בשבת עצמה, או כיון שאין בזה מצוה [דרק ג' סעודות מצוה] אין היתר, וכ' מזה בספריו ג' חזרות, פעם מותר ופעם אסור ע"ס פסקי הרי"ד כמדומה, ושוב התיר ע"פ המאירי וכו', ואטו נימא שאין המחבר בר סמכא, או שאין ספריו ממנו, אכן כאמור באורל"צ אין ענינים שכאלה, שכן דרכו היה לעיין בנקודה עצמה ואכמ"ל בסגנון זה של רבנים ודו"ק]
ובאשר לטענה שיש עליו - על האור לציון- קושיות כבר הראיתי בהודעה קודמת שהגר"מ פטרובר שליט"א הראה באצבע כי דבריו ברורים על אדני פז ופעמים רבות דברי החולקים פחות ברורים, כאשר יעויי"ש.
לא נשאר לנו אלא ללמוד ח"ח בעיון, ולדעת מה מותר לומר ומה אסור לומר, ולא להוציא ש"ר לחינם על ת"ח גדולים שישבו לערוך את ספרו, ומהם הגר"מ פטרובר שלי' והגר"ש זעפראני שלי', ומה תרי עדים נאמנים על אמיתות הס', וישבו לדון לפני הגאון ז"ל וכאשר כ' הגר"מ פטרובר בהקד' לקו' ששלחתי קודם,
גם הגר"ש זעפרני כ' כן בכ"ד בספריו, וכעת אינם אצלי, וגם בא' מספריו הסביר רוב הקושיות על האורל"צ והשיב עליהן.
באופן שעלה בידנו,
א, הספר מוסמך ע"פ שני עדים [לכה"פ, ויש עוד עדים כמו בנו ז"ל והר"צ עמר שלי' והרב טורזמן בס' טהרת ישראל שלי' ועוד] ואכמ"ל,
ב, רוב קושיות החולקים אינן מוכרחות, וכדמבואר לעיל,
ג, יש ליזהר מלהוציא ש"ר על שני ת"ח גדולים