משיב כהלכה
חבר ותיק
- הצטרף
- 18/12/24
- הודעות
- 1,446
התיר פחות מטפח מרובע, שזה פחות משתי אצבעות לרוחב המצח. וכמדומה שבילק"י כתב שהנכון הוא אצבע אחת.
תקשר למי אתה מגיב שנדע, כי כבר עברו תוך כדי לעוד עניין. בכל אופן לא חייבים לתקוף אפשר להבהיר את העובדה לדעתך, ככה יהיה השיח נעים יותר.דברי הבל הטענה שמרן הרב עובדיה זצוקללה"ה לא אסר פאה כאשר הדבר גלוי וידוע שאסר זאת בכל מקום.
כשמגיבים בשרשור ארוך מבלי לקרא את הדפים הקודמים ואת הטענות שעלו נדחו נדונו וכו' כבר בדפים הקודמים, כדאי להוסיף את מילת בלת"ק - היינו - בלי לקרא תגובות קודמות. בתודה מראש וברוך בואך לפורום.דברי הבל הטענה שמרן הרב עובדיה זצוקללה"ה לא אסר פאה כאשר הדבר גלוי וידוע שאסר זאת בכל מקום.
יש הרבה סרטונים על זה שאומר בפירוש.
ראינו בדיוק איך כתבת על מנהג מרוקו לחבוש פאות נוכריות, (מנהג נשים צדקניות... כלשונך), שכבר כתבת שמנהג מרוקו ללכת עם פ"נ.רק מנהג המבוסס על מקורות ברורים, לא נידחים ולא נרפים.
ראינו בדיוק איך כתבת על מנהג מרוקו לחבוש פאות נוכריות, (מנהג נשים צדקניות... כלשונך), שכבר כתבת שמנהג מרוקו ללכת עם פ"נ.
הרי זו היתה תופעה שנוצרה מהדרדרות רוחנית בערים הגדולות שהמודה הארופאית נכנסה לשם, שהיו כבר נשים שלא הלכו בכלל עם כסוי ראש, (ועי' בשו"ת מים חיים לרבי יוסף משאש מ"ש בזה ומה השיבו אחיינו בשו"ת שמש ומגן) האם גם לזה תקרא מנהג, שלא ללכת עם כיסוי ראש, ושאין בזה משום דת יהודית?
אני מביא את כל לשונך שם, שלא יאמרו שאני טוען וממציא המצאות.אתה ממציא דברים בשמי, ואחר כך גם טוען טענות על סמך המצאותיך. הפלא ופלא.
להלן הקטע שכתבתי באשכול מנהג עדות המזרח בפאה:
"במרוקו לא היה מצוי המנהג כלל, עד לדור האחרון. וידוע שמרוקו היתה מרכז התורה בארצות המזרח והמערב, והרבה מגדולי הראשונים והאחרונים היו בה. ואף אחד מהם לא דיבר על ענין פאה נכרית, גם לאחר שפשט המנהג באירופה. בדור האחרון, לאחר שרוב הנשים בארצות המזרח הורידו לגמרי את כיסוי הראש שלהן, אירע כך גם במרוקו, והנשים הצדקניות אזרו אומץ וחבשו פאה (כמו הנשים הצדקניות באירופה)... נמצאנו למדים שבמרוקו כאשר פשט המנהג, התירו".
דהיינו, אני כתבתי את ההיפך הגמור, ש"לא היה מצוי המנהג כלל", ואתה המצאת בשמי שטות והבל, ש"מנהג מרוקו ללכת בפאה".
אני מביא את כל לשונך שם, שלא יאמרו שאני טוען וממציא המצאות.
מנהג נכון הוא, מנהג שנתייסד ע"י גדולי ישראל. האם היה במרוקו גדול בתורה שהורה לנשים ללכת עם פאה נכרית בראש כל חוצות?
או שנשים החלו ללכת ללא כיסוי ראש כלל ויש נשים שהעדיפו פ"נ מאשר לא כלום, אבל ודאי שרובם דרובם של נשות ישראל הצדקניות הלכו עם כיסוי ראש אמיתי.
ועתה אני שואל, האם מנהג פאה נוכרית בעדות המזרח, הוא מנהג המבוסס על מקורות ברורים...???
רבים רבים מהפוסקים שהביא שם, ב"ב וקהל צאן מרעיתם הולכות בפא"נ ע"פ פסקיהם.מכיון שפאות ימינו אסורות לפי כל הפוסקים כמבואר בפירוט בקונטרס "דעת גדולים",
וכבר צווח על דברים אלו הרב משאש.לא תמיד אפשר ללמוד מנשות רבנים ומשפחותיהם, עיין לדוגמא בזה:
הצג קובץ מצורף 589
הרב משאש כתב כן על מה שהגרע"י כתב. אולם הנה לנו עדות מחכם אשכנזי (משנת תש"ל) לא כן. והדברים ידועים. ואכ"מ.וכבר צווח על דברים אלו הרב משאש.
האם החכם האשכנזי דיבר על הנשים היוצאות בפאה או שדיבר על הנשים ההולכות בגילוי ראש שעושות נגד רצון בעליהן?
במחילה, מדבריו משמע בפשטות שמדבר על גילוי ראש לגמרי, שהלוואי ילכו בפאה ולא פרועות ראש כמו שמצוי שלומדים אחת מהשניה וגם מנשות צדיקי הדור (שכידוע אז גם נשות רבנים הלכו בגילוי ראש) ואינם יודעים שאין כח בידם למחות.
ופשוט שבדבר שהוא איסור דאורייתא לרוב הפוסקים, לא תולים את מנהג האשה בבעל.
וכן אני מכיר אישית ת"ח שאשתו הולכת ['בשבתות וחגים ואירועים'...] בפאה נכרית, שלא ברצונו, כפי שהוא סח לי אישית.
אם באיסור דאורייתא מצינו שהנשים לא שומעות לבעליהן, כל שכן באיסור של פאה נכרית