הלכה ברורה
חבר
יש אפשרות לקבל את הקובץ של הספר חן וכבוד (היה לי ונעלם)
האם הוא קיים גם בעותק פיזי או רק בפידיאף?מצ"ב
שאין שום סיבה שמישהו יזייף שם של ספר, כשכל הזיוף כולל ציון אליו בתוך רשימה ארוכה של מראי מקומותומה מצאת ב"קטע השלם"?
מי אמר שנפטר קודם שנת תש"ז?ד. הוא מזכיר מאירי שנדפס רק בתש"ז.
שאין שום סיבה שמישהו יזייף שם של ספר, כשכל הזיוף כולל ציון אליו בתוך רשימה ארוכה של מראי מקומות
אם כבר אז 55,600,761 פוסקים !ומה הסיבה לדעתך שהוא יכתוב רשימה של 265 פוסקים
מי אמר שנפטר קודם שנת תש"ז?
[שאר השאלות אינם הוכחות לכלום]
על זה גופא אנו דניםמבחינתי ההוכחה הכי גדולה שהפוסק שלא קיים כותב בספר שלא קיים
האשמה זו יהיה שוה משהו כשבא ממי שאין לו אג'נדה חזקה בנושאאבל אתה כבר הוכחת יכולת מופלאה של טמינת הראש בחול, לכן אינני מתפלא שמבחינתך כל השאלות אינן הוכחה לכלום.
כעת אגיד שטעית, מדובר בשנת לידתווהנה מצאתי מהי כוונת הכותב באוצה"ח: הרב נהוראי אוחנה מתארך את הדפסת הספר המומצא לשנת תרכ"ח.
הצג קובץ מצורף 2843
מעניין מה תגיד כעת...
האשמה זו יהיה שוה משהו כשבא ממי שאין לו אג'נדה חזקה בנושא
על זה גופא אנו דנים
אין לי שום אג'נדה בנושא, לא תראה אותי מנסה להוכיח שאין אף א' שהתיר את הפאהכבעל אג'נדה כנראה מאוד קשה לך לראות, אבל אם תתאמץ תוכל לראות שעוד לא מצאנו אף אחד שטוען שראה את הספר או הכיר את המחבר, שלא מופיע בשום מאגר מידע כלשהו. רק ניק עלום שיש לו קשר ברור לרב נהוראי אוחנה, והוא טוען בשמו שהספר הוא בעל כריכה ירוקה. מאוד משכנע.
????הפירוש נו ו.. הוא זלזול וצריך ליזהר בכבוד ת"ח. הרב יורם אברג'יל הוא פוסק העומד בפני עצמו כנ"ל הרב יגאל כהן שיבדל"א.
באמת???ידוע לי על עשרות (!) כאלו...
זה לא בהכרח אנשים מפורסמים...באמת???
במקום להתפס עלי שאני מבין שהם פוסקים יותר היה לך או לפחות גם היה לך למחות על כבודם. אני לא רואה בעיה בלדון על ת"ח אם הוא פוסק אם לאו אבל לכתוב על הבאת דעתו "נו ו..." או הלשונות שנכתבו על הרב מוצפי מחילה זה חוצפה ולא ראוי.????
מעולם לא קראתי תשובה הלכתית מנומקת מאחד מהם.
הרב אברגל היה מגדולי מזכי הרבים בדורינו. לשם שמים. בעל מידות מופלג.
לא חייב לערבב את זה עם פסקי הלכה.
וכך גם הרב יגאל כהן שאמנם שמעתי שיש לו ידע בהלכה אבל ודאי שעיקר עיסוקו והשפעתו היא בחיזוק הלבבות באמונה לאביהם שבשמים.
?במקום להתפס עלי שאני מבין שהם פוסקים יותר היה לך או לפחות גם היה לך למחות על כבודם.
כוונתי היתה שכשם שמצאו 3 רבנים שפסקו כהיביע אומר בזה, אפשר למצוא פי 10 רבנים שפסקו כהמ"באני לא רואה בעיה בלדון על ת"ח אם הוא פוסק אם לאו אבל לכתוב על הבאת דעתו "נו ו..."
מחקתי מה שהיה נשמע לכאורה כזילזולאו הלשונות שנכתבו על הרב מוצפי מחילה זה חוצפה ולא ראוי.
השבוע ראיתי ספר בשם "תבורך מנשים".
כולו נגד הפאה.
לחיי!
אבל באמצע ראיתי כמה פרקים שלימים [כמדומה]
בחומר איסור לבישת פאה בבית,,,,
לא יאומן כמה אפשר להקצין.
השבוע ראיתי ספר בשם "תבורך מנשים".
כולו נגד הפאה.
לחיי!
מבלי לנקוב בשמות, למרות שאני חושב שאני מכיר היטב את כל הת"ח "המיושבים והישרים" שעסקו בזה.
אברך צעיר שלומד את הסוגיא (מבלי להיכנס לשאלה אם למד כדי לחתור לאמת או למד כי סימן מראש את המטרה), וכותב אותה בספרו, מילא.
וגם בזה צריך עיון איך נראית הגישה שלו כלפי גדולי ישראל שקוטנם עבה ממתניו, האם מתבטא בעזות וחציפות או כותב את דעתו הצנועה בדרך ארץ.
אבל אם הוא מחליט לפצוח במסע תעמולה על מנת לכפות על כל בית ישראל את דעתו הקיצונית, לבטל מנהגים שנהגו בהם עשרות ומאות שנים ע"פ גדולי ישראל שבכל דור ודור עד דורנו אנו, הוא לא ישר ולא מיושב.
ובפרט אם על הדרך הוא דואג להשמיץ כל מי שחושב אחרת ממנו, וד"ל.
על אחת כמה וכמה אם מתבטא בעזות על גדולי ישראל כמו לדוגמא החזו"א והפמ"ג ש"טעו" בדברים פשוטים.
נראה בהמשך כאשר ידידי נר"ו יגיב לך על הכל