אז מה זה קבלת מרן??יתכן שכל ענין לגופו.
דמיונות.
קיבלנו, אבל כל דבר לגופו.
אבל יש ראיות שכנראה מע"כ צודק.
והבן בעומק הענין.
אז מה זה קבלת מרן??יתכן שכל ענין לגופו.
בנו הראש"ל היוצא סובר של"א סב"ל נגדו, והוא הולך עם זה חזק.שמעתי שפעם שאלו את מרן הגרע"י האם אומרים סב"ל נגדו
והוא אמר אם על מרן אומרים עלי לא יגידו???
ודו"ק
לפעמים הצע"ג יותר טוב מכל תירוץ שיהיהבנו הראש"ל היוצא סובר של"א סב"ל נגדו, והוא הולך עם זה חזק.
וצע"ג.
בנו הראש"ל היוצא סובר של"א סב"ל נגדו, והוא הולך עם זה חזק.
וצע"ג.
גם אם ספק ברכה לבטלה היא ספק דאורייתא - מאי שנא בשאר דינים דאורייתא דעבדי כרבם?לפעמים הצע"ג יותר טוב מכל תירוץ שיהיה
נגד מרן עבדינן סב"ל,גם אם ספק ברכה לבטלה היא ספק דאורייתא - מאי שנא בשאר דינים דאורייתא דעבדי כרבם?
זאת אומרת, איני מבין הקושיה...
אני רגיל לשמוע כל זה מהרבנים לבית יוסף
משקרים?
האמנם?
אבדוק בכתביהם
אכן הערתי שמריהטת לשון הרה"ג הראש"ל היוצא קצת מטעים ומשמע מניסוח דבריו שדברי החיד"א עוסקים בחומרה נגד מרן ואין הדבר כןתבדוק. הם כותבים ע"פ מהר"י פראג'י שזה זלזול בכבוד רבותיו. אבל החיד"א מיירי במיקל נגד מרן.
מדברי...יש חוסר דיוק בדבריך אלו במחילה.
הלשון שכתב מרן הגרע"י שהמורה נגד מרן צריך כפרה, הוא לענין קולא כנגד מרן. ודברים אלו יצאו כבר מקולמוסו של רבינו החיד"א ז"ל בכמה מקומות מספריו, ואעתיק לשון היבי"א בהקשר זה (ח"ז חו"מ סימן ו):
"וכתב מרן החיד"א בספר שם הגדולים (מערכת ספרים מע' ט אות יב), שספרדי שמיקל כדעת הרמ"א נגד פסק מרן להחמיר צריך כפרה. וכ"כ עוד בספרו דברים אחדים (דף כו ע"ב) ובספר יעיר אזן (מע' א אות עב). וכ"כ הגר"ח פלאג'י בספר מועד לכל חי (סי' ב אות כג) ובשו"ת חקקי לב (ח"א דף נג ע"ד, וח"ב דף קצד ע"ג). וכ"כ הגר"ח פונטרימולי בפתח הדביר ח"ב (סי' רלב סק"י)". ע"כ.
פתחתי אשכול על הנושא והמשך הדיון שם[נדמה לי שגם קירות ביתך יעידו בך שהבינו את הקושיא גם אם הם מתעקשים שלא להבין].
בנו הראש"ל היוצא סובר של"א סב"ל נגדו, והוא הולך עם זה חזק.
וצע"ג.
גם אם ספק ברכה שא"צ או לבטלה היא ספק דאורייתא (מה שלא נראה כלל וכלל), מאי שנא בשאר דינים דאורייתא דעבדי כרבם?לפעמים הצע"ג יותר טוב מכל תירוץ שיהיה
אכן כך התפרסם בשיעור השבועי - יש לשער הרבה פעמים. וזה לא מדויק כלל.אני רגיל לשמוע כל זה מהרבנים לבית יוסף
משקרים?
האמנם?
אבדוק בכתביהם
ותעשה לי טובה אל תתייחס לדמגוג שמדבר בתחילת הסרטוןאכן כך התפרסם בשיעור השבועי - יש לשער הרבה פעמים. וזה לא מדויק כלל.
הציטוט שהוא מצטט בשם החיד"א שהמחמיר נגד מרן צריך תשובה וכפרה, הוא נכון? @כהן בבקשה תחכימנואכן כך התפרסם בשיעור השבועי - יש לשער הרבה פעמים. וזה לא מדויק כלל.
להד"מ גמור ואפילו משל לא היה.הציטוט שהוא מצטט בשם החיד"א שהמחמיר נגד מרן צריך תשובה וכפרה, הוא נכון? @כהן בבקשה תחכימנו
ויקץ יוסף והנה חלום...
כבר נכתב לעיל עי"ש.הציטוט שהוא מצטט בשם החיד"א שהמחמיר נגד מרן צריך תשובה וכפרה, הוא נכון? @כהן בבקשה תחכימנו