מלחמת אש-דת
חבר חדש
באורחות רבינו שהובא לעיל.היכן?
באורחות רבינו שהובא לעיל.היכן?
כנראה שאתה מסתובב רק אצל בני תורה... אשריך!
ע"פ רוב גם מי שעושה כמרן השו"ע (נגד הרב עובדיה) אין מזניחים אותו.
"עביד לאיגלויי"?! אני גיליתי!ראיתי את הוידאו, זה אפילו לא מתקרב ל"חיבה". ואני לא מבין מה הטעם לשקר במילתא דעבידא לאיגלויי.
הוא בקושי מפטיר "ברכה והצלחה" לאחר שביקשו ממנו במפגיע.
אולי ציפיתם שהוא יקח את הספר ויזרוק אותו על ראשו של האברך שהביא לו? הוא מסתכל בנימוס בדף השער, ותו לא.
כדאי שתשאל את בני הבית...
הדיון לא היה האם הרב קניבסקי מחבב את הרב עובדיה או לא.זה מביך שצריך להסביר דברים כאלה, אבל "קיבל בחיבה" זה חיוך מאוזן לאוזן שנראה על פניו שהוא שמח מאוד, עיון בספר עצמו ולא רק בדף השער, וכו'.
אין כאן ענין להקטין, יש כאן ענין לא לשקר. "קיבל בחיבה" זה פשוט לא נכון. אולי אפשר להוכיח מהוידאו הזה את ההיפך.
א. לא היו מכניסים אותו. (וכבר שמענו על גדולים שסירבו לקבל 'רבנים' אחרים).אני חוזר על שאלתי לעיל: אם הוא היה "נגדו" (לא נראה לי שזו ההגדרה הנכונה), לאיזה תגובה היית מצפה? שיזרוק את הספר בבוז?
אבל כשהם מתיימרים כביכול להיות גם משנ"ב של ספרדים, ומעלימים את הרב עובדיה שרוב הספרדים הולכים ע"פ פסקיו - הרי שזה מכשיל את הרבים.
כמו, להבדיל, חזיר שרוצה להראות שהוא כשר, גם הם מביאים את האור לציון כביכול הם פוסקים גם לספרדים, כשלמעשה רוב בני התורה הספרדים שילמדו משנ"ב דרשו לא יוכלו לדעת ממנו מה ההלכה, ואם יעשו מה שכתוב שם - יטעו בהלכה!
א. לא היו מכניסים אותו. (וכבר שמענו על גדולים שסירבו לקבל 'רבנים' אחרים).
ב. לא היה משתהה ומעיין בספר, אלא מיד מניחו ופוטרו.
ג. לא היה אומר למשב"ק שלו "הוא תלמיד חכם".
(ד. לא היה בא לשמוע את השיעור של הרב עובדיה).
לא. מי שלמד תורה יכריע (והכריע).
ספויילר: לפעמים הרב אלישיב ולפעמים הרב עובדיה.
גם מי שמעיין בהלכה רואה עשרות הלכות שההלכה כהגר"ע נגד הבא"ח, ולכן זה מטעה ומכשיל את הרבים!
מי שפוסק כמו הרב עובדיה ויעשה משהו אחד כמו הרב אלישיב - זו בעיה גדולה.
נכתב במפורש שהוא לא כמו הרב גורן...
אם אנשי הרב עובדיה נפגעים מכזה דבר, אנשי הרב משאש גם צריכים להפגע ממהדורות אחרות של משנ"ב שחרטו על דגלם שהמשנ"ב שלהם מייצג את מכלול הדעות המכרזיות בציבור הספרדי, והשמיטו את דעת הרב משאש ופסקי חכמי המערב, (לדוג' משנ"ב מאורות)
גרע ועוד איך.
ההו"א נפסקה להלכה בסברא ישרה ואחר העיון בפוסקים.
בד"כ המסקנא היא שפחות צריך לחשוש וכד', ולכן בוודאי שמי שיעשה כההו"א אין מזניחים אותו.
הפריע לאשכנזים דעת הרב עובדיה בשמיטה. ידוע. נו ו... אתה חושב שאם היו יוצאים נגדו היו כותבים דברים נגדו או נגד פסיקתו?! הוא לא דיבר נגד הרב עובדיה, אלא שפסיקה מסויימת שלו הפריע להם. גם לנו מפריע פסיקה מסויימת של האשכנזים (אם יש כאלה, ואכמ"ל) להתיר פאה נוכרית. נו ו...?
ובכ"ז הרב שך הלך עימו יד ביד עד ממשלת רבין.
אין שום קשר לשיטת הפסיקה.
החרימו אותו והשפילו אותו בגלל הפוליטיקה, לא בגלל היתר המכירה ולא איסור הפאה.
בדרשו מביאים מחכמי הספרדים שהביא הרב עובדיה?הצג קובץ מצורף 9341
על ספר יבי"א: "והוא טוב לא בשביל התורה שלהם או פסקיהם..."
שימו לב לסילוף![]()
ההתבטאות המיוחדת של שר התורה: "הבן של הרב עובדיה? אני מכיר אותו, הוא תלמיד חכם"
הראשון לציון מרן הרב יצחק יוסף נהג לשלוח את ספריו למרן שר התורה, הגר"ח קנייבסקי זצו"קל. אמש הוא נפגש...www.hidabroot.org
גם אני חשבתי ככה ברגע הראשון, עד שהבנתי שהבעיה בי.שימו לב לסילוף
הכותרת היר שהגר"ח אמר על 'הבן' של הרב עובדיה שהוא ת"ח וכך גם בהידברות
אבל בסירטון המצורף בסה"כ איזה מקורב מספר שהגר"ח אמר על הרב עובדיה עצמו שהיה ת"ח
פשוט הינדוס תודעה כאילו הוא זה אביו ואביו זה הוא
עוד תיעודים כאלו ואבדנו...
הנה, דברי מרן בעל הקה"י מכתב ידו -אבל כבר אביא דברי אביו מרן בעל @קהילות יעקב זצוק"ל
ויצויין עדותו של מי שביקש ממנו את ההסכמה, ה"ה הג"ר ישראל פנחסי זצ"ל ראש כולל האר"י -
![]()
שקר וכזב, הקה"י אף פעם לא יצא נגדו, מקסימום היה מדבר נגדו בחריפות בפני מקורביו הקרובים [אם נאמין לארחות רבינו]אני חושב שלקה"י היתה יראת שמיים יותר ממך ובדק כל מה שחשב שצריך לבדוק לפני שיצא כנגדו.
תשובותיו של הגרע"י בענייני עגונות נדפסו ביביע אומר ח"ו, אתה מוזמן לראות אם הוא אף פעם סומך על איזה תשובה לא מוסמך ולא מקובל
גם זה קשה להאמין, הקה"י לא רצה לתת לו יד ומישהו העיז לדחוף את ידו?
צעק עליו למה בשיעוריו בבני ברק פוסק נגד המרא דאתרא החזו"א, ותול"מב. עוד סיפור מספר- שכשהיה בחור נכנס לסטייפלער וצעק עליו למה אביו בא לב"ב למסור שיעורים וכו' וכו'.
ההבדל הוא אחדובגוף הענין שדרשו לא הביאו פסקי הגרע"י, נזכרתי בדברי 'תלמיד חכם אחד' [- הג"ר אברהם יהושע סאלאווייציק שליט"א] -
הצג קובץ מצורף 9384
הנה, דברי מרן בעל הקה"י מכתב ידו -
הקה"י אף פעם לא יצא נגדו, מקסימום היה מדבר נגדו בחריפות בפני מקורביו הקרובים [אם נאמין לארחות רבינו]
וכדאי להוסיף: הגרא"מ שך זצ"ל כידוע היה מבטל דעתו בכל ענין להקה"י, והיו תרי רעין דלא מתפרשין, ובכל זאת הוא כיבד את הגרע"י בכל מיני כבוד
ובמהדורה החדשה עברו על הוראתו והביאו?וכיון שמרן הגר"ח קניבסקי זצוק"ל הורה להם לא להביא את הדעות הללו, שמעו לו.
בבני ברק זעמו עליו מאוד.ושוב אומר. אם אתה מחבר פרטי תוציא מה שאתה רוצה. לאף אחד לא אכפת שהר' נויברט הוציא ספר לבני אשכנז.