משיב כהלכה
חבר בכיר
רק השאלה איך אמר שהוא ת"ח? וזה הצע"ג היחיד שיש לך על הגרח"ק...
אמר על אביו, גם זה נדון לעיל. אולי תקרא את כל האשכול בטרם תגיב.
רק השאלה איך אמר שהוא ת"ח? וזה הצע"ג היחיד שיש לך על הגרח"ק...
אתה מוזמן לפתוח מכתבים ומאמרים להרב שך.גם אחרי תשנ"ב, הגרא"מ שך כמעט לא דיבר נגד הגרע"י, כי אם נגד א"ד שהחליט ללכת אחרי הגרע"י ולא אחרי שאר גדולי הדור (למרות שעד אז היה תמיד הולך ע"פ הוראותיו של הגרא"מ שך)
אני המום, איך מחקת את ההדגשה שלי:אתה רואה כאן חיבה?
אתה פשוט נתלה בכל עלה נידף כדי להמציא המצאות שקיבל ספר בחיבה והערצה וזרח מאושר. זה לא המקרה. דחפו לו ספר ליד, עיין בו קלות, ותו לא.
לדידי אין זה אומר (ג)[כ]לום לגבי חיבתו.
וכאמור איני יודע איזה ספר קיבל בחיבה ואיך זה נראה.
ודאי שדעתו על הרב עובדיה וכו' לא היתה מהחיוביות, מאידך קיבל את בניו כל אימת שהגיעו אליו. לא אומר בחיבה, אבל קיבל.
משנ"ב מאורות הביא 4 פוסקים ספרדים מרכזיים, הבא"ח הכה"ח האול"צ והרב עובדיה, שכמדומה שרוב מוחלט מהציבור הספרדי הולך כמותם, ויש להם משנה סדורה וכתובה על רוב חלק או"ח.זה לא רק "אנשי הרב משאש" אלא נתח גדול מהציבור הספרדי (המרוקאים שלהם יאות להיקרא "ספרדים", לאפוקי עדות המזרח).
והרבה מהמון העם התמימים פשוט אינם יודעים, והחדירו להם ע"י תעמולה בלתי פוסקת שרק הרב עובדיה קיים בעולם, ובדרשות שלי אני רואה כיצד הציבור מופתע ומתלהב לשמוע דעות חדשות שלא שמע ולא הכיר מעולם.
ולאחר מכן התמימים האלה הולכים לאיזה אברך צוציק שלא קרא ולא שנה מימיו, ושואלים אותו "מה אתה אומר על מה שהרב שלנו אמר", והוא אומר להם "שטויות, הרב עובדיה לא פסק ככה"... הלזה יקרא שהציבור הולך אחרי הרב עובדיה? תן להם לשמוע עוד דעות!
כעת ראיתי, צודק.אמר על אביו, גם זה נדון לעיל. אולי תקרא את כל האשכול בטרם תגיב.
כתבתי זאת כמה פעמים בצורה הכי ברורה!!!אז אתה מסכים שרק "קיבל", וזה לא מוכיח שום דבר, כי אף אחד לא ציפה שהגרח"ק יזרוק את הספר על ראשו של האברך שהביאו.
כשאני הגבתי היתה רק תמונה בלי סרטונים ועליה ורק עליה הגבתי.רק השאלה איך אמר שהוא ת"ח? וזה הצע"ג היחיד שיש לך על הגרח"ק...
אכן כוונתי למאורות, מרכזיות אין הכוונה חשובות. הם באו להנגיש לציבור משהו, רוב הציבור שקרוב אליהם, זה הציבור שהולכים לפי 4 פוסקים אלו, ולכן סידרו את דבריהם דווקא."תפארת" זו מהדורה אחרת והם מביאים את מרן הגר"ש משאש, זאת הרשימה שלהם: פרי חדש, ברכי יוסף ומחזיק ברכה, מאמר מרדכי, מטה יהודה, שולחן גבוה, רוח חיים, יפה ללב, שדי חמד, זכרונות אליהו, שו"ת רב פעלים, בן איש חי, תורה לשמה, כף החיים, שואל ונשאל, שמחת כהן, ישכיל עבדי, שו"ת תבואות שמ"ש ושמש ומגן, שו"ת יביע אומר ויחוה דעת, חזון עובדיה, אור לציון, ילקוט יוסף, תורת המועדים, שו"ע המקוצר, שופר בציון, קדוש בציון, ופסקי הגר"מ מאזוז.
ומסתבר שהתכוונת ל"מאורות", אבל התירוץ שלך לא ברור. עצם העובדה שבחרו מספר דעות והחליטו שהן "מרכזיות" והזיזו את השאר הצידה, היא זלזול מוחלט באותן דעות שלא הביאו, ואפשר לקרוא לזה "מכשול והטעיה" על אותו מטבע של בדיחה.
אבל לגבי הגברא עצמו יש כאן עדות שאחז שהוא ת"ח וכו'.הביאו לעיל, וזה לא סותר את מה שאמר שהיבי"א הוא מראי מקומות. פירוש הדבר שלדידו אין שמץ חשיבות לפסקיו, רק אפשר לעיין בספרו כליקוט יפה של מראי מקומות.
הרב ממצרים זה לא הגניזה הקהירית.
הכוונה לרבי רפאל בן שמעון בעל הנהר מצרים.
מסתבר שכן...לפי האמור במצורף, התשובה היא "לא"!!!
יש מושג בדיוק מה היה[אם כי אין לי מושג מה היה או לא היה].
והכל מתועד פה בשרשור
שהדברים לא היו ולא נבראו, שום גניזה קהירית שום ספרייה לאומית שום אישור מפארוק ועכשיו לגרסתך השלישית שזה בלי רשות
איך בלי רשות??- הוא היה שם רב במצרים הוא היה חלק מהרבנות שם, מה בלי רשות?
שמעת את ההקלטה?? לא נ"ל ששמעת, שם הוא מפרט את כל הרבנים דור אחר דור עד אליו בשנת תש"י [אם לא טעיתי בתאריך] שכיהן שם כרב במצרים
ועוד אמר הרב בהקלטה- שחבל שזה נשאר שם במצרים
אז על איזה רשות אתה מדבר??
כל שיעור וכל פעם משהו אחר, 20 גרסאות לדבר שלא היה.
אכן, כאמור, כתבתי להדיא שדעת הגרח"ק על הגרע"י ידועה.
ואתה מסכים שסילפת את דבריי בכדי לתקוף?אז אתה מסכים שרק "קיבל", וזה לא מוכיח שום דבר, כי אף אחד לא ציפה שהגרח"ק יזרוק את הספר על ראשו של האברך שהביאו.
יש למישהו להעלות?אתה מוזמן לפתוח מכתבים ומאמרים להרב שך.
תחפש את המילים: ההוא שמעליו,,,,,
עכשיו פתחו לי את ההסרטה, ורואים שהחיוך הרחב אינו על הספר אלא על המפגש עם המחבר.
ואתה מסכים שסילפת את דבריי בכדי לתקוף?
הם באו להנגיש לציבור משהו, רוב הציבור שקרוב אליהם, זה הציבור שהולכים לפי 4 פוסקים אלו, ולכן סידרו את דבריהם דווקא
אם השאלה היא בתמימות, אז הנה פרמטר לבדיקה.אבל מי החליט שהגרב"צ אבא שאול יותר מרכזי מהגר"ש משאש?
מה זה קשור ?אם השאלה היא בתמימות, אז הנה פרמטר לבדיקה.
בכמה בתי כנסת יש אור לציון ובכמה יש שמש ומגן?
בכמה כתבי עת מוזכר האור לציון ובכמה שמש ומגן?