החש בראשו
סייג לחכמה שתיקה!
אנשים מסוגלים להכניס כזה דבר???שמעתי שיש אנשים שעוברים על הספר והכניסו את זה לספר כדי שהרב יעבור והיה איזה טעות וזה הודפס.
אנשים מסוגלים להכניס כזה דבר???שמעתי שיש אנשים שעוברים על הספר והכניסו את זה לספר כדי שהרב יעבור והיה איזה טעות וזה הודפס.
כנראהשמעו כאן מה שמשיג הרב שליט"א על הרב משה לוי זצ"ל.
אולם בספרו כתב טעמים אחרים לגמרי למה אין בזה סב"ל, ולא כמו שאמר הרב הנ"ל
הצג קובץ מצורף 321
הצג קובץ מצורף 322
ועוד יש להוסיף, דמה לי 10 אחרונים אם 'בכל' הראשונים ובשו"ע מבואר להדיא לא כדבריהם. אחרונים במקום ראשונים אינה משנה.
הכניסו את זה לספר כדי שהרב יעבור והיה איזה טעות וזה הודפס.
עובדה שזה נמצאאנשים מסוגלים להכניס כזה דבר???
אם אני זוכר נכון מי שאמר לי (והוא תלמיד מובהק של הרב יצחק יוסף) את זה אמר שהוא הכניס את זה לספר רק כדי שהרב יראה את זה ואולי ירצה להתייחס לזה.אנשים מסוגלים להכניס כזה דבר???
זו חלק מהתמיהה, באתי רק לומר שאני לא מאמין שאנשים ברמה כזו הרב מעסיק. מה גם ניכר שאת הכול הוא כותב.עובדה שזה נמצא
אז למה לא הביא לו ישירות, ואיך לא וידא שהרב הוריד את זה?אם אני זוכר נכון מי שאמר לי (והוא תלמיד מובהק של הרב יצחק יוסף) את זה אמר שהוא הכניס את זה לספר רק כדי שהרב יראה את זה ואולי ירצה להתייחס לזה.
כמה מתאים. תרי מהדורות איכא.יש שני מהדורות
תכל׳ס זה קונטרס מוצלח... עשה מהקונטרס תכלא דחלזון חוכא ואטלולא.הדבר הכי מוזר בתכלא דפיזלון, הוא לא איך זה נכנס, אלא איך יצאה מהדורא שניה!!! עם הליצנות הזו ואין דורש ואין מבקש...
יש שני מהדורות לבדיחה הזו!!!
הוא אומר שזה היה בשני מהדורות בילק"י ואיש לא שם לב עד שפורסם על כך ע"י אחד מהדתלי"ם בראש כל חוצות שש על זה בזמנו כמוצא שלל רב נגד רב ראשי מכהן "מהחרדים"תכל׳ס זה קונטרס מוצלח... עשה מהקונטרס תכלא דחלזון חוכא ואטלולא.
מה זה שני המהדורות? אולי תעלה.
תכל׳ס זה קונטרס מוצלח... עשה מהקונטרס תכלא דחלזון חוכא ואטלולא.
מה זה שני המהדורות? אולי תעלה.
זו לא טעות דפוס.אולי כדאי שיתמקדו כאן במשא ומתן המקורי שהיה בתחילת השרשור, ולא לדון על איזו טעות שטותית (שיש או אין איך להבין אותה) וכבר תוקנה.
אין לנו עניין לחפש אם יש טעויות כאלו ואיך וכו'.
אם זו טעות הלכתית יש נפק"מ בדבר, אבל אנחנו לא נכתוב כאן את כל טעויות הדפוס שיש בילקוט יוסף...
מההה?אולי כדאי שיתמקדו כאן במשא ומתן המקורי שהיה בתחילת השרשור, ולא לדון על איזו טעות שטותית (שיש או אין איך להבין אותה) וכבר תוקנה.
אין לנו עניין לחפש אם יש טעויות כאלו ואיך וכו'.
אם זו טעות הלכתית יש נפק"מ בדבר, אבל אנחנו לא נכתוב כאן את כל טעויות הדפוס שיש בילקוט יוסף...
זו לא טעות דפוס.
זו נפק"מ גדולה.
דאם לא הרב כותב את הספרים,
שמא יתרבו בו טעויות העורכים,
כמו בספר אור לציון.
כוונתי לומר שכרגע כאן אין לנו נפק"מ לדון בזה.מההה?
טעות דפוס??
אדוני!
זו חתיכת טעות שיש בהחלט מקום רחב לדון בה. בעצם זה אפ' לא מתקרב לטעות זה שני דפים שנמצאים בספר (ולא, מדבקות על הספר זה כמו לנסות לכסות את השמש בכברה, ולא שום תיקון) ומעלים סימני שאלה גדולים וכואבים על סדרת ספרי הלכה נפוצים ש.. מה?! בוא תסביר לי איך אני יכול לסמוך על ההלכות שלפני / אחרי / ספרים אחרים שלו, כשכזה דבר נכנס / הוכנס לתוך הספרים הללו?
כנראה שלא הבנת.כוונתי לומר שכרגע כאן אין לנו נפק"מ לדון בזה.
מה שהיה היה.
אם היה יוצא הודעה ברורה הכל טוב, ואם אין, אז אין עניין להעלות השערות.
מה שלנו כן נותר זה לדון בדברים הלכתיים שכתב.
גם אתה מאמין לשמועות על האור לציון. כולו מהרב!שמא יתרבו בו טעויות העורכים,
כמו בספר אור לציון.
אם אני זוכר נכון מי שאמר לי (והוא תלמיד מובהק של הרב יצחק יוסף) את זה אמר שהוא הכניס את זה לספר רק כדי שהרב יראה את זה ואולי ירצה להתייחס לזה.
אמר לי אחד הגדולים שליט"א - שודאי אי"ז מובן שגדול כזה כהגר"י שליט"א יכשל בטעות כזו, וכפי הנראה תלמיד טועה שרבב זאת בטעות בתוך הספר והרב שליט"א לא ראה זאת, אלא שאולי מן השמים סובבו טעות זו, כדי להראות שהיות ויצא נגד הספר הקדוש "אור לציון" בטענה כי נכתב ע"י עורכים ומלא בטעויות לשיטתו ומכח זה מוכיח שלאו מר בר רב אשי חתים עליה, סיבבו שגם בספרו יצא כךדאם לא הרב כותב את הספרים,
שמא יתרבו בו טעויות העורכים,
כמו בספר אור לציון.
שמעו כאן מה שמשיג הרב שליט"א על הרב משה לוי זצ"ל.
אולם בספרו כתב טעמים אחרים לגמרי למה אין בזה סב"ל, ולא כמו שאמר הרב הנ"ל