פפושדו - דעת רבותינו

שמעתי מהגאון רבי יעקב יוסף זצ"ל בשיעור שדיבר חריף כנגד היתר הפפושדו, ועמד השואל ושאל "והלא --- מתיר?!", והשיב לו במנגינה הידועה: "הוא מכשיל את ישראל בכרת בפסח" (בסגנון הזה, לא ציטוט מדוייק)
כאן מובא סיפור דומה, השאלה הייתה שמרן עצמו אכל פפושדו

נערך לאחרונה:
לא מחקו שום דבר, מופיע כאן.

ומפתיע שהרב יצחק יוסף אמר לרב דוד נקי לא לספר, וזכור לי שראיתי וידאו שהוא עצמו סיפר שהגר"ע יוסף אכל.
יכול להיות שאחרי שהרב נקי פרסם את הדבר הרב יצחק לא נמנע מלפרסם זאת, או משום שהתעורר אצלו צורך - בעקבות התגברות הרינונים על ההיתר.

חזר בו ולא הודיע לכלל ישראל שינצלו מאכילת חמץ בפסח?

כל "חזר בו" כהאי גוונא צריך בדיקה, ואין נפק"מ מי המעיד.
אני שאלתי את הגר"ד יוסף שליט"א את שאלתך לפני 2-3 שנים, והוא סרב בכל תוקף לענות לי על מה ששאלת, הוא התחמק ושתק, וזה אומר דרשני ...
לי אין נפק"מ כי מעולם לא אכלתי ולא אוכל מהמוצר הנ"ל, אנחנו מסתדרים מצוין גם בלעדיו, אבל שאלתי בגלל ענין אחר, לא משנה

מהי דעת הרב הנאמ"ן שליט"א בעניין זה?
ומה סובר ראש הישיבה הגר"א סלים שליט"א?
ושר התורה היח"ס שליט"א?
רה"י הגר"מ צדקה שליט"א?

אני שאלתי את הגר"ד יוסף שליט"א את שאלתך לפני 2-3 שנים, והוא סרב בכל תוקף לענות לי על מה ששאלת, הוא התחמק ושתק, וזה אומר דרשני ...

@הלכה ברורה אולי יש לך אפשרות לברר אצלו כיום בתור ראשון לציון.
הוא צריך לגלות את דעתו ברבים בזה.

לי אין נפק"מ כי מעולם לא אכלתי ולא אוכל מהמוצר הנ"ל, אנחנו מסתדרים מצוין גם בלעדיו, אבל שאלתי בגלל ענין אחר, לא משנה
לא הבנתי מה שאלת את הרב דוד אם מותר לאכול והוא לא ענה?

@הלכה ברורה אולי יש לך אפשרות לברר אצלו כיום בתור ראשון לציון.
הוא צריך לגלות את דעתו ברבים בזה.
אני לא יהיה בירושלים לפני פסח (ביום ראשון האחרון הייתי אצלו), ואדרבה אם יש משהו כאן שנמצא בירושלים שילך לשאול.

נערך לאחרונה:
מהי דעת הרב הנאמ"ן שליט"א בעניין זה?
ומה סובר ראש הישיבה הגר"א סלים שליט"א?
ושר התורה היח"ס שליט"א?
רה"י הגר"מ צדקה שליט"א?
כל השמות שהזכרת הם ראשי ישיבות, ואינם עוסקים בירור הלכה למעשה.
על כן דעתם איננה כל כך רלוונטית.

כל השמות שהזכרת אינם עוסקים בירור הלכה למעשה.
על כן דעתם איננה כל כך רלוונטית.
דבר ראשון, חלקם ביודעי קאמינא שעוסקים גם בעניני הלכה למעשה.
דבר שני, גם אם לא עוסקים, דעתם רלוונטית מאוד, כיון שדעתם רחבה כמו מי לפסוק בזה.

לא הבנתי מי הטיפש החוצפן שהמציא שלראשי ישיבות מופלגים בתורה וחכמה ששקדו כל חייהם עשרות שנים על הש''ס בעיון - אסור להתעסק בהלכה
ואילו אברכים בגיל 30 ודרשני מוסיוף שבקושי למדו קצת טור בית יוסף בשטחיות, רק הם אלו שצריכים להתעסק בהלכה, והם ''פוסקי הדור''... עולם הפוך ראיתי...

נערך לאחרונה:
כולם עמודי העולם, שדעתם הגדולה ידועה בהלכה

כוונתו לומר שאתה יכול לפגוש אנשים שהולכים אחרי הבא"ח, ואחרי הכה"ח, ואחרי האורל"צ, ואחרי החזו"ע, ואחרי הילקו"H, ואחרי ההלכ"ב, ואחרי הרב אויערבאך, ואחרי הגר"א וכו'.
אבל לא תפגוש אנשים שאומרים לך שהם נוהגים בבית כמו הרב סאלים או הרב סופר או הרב צדקה.

כמו כן, בנד"ד, זה כמו לשאול מה דעת הכה"ח בעניין הפפושדו. אין קשר בינו לבין בירור המציאות.
בשביל להכריע בעניין הפפושדו צריך להכיר את המציאות בשטח ואת המדע וכו' ולא רק את ההלכה מהספרים.
לכן מי שלא יוצא לשטח בצורה כזו, זה לא רלוונטי שיביע את דעתו. (כי דעתו תהיה מקסימום על איזה רב אחר לסמוך, אז כבר מחפשים ישירות את הרב הזה).

ישנם המון ראשי ישבות שיודעים הלכה הרבה יותר טוב, מכל מיני פוסקים ומוצי''ם ודרשני מוסיוף למיניהם
וכ''ש בנידו''ד דעסקי' בראש''י מופלגים בחכמה בבחינת כל רז לא אניס ליה כפשוטו, הן בעומק והן בהקף התורה

נערך לאחרונה:
ישנם המון ראשי ישבות שיודעים הלכה הרבה יותר טוב
נכון מאוד,
בדידי הוי עובדא באחד מרה"י (ששמו אפילו לא הוזכר כאן...) שראיתי בביתו מראי מקומות ונידונים בהלכה למעשה, וכשראיתי דרש שלא אפרסם. ובהזדמנות אחרת נוכחתי לדעת כי הוא יודע היטב את הספר משנה ברורה (בהבנה ובמהירות..)

ראשי תחתית