אז בפסח תשאל אותואני לא יהיה בירושלים לפני פסח
אז בפסח תשאל אותואני לא יהיה בירושלים לפני פסח
בעזרת ה'.אז בפסח תשאל אותו
או שתמצא אותו אוכל פפושדו ולא תצטרך לשאולאז בפסח תשאל אותו
אין סיכוי שמרן הראש"ל יאכל מזה.או שתמצא אותו אוכל פפושדו ולא תצטרך לשאול
כאן הוא מציין שאביו היקל בזה אבל היום הוא לא יודע מה קורהאין סיכוי שמרן הראש"ל יאכל מזה.
לא מידיעה.
אלא כמי שמכירו מקרוב, טהרת ליבו, ורוחב דעתו.
כל השמות שהזכרת הם ראשי ישיבות, ואינם עוסקים בירור הלכה למעשה.מהי דעת הרב הנאמ"ן שליט"א בעניין זה?
ומה סובר ראש הישיבה הגר"א סלים שליט"א?
ושר התורה היח"ס שליט"א?
רה"י הגר"מ צדקה שליט"א?
דבר ראשון, חלקם ביודעי קאמינא שעוסקים גם בעניני הלכה למעשה.כל השמות שהזכרת אינם עוסקים בירור הלכה למעשה.
על כן דעתם איננה כל כך רלוונטית.
גם זה, וגם על דעת אביו בזה, והאם אביו חזר בו או לאלא הבנתי מה שאלת את הרב דוד אם מותר לאכול והוא לא ענה?
כל השמות שהזכרת הם ראשי ישיבות, ואינם עוסקים בירור הלכה למעשה.
על כן דעתם איננה כל כך רלוונטית.
כולם עמודי העולם, שדעתם הגדולה ידועה בהלכה
גם אני הק' זכיתי לשמוע דברים קשים אלו מפי חכם יעקב יוסף זצ"ל במו אוזניי... וד"ל.שמעתי מהגאון רבי יעקב יוסף זצ"ל בשיעור שדיבר חריף כנגד היתר הפפושדו, ועמד השואל ושאל "והלא --- מתיר?!", והשיב לו במנגינה הידועה: "הוא מכשיל את ישראל בכרת בפסח" (בסגנון הזה, לא ציטוט מדוייק)
גם אני הק' זכיתי לשמוע דברים קשים אלו מפי חכם יעקב יוסף זצ"ל במו אוזניי... וד"ל.
אני באופן אישי שאלתי את הרב סלים בענייני הלכה, ותמיד ידע לענות, אפילו בענייני יורה דעה.נכון מאוד,
בדידי הוי עובדא באחד מרה"י (ששמו אפילו לא הוזכר כאן...) שראיתי בביתו מראי מקומות ונידונים בהלכה למעשה, וכשראיתי דרש שלא אפרסם. ובהזדמנות אחרת נוכחתי לדעת כי הוא יודע היטב את הספר משנה ברורה (בהבנה ובמהירות..)
שמים מים כדי לחסוך בעלויות?וראה גם כאן:
תורה לשמה בלי נגיעותוראה גם כאן:
אין עניין להעלות דברים ישנים. זה סתם מוריד את רמת הדיון. כבר נכתב כאן ובשאר מקומות שהטענות האלו של יין נסך וכד' אינם שייכים כיום.וראה גם כאן:
צודק.אין עניין להעלות דברים ישנים. זה סתם מוריד את רמת הדיון. כבר נכתב כאן ובשאר מקומות שהטענות האלו של יין נסך וכד' אינם שייכים כיום.
לא שמעתי כיום על אף אחד שטען שהיין המבושל שמיוצר במיוחד למפעל ולא מגיע במגע עם אף אחד הוא חשש נסך.
הטענות היום הן אחרות, כגון חומר ההתפחה וכו', ואם מעלים טענות שהיו בעבר, חוץ מזה שזה מוציא שם רע שיחשבו שגם כיום הוא כך, זה פשוט מוריד את רמת הדיון.