הרב יצחק יוסף: אני הקפדתי לשאול את הרב לפני הלימוד

• יוזם הנושא יוזם הנושא MMH
  • תאריך התחלה תאריך התחלה

MMH

חבר חדש

אני הקפדתי לשאול לפני הלימוד,
לא כמו שעשו אחרים...

על מי הוא מתכוון?

הוא מזכיר את הבמבה, בזה כמדומני נחלק איתו אחיו מרן הראש"ל רבי דוד.

אולי על הרב יעקב יוסף

אין שום קשר. הוא מתכוון לרבי דוד שהיה שואל את הגר"ע לאורך כל שעות היממה. ומצרף לזה מעשה בסתם טרדן שהפריע לרב באמצע הלימוד ואמר לו "טוב, טוב", ומזה רצה להוכיח כביכול שכך היה גם עם רבי דוד.

שאלה שמנקרת לי הרבה זמן
הרבה פעמים אומר הראש''ל ש''זה מה שקרה לרב משה לוי בגלל שלא למד עם חברותא"
ומאידך גיסא עשרות פעמים אומר שמרן זצ''ל מעולם לא למד עם חברותא
א''כ איזו הדרך העולה בית א-ל ???
חברותא או לא?

שאלה שמנקרת לי הרבה זמן
הרבה פעמים אומר הראש''ל ש'' מה שקרה לרב משה לוי בגלל שלא למד עם חברותא
חברותא או לא?
הרב יצחק יוסף לומד בחברותא?

שאלה שמנקרת לי הרבה זמן
הרבה פעמים אומר הראש''ל ש''זה מה שקרה לרב משה לוי בגלל שלא למד עם חברותא"
חברותא או לא?
רוב ספרי הגר"מ לוי נכתבו בלימוד בחבורה.
לדוגמא, מלוה ה' ריבית
למד איזהו נשך בעיון עם הכיתה, בכולל למדו ריבית
הוא עסק בזה ביחד עם כולם. ודין גרמא שהעמיק כל כך.
כך גם במנוחת אהבה [בערך] לימד שבת בעיון בכיתה וכו'.
ברכות, איני יודע.

רוב ספרי הגר"מ לוי נכתבו בלימוד בחבורה.
לדוגמא, מלוה ה' ריבית
למד איזהו נשך בעיון עם הכיתה, בכולל למדו ריבית
הוא עסק בזה ביחד עם כולם. ודין גרמא שהעמיק כל כך.
כך גם במנוחת אהבה [בערך] לימד שבת בעיון בכיתה וכו'.
ברכות, איני יודע.
כמדומה שגם ברכות.

לכאו' ודאי אין כוונתו נגד אחיו מרן הראשון לציון שליט"א,
שהרי סומך להדיא על מה ששאל את אביהם זצ"ל.
הצג קובץ מצורף 5136
נראה לי שזה לא ראשונים, וכשרצה להסתייע ממנו סמך להביא ראיה ממנו, ובודאי שכונתו על הראשל"צ רבי דוד יוסף שליט"א

כוונתו על אחיו הרב דוד יוסף. הן בנושא הבמבה, בנפח, ועוד. הוא גם אומר שלמרן לא היה חברותא וכל מי שאומר לכם שהוא היה חברותא של מרן אל תאמינו לו. והגר"ד יוסף באזכרה על אחיו הגאון חכם יעקב ע"ה אמר. "שיש כאלה אומרים שלמרן לא היה חברותא, אל תקשיבו להם. למרן היה חברותא. חכם יעקב היה לומד איתו כל לילה שעה בטלפון כשהיה בחור בקול תורה. ואני ג"כ שגדלתי למדתי איתו רבות".
וכן על הגר"מ לוי זצוק"ל אומר הגר"י יוסף שאביו אמר לו ש"למה לרב משה יש סברות עקומות (ח"ו), כי היה לומד בלי חברותא". וכל הדברים האלו הם דברים שאינם. כי הרי מרן ע"ה היה לומד רוב תורתו וספריו, ללא חברותא כלל!!! ובאיזה עניינים היה מתייעץ עם הרב שאלתיאל עמאר, והרב ישראל מאיר יונה וכדו'. אבל עיקר תורתו הייתה לבד עם ספריו שהם כמו חברותא כמו שכתב ע"ז הרב בכמה מקומות. ואילו הגר"מ לוי היה לומד עם תלמידיו הגאונים כל יום את מה שהיה כותב. ואח"כ מעביר את זה שוב פעם לבעלי בתים.

כוונתו על אחיו הרב דוד יוסף. הן בנושא הבמבה, בנפח, ועוד. הוא גם אומר שלמרן לא היה חברותא וכל מי שאומר לכם שהוא היה חברותא של מרן אל תאמינו לו. והגר"ד יוסף באזכרה על אחיו הגאון חכם יעקב ע"ה אמר. "שיש כאלה אומרים שלמרן לא היה חברותא, אל תקשיבו להם. למרן היה חברותא. חכם יעקב היה לומד איתו כל לילה שעה בטלפון כשהיה בחור בקול תורה. ואני ג"כ שגדלתי למדתי איתו רבות".
וכן על הגר"מ לוי זצוק"ל אומר הגר"י יוסף שאביו אמר לו ש"למה לרב משה יש סברות עקומות (ח"ו), כי היה לומד בלי חברותא". וכל הדברים האלו הם דברים שאינם. כי הרי מרן ע"ה היה לומד רוב תורתו וספריו, ללא חברותא כלל!!! ובאיזה עניינים היה מתייעץ עם הרב שאלתיאל עמאר, והרב ישראל מאיר יונה וכדו'. אבל עיקר תורתו הייתה לבד עם ספריו שהם כמו חברותא כמו שכתב ע"ז הרב בכמה מקומות. ואילו הגר"מ לוי היה לומד עם תלמידיו הגאונים כל יום את מה שהיה כותב. ואח"כ מעביר את זה שוב פעם לבעלי בתים.
למה צריך להביא את כל ההכפשות של הרב יצחק יוסף שליט''א, למה זה מועיל?

ראשי תחתית