הרב שרגא לא יכול לומר דבר כזההרב שרגא כאמור אמר זאת גבי פא"נ
כי פא"נ זה נכתב בחלק א' שזה יצא מתחת ידו
זה כמו להכחיש את השמש ביום והירח בלילה
הרב שרגא לא יכול לומר דבר כזההרב שרגא כאמור אמר זאת גבי פא"נ
לא מסתבר שהצדיק את המזרחי.דוקא חשבתי שהכוונה להראי"ה קוק
לא סתר ולא כלום.הרב שרגא גם סתר עצמו מיניה וביה כפי שכתבתי במקום אחר, וכתב שפאה עדיפה ממטפחת מצויה.
ובלאו הכי כל הדיונים בזה הפכו למיותרים כאשר יש הקלטה של הגרב"צ אומר בקולו שפאה עדיף.
מחילה כבר נתבאר לעיל שאמר שכל מש"כ בח"א זה גבי גרושה ואלמנה וכפי שכבתו בכותר הסימן במה עוסק הסימן.הרב שרגא לא יכול לומר דבר כזה
כי פא"נ זה נכתב בחלק א' שזה יצא מתחת ידו
זה כמו להכחיש את השמש ביום והירח בלילה
וכבר התבאר שאלו שטויות במיץ עגבניות וגזר ...מחילה כבר נתבאר לעיל שאמר שכל מש"כ בח"א זה גבי גרושה ואלמנה וכפי שכבתו בכותר הסימן במה עוסק הסימן.
יעלה ויבוא.ובלאו הכי כל הדיונים בזה הפכו למיותרים כאשר יש הקלטה של הגרב"צ אומר בקולו שפאה עדיף.
אדרבהיעלה ויבוא.
מחילה כבר נתבאר לעיל שאמר שכל מש"כ בח"א זה גבי גרושה ואלמנה וכפי שכבתו בכותר הסימן במה עוסק הסימן.
ועדיין לא זכינו לאורה של אותה הקלטה
חבל ...
עברו כמעט 30 שנה מפטירת הרב ...ולאט לאט הם משחררים חומרים.
אני יכול לתמלל אחרת, השאלה האם יש הקלטה בכלל שזה התמלול שלה, או שמישהו כתב זאת מדעתו.תמליל מההקלטה הובא כאן, אין צורך לכפול את הדברים מאשכול לאשכול.
אם אמר שיש בידו הקלטה שעדיף פאה נכרית, וזו ההקלטה, אז א"א לסמוך עליו, בתמלול הזה כתוב מפורש להעדיף כיסוי ראש.כשמשפחת הגרב"צ מציגים תמליל מההקלטה מילה במילה, אין צורך בהקלטה כדי לוודא שאינם שקרנים.
עוד בחיי חיותו של הגר"א אבא שאול הוא אמר למח"ס חן וכבוד שאינו רוצה לפרסם מה שיש עמו בנדון תשובה להעדיף פאה על מטפחת (ואולי התכוון להקלטה זו). כי לא רצה להגדיל את המחלוקת. ולאט לאט הם משחררים חומרים.
אני יכול לתמלל אחרת, השאלה האם יש הקלטה בכלל שזה התפלול שלה, או שמישהו כתב זאת מדעתו.
עכ"פ בתימלול הזה כתוב מפורש שדעתו להעדיף כיסוי ראש, אך צריך להקפיד שיכסה את כל השערות. (מענין למה כל המנפנפים בשמו, לא מקפידים על זה).
אם אמר שיש בידו הקלטה שעדיף פאה נכרית, וזו ההקלטה, אז א"א לסמוך עליו, בתמלול הזה כתוב מפורש להעדיף כיסוי ראש.
יש כאן דיון על נאמנות הדברים, כל עוד לא הוכח שהגרב"צ אמר כך, מה עוזר לי שכתבו כך, הרי גם על אול"צ ח"ב כתוב בעמ' השער דברים, ע"ז גופא הדיון.על התמליל מוצהר שזה "תמליל מההקלטה במילה במילה", דהיינו שאף אחד לא היה יכול לתמלל אחרת. אם אתה רוצה לטמון את ראשך בחול, שיבושם לך.
בשיעור לא אמר כדברים אלו, וכמה וכמה מתלמידיו אומרים משמו אחרת.התמליל מתאים למה שמסר בנו הגר"א בשמו לפני שנים לרב דוד קורן: "באופן כללי סבר אבי שמטפחת עדיפה, אבל כיון שיש נשים שיוצאות להן שערות מהמטפחת, העדיף אבי את הפאה והנהיג בביתו ללבוש פאה נכרית, שזה כיסוי יותר טוב, וכך הורה לנשים אחרות".
ממש לא בגלל זה, אלא בגלל שזה יותר ישיבש...ולכן "המנפנפים בשמו" הולכים עם פאה.
יש כאן דיון על נאמנות הדברים, כל עוד לא הוכח שהגרב"צ אמר כך, מה עוזר לי שכתבו כך, הרי גם על אול"צ ח"ב כתוב בעמ' השער דברים, ע"ז גופא הדיון.