כבר דנתי עם מחבר הקונטרס (הרב גלינסקי)
באריכות מופלגת ופרכתי כל מה שכתב, יעויין שם. ובתחילה כאשר דנתי עמו בתחילה היה לי רושם שהוא אחד שרוצה ללמוד ואף מסוגל לשנות את דעתו, לאחר מכן התברר לי שאין עם מי לדבר. ושיא השיאים היה כאשר דיברתי איתו בפרטי על מח"ס "זהב לבושה"
שהמציא לשונות של ראשונים כדי להוכיח כביכול שטעם איסור הראש הוא משום פריצות, והוא הגיב על זה ש
"בטעות היה לו אי דיוק קל..." וכך גם התייחס לזיוף החמור שנעשה בחתימת הגרמ"י לפקוביץ (יעויין שם באשכול) שהוציא מכתב חריף על כך.
וכדרכו בקודש גם כאן החליט שיש בדעת החזו"א "שמועות סותרות" כאשר גדולי תלמידיו המפורסמים אומרים בשמו שהעדיף פאה על מטפחת, וידוע שמחברי הספר "דינים והנהגות" דייקו מאוד בלשונם, ולכן כתבו שמענו שאמר פעם, שלפעמים, והכל מדוייק בתכלית הדיוק, וכן כתבו הגר"ש רונזברג והגר"י סילמן שהחזו"א התיר פאה לכתחילה, ועל זה כתב שמאידך יש
שמועות מוסמכות כי בספר הדור והתקופה אמרו בשם הרב אליקים שלזינגר שהחזו"א ביקש מבני ביתו ללכת במטפחת...
ומלבד שראיתי כותבים שהספר "הדור והתקופה" מלא וגדוש במעשיות שלא היו ולא נבראו, ומסתבר שגם הכותב אינו תמים והוא מודע לזה, הרי בספר "מעשה איש" (חלק ג' פרק ו' - מעשה רב) מובא שאשת החזו"א כיסתה ראשה בפאה שלא היה ניכר שהיא פאה: "הרה"ג רבי אליהו פרידמן זצ"ל הגיע פעם לבית רבינו [החזו"א]... היה תמוה אצלו שראה את הרבנית, אשת רבינו, הולכת עם פאה על ראשה, וכנער ירושלמי, היה הדבר אצלו לפלא. אמר לו רבינו:
ראיתיך תמה... מה שלבשה אשתי - אין זה שיער עצמי אלא פאה, ובאיזורים שלנו כך נהגו ללכת".
וכן אמר הגר"ח קניבסקי על כל נשות המשפחה: "אמר לי הגר"ח קניבסקי שליט"א, זקנתו הרבנית ע"ה, אמו של מרן החזו"א זצוק"ל, לבשה פאה נכרית, וכן הרבנית ע"ה זוגתו של מרן החזו"א לבשה פאה נכרית, וכן הרבנית ע"ה זוגתו של מו"ר זצוק"ל [בעל הקהילות יעקב] לבשה פאה נכרית (כמדומה שלבשו את הפאה בשבתות ימים טובים ובשמחות)" (ארחות רבנו הקה"י).
וממילא פשוט שמה שכתב בספר "הדור והתקופה" לא היה ולא נברא כמו עוד מעשיות שבספר זה, והרב גלינסקי קורא לזה "שמועות מוסמכות"... ומכאן אפשר להבין במאי עסקינן.