אומרים לך שהוא עובר הגהותהספר הנידון
מה קשה להבין!?
יש כמה ת"ח שמגיהים את הספר.
אומרים לך שהוא עובר הגהותהספר הנידון
אני לא יודע אם אתה משחק אותהף או שאתה באמת לא יודע איך הספרים עובדים וגם לפני כשנה נעלמת מהעולם ולא היית בנייעס.הכניס לתוך הספר כדי שהרב יראה? מה יראה, בדיחה? הכניס בדיחה לתוך הספר כדי שהרב יראה?
בדיחות כאלה ששולחים בוואטסאפ הוא הכניס לתוך הטקסט של הספר כדי שהרב יראה?
אתה עושה ציניות מיותרת במקום לבדוק עובדות.
יש נפק"מ הלכתית בזה? יש איזה נפק"מ למעשה על איכות הספר/סמכות הספר וכד'? לא.נכון, מאי נפק"מ? בסך הכל שני עמודים של בדיחות שהוכנסו לספר ילקוט יוסף, בוא נשכח מזה ונדביק מדבקות חדשות...
תחזור תמחזר ותשחזר את מה שאומרים לך ונראה אם תצליח.אתה כותב כאן דברים שאפילו אינם בגדר הסבר נורמלי. פשוט זלזול באינטליגנציה של הנוכחים.
היית שומע את ההקלטה ואולי מבין טיפה מהים ממה שאתה לא יודע...אתה כותב כאן דברים שאפילו אינם בגדר הסבר נורמלי. פשוט זלזול באינטליגנציה של הנוכחים.
א. איני יודע אם ההקלטה נכונה, למרות שהבנתי שלפחות רובה נכון.היית שומע את ההקלטה ואולי מבין טיפה מהים ממה שאתה לא יודע...
איך שאני הבנתי מהתחלה ההקלטה השלישית והאחרונה הכי נכונה.א. איני יודע אם ההקלטה נכונה, למרות שהבנתי שלפחות רובה נכון.
זה יכול להיות...ב. אין עניין להשמיע לו, כי הוא לא באמת מחפש את האמת, אלא רק לקנטר.
באמת נראה כך. וכמדומני שאפי' קיבלתי אישור (עכ"פ חלקי) ע"כ.איך שאני הבנתי מהתחלה ההקלטה השלישית והאחרונה הכי נכונה.
אני לא יודע אם אתה משחק אותה או שאתה באמת לא יודע איך הספרים עובדים וגם לפני כשנה נעלמת מהעולם ולא היית בנייעס.
א. ראה את זה רק אחרי תקופה. (מידיעה)
ב. מה יפרסם? שמישהו צחק עליו? שמישהו אחר התבלבל? אנשים תמימים יחשבו בטעות שבגלל זה גם א"א לסמוך על הפקים כי כל פסק שאינו מסתבר יגידו שנכנס בטעות.
יש נפק"מ הלכתית בזה? יש איזה נפק"מ למעשה על איכות הספר/סמכות הספר וכד'? לא.
כי הוא סמך על המגיהים עד ש...א. הרב יצחק לא עשה הגהה מינימלית אחר המגיהים, ושיחרר לציבור ספר הלכתי עם שני עמודים של בדיחות.
בשום ספר לא נותן ועדין מגיהים לו.ב. הרב יצחק לא נתן קרדיט מינימלי למגיהים של הספר שעזרו בהדפסתו.
מאז ומעולם היו "מגיהים" (לא "עורכים")ג. תלמידיו מאז ומעולם התהדרו בזה שהרב עושה את כל העבודה לבדו, ואין איש עמו, אפילו שולח להדפסה. פתאום צצו "מגיהים", הלא דבר הוא.
וזו התוצאה? דפים של ליצנות בתוך הספר?אומרים לך שהוא עובר הגהות
מה קשה להבין!?
יש כמה ת"ח שמגיהים את הספר.
המגיה שמרן שליט"א סמך עליו מסר את החומר לידים אחרות והוא הכניס את השטויות הנ"ל.וזו התוצאה? דפים של ליצנות בתוך הספר?
זה לא נקרא עבר הגהה
חבל שאתה רואה את התוצאה של הנקודה הקטנה השחורה ולא את התוצאה של כל הדף הלבן.וזו התוצאה?
א. איני יודע אם ההקלטה נכונה, למרות שהבנתי שלפחות רובה נכון.
ב. אין עניין להשמיע לו, כי הוא לא באמת מחפש את האמת, אלא רק לקנטר.
או שפשוט כי אין עניין לדון בדברים שאין בהם נפק"מ ושיש כאלה שיכולים לראות בזה פחיתות ערך ולהגיע לזלזול ברב.נכחתי בכל הפורומים כאשר הפרשיה התפוצצה בתקשורת, ואף אחד לא העז אפילו להעלות את ההסבר המצחיק שלך. כאמור, זה פשוט נמחק מפורום מורשת מרן, כי עדיף להשתיק דברים שאין מה לענות עליהם והם גורמים ביזיון גדול.
יתכן שהמגיה נפל בטעות. ויש עוד סיבות אפשריות אם זה באמת היה מעניין אותך וזו היתה הבעיה היחידה שלך בסיפור...ואני יודע היטב איך ספרים עובדים, אף מגיה לא יכניס בדיחה "כדי שהרב יראה".
אם הוא הביא למגיה לעבור, והמגיה החזיר את החומר, (ולפעמים מתקן טעויות כתיב וכד') אין עניין לרב שוב לעבור על כל הסםר מההתחלה.א. הרב יצחק לא עשה הגהה מינימלית אחר המגיהים, ושיחרר לציבור ספר הלכתי עם שני עמודים של בדיחות.
מה הבעיה בזה? גם על המכתבים של הרב לא כתוב קרדיט. גם אני הוצאתי ספרים ועלונים וקונטרסים ואף פעם לא לקחתי קרדיט. הקרדיט ניתן לכותב, לא כל מגיה צריך ורוצה קרדיט.ב. הרב יצחק לא נתן קרדיט מינימלי למגיהים של הספר שעזרו בהדפסתו.
איני יודע מי הם תלמידיו שהתהדרו בכך ועל מה סמכו. אולי לא הבנת וכוונתם היתה על עצם הכתיבה ולא על ההגהה.ג. תלמידיו מאז ומעולם התהדרו בזה שהרב עושה את כל העבודה לבדו, ואין איש עמו, אפילו שולח להדפסה. פתאום צצו "מגיהים", הלא דבר הוא.
צוות המגיהים אינו דמיוני אלא ידוע לכל. (לדוג' הרב ללוש, הרב יאיר נאמן, הרב אושרי אזולאי ועוד).ד. אם נניח שבאמת יש מושג כזה (כשאתה מקפיד לא להזכיר שום שם של מגיה מתוך צוות המגיהים הדמיוני, למרות שאין בזה שום "לשון הרע" או חוסר כבוד), ומגיהים לו את הספר, הרי המגיה הוא אדם שהרב יצחק יוסף מכיר וסומך עליו, כיצד אותו מגיה לא התנצל עד היום ברבים על טעותו ולא טיהר את שמו של הרב יצחק יוסף?
יש איזה נפק"מ בשאלת האור לציון למה עומר זה לא מ"ע שהז"ג שלהרש"ש אסור שילוח הקן?יש נפק"מ הלכתית בזה? יש איזה נפק"מ למעשה על איכות הספר/סמכות הספר וכד'? לא.