משיב כהלכה
חבר בכיר
אבל "אל תען כסיל כאיוולתו", ואינך מחפש את האמת, והדיון הוא אינו לש"ש.
בקיצור, עברת לקללות וגידופים אחרי שמיצית את התירוצים המביכים שלא מתקבלים על השכל הישר בשום אופן.
אבל "אל תען כסיל כאיוולתו", ואינך מחפש את האמת, והדיון הוא אינו לש"ש.
אז אתה שם לב שאתה בונה בניינים באוויר?!...
נראה לך שהעורך היה מפרסם את זה אם זה היה טעות ברורה כ"כ והוא שם לב אליה?
ע"כ שהוא רק הסביר מה הרב כתב, וממילא לא חש להדפיס זאת, ואין שום תימה.
כן או לא?בא תענה לי בכן או לא.
הרב יצחק התיר בתשובתו לכהן פצוע דכא לישא בת ישראל גרושה?
יש תשובות להכל, ואתה מנסה להצין ולהקצין
תלמידיו ששואלים ובררים מקבלים תשובות הראויות להם.
בא עד שלא בא הרב יצחק אף אחד לא חשב שמברכים על במבה שהכלבטח...
הרי אתה "בטוח" שמברכים על במבה שהכל. (ועד היום הרב דוד יוסף שליט"א לא ענה לטענות של הרב אלקנה שליט"א)
ו"בטוח" שהמשער לפי משקל הוא טועה. (וסתם מרן זצוק"ל בכל ספריו כתב את השיעור לפי משקל)
ועוד "שערוריות" שבגלל שאתה לא סובר כמוהם זה הופך לשערוריה...
לא חשב לא יחשוב, וכולם מתנערים מזה, כל הפוסקים בדור כולם.בא עד שלא בא הרב יצחק אף אחד לא חשב שמברכים על במבה שהכל
כנ''ל גבי נפח
תתפלא הרבה חולקיםאבל אין חולק שלא הרב הוא זה שכתב את זה, והרב לא ידע מזה.
אתה מוכן לענות את זה למעלה?לא הבנת עדין מה קרה שם...
יד "זדונית" הכניסה את זה כדי "לצחוק" על הרב יצחק.
מה וגונבים קרדיט????.איני מבין מה אתה רוצה.
אתה זורק דברים באוויר במקום לבדוק.
כנראה שאתה לא יודע איך הספרים עובדים.
עכ"פ, מה שכתבת שמתהדרים שהרב כותב בעצמו איני יודע מי מתהדר ומה.
זה לא סוד שחלק ניכר מההערות בספרים לקוח ממכתבים של הרב, וזה גם לא סוד שלא את כל המכתבים הרב כותב בעצמו. (אמנם עובר על הכל אבל מביאים לו טיוטה).
וגם זה לא סוד שישנם רבנים שעושים הגהה הלכתית במשך כמה חודשים לילקו"H (ושמות חלקם ידועים ומפורסמים).
בקיצור, תנסה לשאול איך זה עובד ותבין שיש דברים הגיוניים...
לא. אלא אחרי שניסיתי לכתוב בצורה מכבדת (וקיבלתי הודעות בצורה פרטית של כל הכבוד על הסבלנות ושיש לי כח ועניין בכלל לנסות לסתום את פיות המקטרגים שלא לשם שמים.בקיצור, עברת לקללות וגידופים אחרי שמיצית את התירוצים המביכים שלא מתקבלים על השכל הישר בשום אופן.
אנשים שלחו מיילים והרימו טלפונים. כמעט כל היום נתקלתי בזה באותה תקופה!התלמידים המסכנים שניסו לברר ב"מורשת מרן" קיבלו אשכול מחוק. כך גם כל הרבנים, ידידיו של הרב יצחק יוסף שניסו לברר עם בני הבית.
כוונתי למי שיודע באמת, ולא למי שמנסה להפריח שמועות באוויר.תתפלא הרבה חולקים
גם שהוא שותק אנשים תמימים וגם חכמים לא סומכים על הפסקיםמה יפרסם? שמישהו צחק עליו? שמישהו אחר התבלבל? אנשים תמימים יחשבו בטעות שבגלל זה גם א"א לסמוך על הפקים כי כל פסק שאינו מסתבר יגידו שנכנס בטעות.
אנשים תמימים וגם חכמים לא סומכים על הפסקים
ואני הבנתי שהחמישית לא בעצם הראשונהאיך שאני הבנתי מהתחלה ההקלטה השלישית והאחרונה הכי נכונה.
אתה יכול לצחוק עד מחר, אבל מכיון שהוא שאל ברצינות, ומטרתו היתה לש"ש לברר את האמת, ולא בכדי לזלזל, אז שלחתי לו שלושה הקלטות שהוקלטו שם, ובאמת ההקלטה השלישית היתה עם פרטים מלאים ומדוייקים. אז אתה יכול להסתלבט, אבל זה רק יוריד את הרמב שלך עצמך ושל הפורום. מה שבטוח שזה לא יקטין את הרב. (מקסימום יגדיל שיבינו שתשובות אלו לא ניתנות ע"י תלמידיו...)ואני הבנתי שהחמישית לא בעצם הראשונה
בעצם לא משנה מה שנגיד חסידיו של יזרמו איתנו
בזמנו כמדומה שאתה שלחתי לי כאן את הקובץ של הרב אביטןולגבי נפח, כבר הוסבר בעשרות מאמרים ובכמה אשכולות כאן שדבריו נגד הרמב"ם ומרן, וכל מי שעסק בסוגיא זו עומד מרעיד,
וכמו שכתב במאמרו הרב אביטן מיקירי ירושלים שאחרי שבירר את הדברים, חוץ מתשובות קיבל קללות בלוין.
אל תעבדו עלינו!!! [ומשום כבודך לא הזכרתי את מאמרו המבהיל של הגר"י חטאב בענין זה, בה הסביר איך התורה נשרפת בראש כל חוצות].
נגמר העידן הזה!!!
תגיד את האמת אם עברת על כל התשובה של הרב אלקנה עם ההערות שלו על ההלכה ברורה!?כל מי שלמד ברכות במעט עיון מבין שכל הפסק של הבמבה אינו שוה גרגיר במבה.
לא גדלנו באינודניזה, ולא תרמו אותנו.
אנחנו יודעים ללמוד, ולהבין.
די עם דמגוגיות וגלימות!!
כתבנו לך לעיל.עזוב פזלונות בא נדבר על פצוע דכא