מה דעת רבותינו על ההפגנה ביום חמישי?

• יוזם האשכול יוזם האשכול זולדן
  • תאריך התחלה תאריך התחלה

זולדן

חבר פעיל
מי עומד מאחורי זה?
למה יש הרבה רבנים שלא חתמו?
שמעתי שיש שמות חתומים, שבאמת לא חתמו, מישהו יודע אם זה נכון?
1742744396549.png

נערך לאחרונה:
כל מי שיש לו מידע דעות הרבנים שבעד או נגד, נא יעלה ויביא.

נראה כאילו יש הרבה חתימות, אבל למעשה על כל רב שחתם יש כמה עשרות שלא חתמו, והעובדה שלא חתמו מוכיחה שהם נגד הפגנות חסרות תועלת, ולא זו דרכה של תורה, בפרט תוך כדי מלחמה.

זה מלבד העובדה שבין החתימות יש כאלה שהם דרשנים ליצנים, ראשי כוללים ורבני בית כנסת. שזה מוכיח שיש עוד מאות כאלה שלא חתמו.

מי עומד מאחורי זה?
למה יש הרבה רבנים שלא חתמו?
שמעתי שיש שמות חתומים, שבאמת לא חתמו, מישהו יודע אם זה נכון?
הצג קובץ מצורף 2302
איפה אתה רואה פה הפגנה? זו עצרת תפילה. יש מי שיתנגד שהציבור יתפללו????

הציבור הכללי רואה בזה הפגנה, בשעה שאחינו בית ישראל נופלים בקרב, והמשפחות שלהם מביטות בעין רעה מאוד על ציבור לומדי התורה ככאלה שיושבים ונהנים כשאחיהם נפצעים ונהרגים (מה לעשות, לא כולם זכו להבין שצה"ל הוא צבא חילוני שלא רוצה דת ולא רוצה דתיים, ולא כולם זכו להבין את ערך לימוד התורה).

ולכן אותם רבנים שלא חתמו סבורים שבעת כזאת המשכיל ידום וישתוק, ולא יעורר עוד זעם.

בכל מקרה, הצבא אינו מסוגל לגייס את כל החרדים. אין לו מקום בבתי הכלא, אין לו משאבים.

רואים כאן שרבותינו חתמו מרן ורבנן הגאב"ד שליט"א הג"ר משה צדקה שליט"א הג"ר יעקב תופיק שליט"א הג"ר אליהו טופיק שליט"א הג"ר יהודה כהן שליט"א הג"ר יעקב חיים סופר שליט"א ועוד

אני חושב שלא ראינו עד היום מכתב כעין זה שחתמו כל רבותינו מאורי הדור שליט"א

כרגיל,
יגיעו כמה אלפי איש,
בלי כיסוי תקשורתי נורמלי,
בלי ארגון נורמלי,
הכל בלגאן,
נאומים נגד המכשירים הטמאים,
מחר בבוקר אף א' לא ידבר על זה, ימחק לחלוטין,
ו,,,,,
עוד ראיה שהציבור הספרדי לא בשל להנהגה.
[לכל הנפגעים והכועסים כדאי לגזור ולשמור זה לא עוד הרבה זמן. אני כותב מכאב ולא מזלזול ואולי זה הסיבה שהראש"ל לשעבר אינו תומך בזה]

אם העולם היה מתוקן היו צריכים מזמן להעלות את מדינתם באש...
גזירת שמד נוראה שלא היה כמותה מזמן רוסיה הקומונוניסטית...
עוצרים אברכים ובחורים שכל ''חטאם'' שהם לא רוצים להשתמד בצבא הטמא ולשמור על היהדות !!
בינתים, אין לנו אלא דברי גדולי ישראל...

נערך לאחרונה:
אני יודע מידיעה שחלק מהרבנים שחתמו לא ראו שזה הפגנה/עצרת אלא חיזוק ללומדי התורה
בהתחייבות יותר מ 50 אחוז מהרבנים שחתמו לא יהיו שם
ואידך זיל גמור

כיון שיש כאלו שיבינו זאת כזילזול ברבנים שכאילו לא קראו או לא הבינו וכד'
אני אמנע מלהזכיר שמות
יש את הרבנים שתמיד היו עם נטיה לאנשי הפלג שאולי מחובילם את הקו הזה
שאר הרבנים לא יהיו שם לא הם ולא תלמידיהם
ואם חתמו או לא תנסה לברר

אני לא מבין איך אפשר לשתוק, לא חייבים להבעיר את המדינה, אבל איך שותקים כשעוצרים אברכים ובחורים בגלל ששומרים על יהודתם??
מה יהיה השלב הבא?? יעצרו את מי שמניח תפילין?? ששומר שבת?? אנחנו בדרך לשם...

אני לא מבין איך אפשר לשתוק, לא חייבים להבעיר את המדינה, אבל איך שותקים כשעוצרים אברכים ובחורים בגלל ששומרים על יהודתם??
גדולי ישראל מבינים יותר טוב מכולנו.

בדיוק לכן מנהיגי עולם התורה והשיבות שמבינים יותר ממך לא יצאו לשום הפגנה [לע"ע]
וגם לא נראה שיצאו
הרב סלים לא בכיון ולא רב דב לנדו הרב בצלאל ורב משה הלל הרב זעפראני וורב דוד כהן

בדיוק לכן מנהיגי עולם התורה והשיבות שמבינים יותר ממך לא יצאו לשום הפגנה [לע"ע]
וגם לא נראה שיצאו
הרב סלים לא בכיון ולא רב דב לנדו הרב בצלאל ורב משה הלל הרב זעפראני וורב דוד כהן
למעשה אתה טוען שאם היו הופכים את המדינה, זה רק היה מגרע מהמצב הנוכחי, כיוון מחשבה מעניין...
אבל אני מסתפק האם שייך בכלל יותר גרוע מעכשיו, כי גיוס בכפייה לא יהיה...
ה''חוק'' המתוכנן הוא זוועת עולם, וכמו שהתבטא ר' דוב לנדא שבלי חוק עדיף...

למעשה אתה טוען שאם היו הופכים את המדינה, זה רק היה מגרע מהמצב הנוכחי, כיוון מחשבה מעניין...
אבל אני מסתפק האם שייך בכלל יותר גרוע מעכשיו, כי גיוס בכפייה לא יהיה...
ה''חוק'' המתוכנן הוא זוועת עולם, וכמו שהתבטא ר' דוב לנדא שבלי חוק עדיף...
דבר אחד גרוע
"אנחנו" נפסיד את מעלתינו
אמת ננצח בגיוס אבל נפסיד את העדינות נפש שלנו את אורחותינו כבני תורה.
ע"ע אנשי הפלג, אין להם בעיה עם הגיוס, אבל על הדרך הפסידו את עדינות נפשם כבוד לת"ח וכו' וכו'

אחרי הכרעת גדו"י הליטאים שליט"א היום, שהוכפפה גם על האדמו"ר מגור שליט"א, להמתין עם המאבק והפרישה מהקואליציה שלושה חודשים עד שיחקק חוק חדש, לא בהכרח שהמכתב עדיין בתוקפו.

1742772712001.png

כל חוק שיחוקק יהיה רע לציבור הספרדי, כי הוא יהיה הקרבן.
בדיוק ע''ז זועק הגר''מ צדקה שליט''א יום וליל

מי שזעק זעק גם בחוק הקודם. אני מדבר על מעשים, ובמעשים בסוף רבני המיינסטרים (הן הליטאי והן הספרדי) הם אלו שמחליטים אם להעביר או לא. (החוק הקודם עבר בשקט מופתי והיו בו לא מעט צפרדעים לבלוע).
כשאני מחלק בין מעשים לדיבורים אני כמובן לא בא למעט ולו במעט מכבוד מרנן ורבנן שליט"א. אני רק מדגיש שההחלטות למעשה נקבעות במקומות מסויימים.

מי שזעק זעק גם בחוק הקודם. אני מדבר על מעשים, ובמעשים בסוף רבני המיינסטרים (הן הליטאי והן הספרדי) הם אלו שמחליטים אם להעביר או לא. (החוק הקודם עבר בשקט מופתי והיו בו לא מעט צפרדעים לבלוע).
החוק הנוכחי גרוע בהרבה... יעדים, מכסות, 50%, סנקציות...

??
כל בר דעת מבין שבחיים לא יעמדו ביעדים כאלו... זה ממש 'ברכה לבטלה'...
עידוד ל'גיוס' מי שלא לומד פירושו סוף היהדות החרדית... ולכן זה לא יקרה... וממילא לא יעמדו ביעידים
אוי לי מיצרי, אוי לי מיוצרי...

כל בר דעת מבין שבחיים לא יעמדו ביעדים כאלו... זה ממש 'ברכה לבטלה'...
עידוד ל'גיוס' מי שלא לומד פירושו סוף היהדות החרדית... ולכן זה לא יקרה... וממילא לא יעמדו ביעידים
אוי לי מיצרי, אוי לי מיוצרי...
ולכן השאלה הזו לא מופנית לכבודו, ובוודאי שלא אליי.
רק לגופו של עניין של המזבח והספרדים וכו', יכול להיות שזה גוזמא עד כמה שממילא היעדים הם לקישוט בלבד. זה לא שאיזה ר"י בא לעשר פרענקים מהישיבה שלו ואומר להם אתם תלכו לצבא. ומה שבזמנו העצניקים טענו שבגלל זה ישכנעו יותר בחורים ללכת לצבא, מרן הגראי"ל זצ"ל לא חשש לזה בטענה שהם ממילא עושים כל מה שהם יכולים.
הדבר היחיד שיש שחוששים ממנו הוא שישתמע מגדו"י (שמאשרים את החוק) כאילו הם מסכימים שחלק ילכו לצבא. אבל בשביל להבין כזה דבר מגדו"י לא מספיק להיות ספרדי. צריך להיות מטומטם.

אז מה רוצה הרב @עת שערי רצון שיעשו חוק שמי שמצהיר שהוא חרדי יש לו פטור?
"מכסות" נעשות כדי "למיין" מתוך הישיבות את מי שאינו לומד, החכי"ם אינם יכולים להכליל את כולם כלומדים.

אני מסכים אתך במאה אחוז שזה עוול, שיש כאן עריצות נוראה, כלך לערבים, כלך לשמאלנים ולא רק ...
כל מי שלא רוצה להתגייס אם הוא לא חרדי הוא עושה את זה בקלות יתר, הוא לא מפחד מכלום ולא מטילים עליו שום הגבלות וכדו'

אבל, מה לעשות שזה המצב וצריך להתמודד אתו, איך? צריך לראות את כל התמונה ולהחליט, ולזכור כי כולנו בני אדם .... ודברים שרואים משם לא רואים מכאן ...

ראשי תחתית