מה דעת רבותינו על ההפגנה ביום חמישי?

• יוזם האשכול יוזם האשכול זולדן
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
מי שקצת מצוי בסוד העניינים יודע שהרבנים לא יזמו שום הפגנה ואין להם זמן לשטויות והבלים כאלה, אלא אחד העסקנים הוא זה שיזם והחתים, ומטרתו היא לא הפגנה או עצרת אלא הדפסת פשקווילים וקביעת סדר הגדולים למען פעולותיו הבאות שיהיה לו בהם אינטרס כלשהו.

וכנראה מצא שהגר"מ צדקה הוא "נוח לרצות" ומתרצה בשמחה לחתום על כל דבר קיצוני, בין אם זה איסור על מכשירים מסוננים נגד דעת גדולי ישראל, ובין אם זה נגד ארגון הידברות ומפעליהם, וכו' וכו'.

לפיכך הוא הדפיס את שמו מעל כל הרבנים, את הגרש"י זעפרני שם בשורה השלישית כדי שלא יאיים חלילה על מעמדו וכן הלאה ראשי ישיבות מפורסמים...

ומתחתיו מילא שורות של חתימות מכל מי שפגש ברחוב והסכים לחתום לו, יש כאלה שאפילו לא מצא להם תואר כמו הרב בוסו שזכה לכינוי נכד הבבא סאלי... והרב חותה שזכה לכינוי מגיד מישרים... ומי רואה את הרב בוסו והרב חותה יוצאים ולא יוצא.

מי שקצת מצוי בסוד העניינים יודע שהרבנים לא יזמו שום הפגנה ואין להם זמן לשטויות והבלים כאלה, אלא אחד העסקנים הוא זה שיזם והחתים, ומטרתו היא לא הפגנה או עצרת אלא הדפסת פשקווילים וקביעת סדר הגדולים למען פעולותיו הבאות שיהיה לו בהם אינטרס כלשהו.

וכנראה מצא שהגר"מ צדקה הוא "נוח לרצות" ומתרצה בשמחה לחתום על כל דבר קיצוני, בין אם זה איסור על מכשירים מסוננים נגד דעת גדולי ישראל, ובין אם זה נגד ארגון הידברות ומפעליהם, וכו' וכו'.

לפיכך הוא הדפיס את שמו מעל כל הרבנים, את הגרש"י זעפרני שם בשורה השלישית כדי שלא יאיים חלילה על מעמדו וכן הלאה ראשי ישיבות מפורסמים...

ומתחתיו מילא שורות של חתימות מכל מי שפגש ברחוב והסכים לחתום לו, יש כאלה שאפילו לא מצא להם תואר כמו הרב בוסו שזכה לכינוי נכד הבבא סאלי... והרב חותה שזכה לכינוי מגיד מישרים... ומי רואה את הרב בוסו והרב חותה יוצאים ולא יוצא.
הוכחת בדבריך שאינך "בסוד העניינים"
את הגר"מ צדקה שליט"א אף עסקן לא מנהל, אלא ההיפך הוא היוזם כי כך הוא חושב.

את הגר"מ צדקה שליט"א אף עסקן לא מנהל

זה לא ענין של "ניהול". בא לפניו עסקן ומתאר לפניו את המצב האיום והנורא שאין ברירה אלא להפגין, מביא לפניו כתב מוכן לחתימה, והוא חותם בשמחה לאחר שהשתכנע.

זה לא ענין של "ניהול". בא לפניו עסקן ומתאר לפניו את המצב האיום והנורא שאין ברירה אלא להפגין, מביא לפניו כתב מוכן לחתימה, והוא חותם בשמחה לאחר שהשתכנע.
אתה לא מכיר את האיש המלאך הזה.
אז אל תספר סיפורים.

האיש המלאך מקבל חדשות לוואטסאפ שלו? הוא שומע רדיו? מנין לו מה קורה, ועל מה צריך לצאת להפגנה?

על כרחך תצטרך להודות שיש מישהו שלוחש על אוזנו ו"מנהל אותו" לפי הדברים שיציג בפניו.

האיש המלאך מקבל חדשות לוואטסאפ שלו? הוא שומע רדיו? מנין לו מה קורה, ועל מה צריך לצאת להפגנה?

על כרחך תצטרך להודות שיש מישהו שלוחש על אוזנו ו"מנהל אותו" לפי הדברים שיציג בפניו.
דרישה וחקירה אתה יודע מה זה?
בתוך עמי אני יושבת אתה יודע מה זה?
מעורב בדעת עם הבריות אתה יודע מה זה?

אף אחד לא מנהל אותו. תכיר את האיש ואחר כך תקשקש.

כפי שכתבתי, לא מדובר ב"ניהול".

אגב, הגר"ע יוסף היה קורא 'המודיע' בשירותים ושומע חדשות ברדיו, מעורב בדעתו עם הבריות וכו' וכו', ואע"פ כן היו "מנהלים אותו".

לומר ש"מנהלים אותו"
מעמיד בצע"ג את כל המושג לשמוע בקול אותו אחד ש"מנהלים אותו", כי מה"ת?
אז היכן הוא הציות לקול גדול"י?
היכן ניכרת מנהיגותם בענייני ציבור?

יש דעה של מרן הגר"מ צדקה שהיא לא דעת שאר רוב גדולי ישראל שמנהיגים בפועל את הציבור ולוקחים אחריות מעשית בהנהגה
אני לא מבין את האיומים של כל מיני עסקנים בשם רבנים שמאיימים על שס שיגידו לא להצביע, הרי אותם רבנים שנלחמים בהפגנות כמו מרן הגר"מ צדקה והגר"י עדס וכד' בכלל לא אמרו מעולם להצביע שס...
אז מי אמר להצביע, ובגלל מי הצבענו שס, בגלל הרב סלים, הרב מאיה וכד' אז לכו תדברו איתם, אל תאיימו
הם כל היום על זה מטפלים בזה בכל הכח, אז מה הטענה למה לא פועלים בצורה שונה, למה לא פורשים מהמשלה ?
הם בדרך שלהם, והרבנים שאמרו לא להצביע יפרשו מהמשלה...

נערך לאחרונה:
לומר ש"מנהלים אותו"
מעמיד בצע"ג את כל המושג לשמוע בקול אותו אחד ש"מנהלים אותו", כי מה"ת?
אז היכן הוא הציות לקול גדול"י?
היכן ניכרת מנהיגותם בענייני ציבור?

אכן.

ולכן התקוממתי נגד המושג הזה.

בפרט שיש הרבה רבנים יראי שמים שעסקני עץ למיניהם הולכים אליהם ומשגעים אותם לחתום וטענות שונות שזה לא נגד וכו' אלא רק תפילה וכד'
ומה כבר בעיה סה"כ חתימה וכו' ולכן חותמים כל מיני רבנים בלחץ

אכן.

ולכן התקוממתי נגד המושג הזה.
אני מבין את דברך, אבל עדיין השאלה במקומה עומדת, וצ"ל שאכן כן, וצריך הרבה ס"ד ותבונה לשמוע באמת את דעת אותו ת"ח, שפעמים יאמר "הן" וכוונתו ל"לאו" וכדו'

אגב, באוזני שמעתי (בעת שעמדתי לאחר כותל) עסקן מדבר עם רב אחד ואומר לו משהו כמו "נמהר לחכם שלום, לפני שאריה יגיע ו... וראיתי את ערמת השטרות עוברת, לא כ"כ הצלחתי להבין מה הנושא, אבל "ישר" זה לא היה נראה ...

בפרט שיש הרבה רבנים יראי שמים שעסקני עץ למיניהם הולכים אליהם ומשגעים אותם לחתום וטענות שונות שזה לא נגד וכו' אלא רק תפילה וכד'
ומה כבר בעיה סה"כ חתימה וכו' ולכן חותמים כל מיני רבנים בלחץ
היום שמעתי מי עומד אחרי כל ההפגנה הזו, אלו אנשים שמעולם לא הצביעו, וקשורים לעדה החרדית הספרדית, (שלצערינו חוץ מלהוציא כל שנה מודעות נגד חגיגות יום העצמאות, לא עושים דבר לתועלת הציבור הספרדי, לא הקימו בכל רחבי הארץ לא ת"ת לא ישיבה ולא כולל, שום כלום) ויש שם כאלו שפוערים פיהם נגד חכמי ישראל וד"ל. ועכשיו נפלו על המציאה לעשות הפגנה נגד השלטון, והחתימו ורימו כמה רבנים, וד"ב.

מנהיג עולם התורה הנושא בעול עולם הישיבות קרוב ליובל שנים רבנו הגאון הגדול רבי אברהם סאלים שליט"א שכידוע מרן הגרי"ג ראה בו מנהיג עולם התורה וכמוהו יו"ר התנועה
מתנגד בתוקף !!
צעק על המחתימים!!!
כאב את כאב האמהות של החיילים!!!!
לב טהור ברא לי אלוהים!!!!!!!!!!!!!
המודגש הוא פרשנות או מילים של הגרא"ס?

או קי.
פשוט היה לי על זה ויכוח עם מישהו אם צריך לכאוב את כאבם.... (לי כמובן זה היה נשמע מוזר שאפשר לחשוב להיפך).
מי שחושב אחרת
אסור לבא במגע עימו
הוא לא התחיל להכינס בשערי היהדות
רח"ל

או קי.
פשוט היה לי על זה ויכוח עם מישהו אם צריך לכאוב את כאבם.... (לי כמובן זה היה נשמע מוזר שאפשר לחשוב להיפך).
מה הנידון בכלל?
ראה ברמבם מה כתב על מי שאינו מצטער בצערם של ישראל.
השם ירחם איזה בלבול

מה הנידון בכלל?
ראה ברמבם מה כתב על מי שאינו מצטער בצערם של ישראל.
השם ירחם איזה בלבול

אם אני זוכר נכון הויכוח הזה התרחש גם כאן בפורום לגבי דברים שנאמרו במוצ"ש על נרד מהארץ או משהו כזה.

וכמדומה שנמחקו כי אני לא מצאתי.

המצדדים מאידך סיטרא רצו לומר, שעת לעשות לה' ויש להדגיש את חומרת עניין הצבא, למרות כאבן של אלמנות. [ואין להאריך במקום שראוי לקצר ודו"ק.].

חושבני שרוב הציבור ידיר את רגליו ממקום זה
אחרי שמנהיג הדור ופארו מרן הראשון לציון רבי יצחק שליט"א ליבן של ישראל מתנגד בתוקף
מי יעיז להמרות את פיו???

מנהיג עולם התורה הנושא בעול עולם הישיבות קרוב ליובל שנים רבנו הגאון הגדול רבי אברהם סאלים שליט"א שכידוע מרן הגרי"ג ראה בו מנהיג עולם התורה וכמוהו יו"ר התנועה
מתנגד בתוקף !!
צעק על המחתימים!!!
כאב את כאב האמהות של החיילים!!!!
לב טהור ברא לי אלוהים!!!!!!!!!!!!!
הכל טוב. קצת תמוה בעיני ההשוואה בין מרן הגרי"ג ליו"ר התנועה "מרן הגרי"ג ראה בו מנהיג עולם התורה וכמוהו יו"ר התנועה" לא חושב שקרב זה אל זה כל הלילה
חושבני שרוב הציבור ידיר את רגליו ממקום זה
אחרי שמנהיג הדור ופארו מרן הראשון לציון רבי יצחק שליט"א ליבן של ישראל מתנגד בתוקף
מי יעיז להמרות את פיו???
חושבני ש:
א - הוא לא הביע דעתו בציבור לעניין העצרת הלזו, מה שכן אנו יודעים שמיום ליום הוא יותר מתלהם בנושא ויש מצב שהוא יזם אותה.
ב. מי יעיזזז להמרות את פיו? אלו שאינם תלמידיו (ויש רבים רבים רבים רבים רבים כאלה) והולכים לאורם של גדו"י וחכמים אחרים.

א - הוא לא הביע דעתו בציבור לעניין העצרת הלזו, מה שכן אנו יודעים שמיום ליום הוא יותר מתלהם בנושא ויש מצב שהוא יזם אותה.
חזר בו כנודע, וס"ל דאין לבוא להפגנה הנ"ל.

האם הגאב"ד הגרש"י זעפרני שליטא ישתתף?
מידיעה ברורה לא ישתתף,
ומה שחתם הוא משום שנאמר לו שזו עצרת תפילה של ער"ח, וגם מרן רה"י הגר"א סלים שליט"א ושאר חברי מועצת חכמי התורה יצטרפו לקריאה זו, ואכן הוסיף מספר מילים בכת"י לבאר כוונת חתימתו [שהושמטו מן המכתב]

מנהיג עולם התורה הנושא בעול עולם הישיבות קרוב ליובל שנים רבנו הגאון הגדול רבי אברהם סאלים שליט"א
מתנגד בתוקף !!
מה הפשט נושא בעול עולם הישיבות קרוב ליובל שנים? כוונתך לעול ישיבתו?!
מנהיג עולם התורה? כוונתך מנהיג תנועת ש"ס!
מרן רה"י הגר"מ צדקה הינו מנהיג ציבור בלי קשר לפוליטיקה, מרן הגאב"ד הינו מנהיג ציבור בלי קשר לפוליטיקה, וכן מרן הראשל"צ,
וכפי הנראה יש חילוקי דעות בין ה'דעת תורה' לבין הפוליטיקה...

מרן הגרש"י זעפראני לא ישתתף בעצרת
זה חוצפה שכתבו אותו במודעות
עוד דבר שעושים העסקנים, באים בחטף ובלחץ ומחתימים את הרב על דבר כשבסערת הדברים מסתירים ממנו שזה הפגנה נגד המועצות, באומרם שזה תפילת ערב ר"ח וכו'
וברוב חוצפתם הם מפרסמים שהוא ידבר בעוד אני יודע באופן אישי שהרב לא ישתתף וק"ו לא ידבר
מרן הגאב"ד שליט"א מכבד את גדולי ישראל ונמצא איתם בקשר ארוך וותיק בין אם זה מרן הגר"מ צדקה ובין אם זה מרן הגר"א סלים ושאר גדולי ישראל
וכאן שועלים קטנים מחבלים כרמים מנסים לדחוף לכיוון שלהם
אני הייתי עם מרן הגאב"ד בבית מרן הגר"מ צדקה לפני כמה חודשים ובאו כמה אברכים וניסו בכל דרך להתקיל את הרב זעפראני מול הרב צדקה וכמה שהרב ניסה ללכת בדרך מכובדת הם ברוב חוצפתם חזרו שוב ושוב על נושא הגיוס ונחפו לתוך דברי הרבנים בחוצפה עצומה עד שבתוך הדברים הרב אמר משפט מסויים, ואת ההסרטה הם חתכו למשפט הזה לבד והוציאו אותו לתקשורת בצורה מעוותת
לפני הפרסום בקשתי מאותו מסריט שלא יפרסם כי אין זה מכובד ולא נכון, אבל כמובן שזה לא עזר ופרסמו וסתם גרמו צער ונזק למרן הגאב"ד ולמוסדות שבהכוונתו
זה דרכם הנלוזה של העסקנים האלו למיניהם, הם מקדשים את המטרה וכל האמצעים כשרים בדיוק כמו השמאל בהפגנות שלהם

תראו איך כתב הגרש"מ עמר שליט"א, תפילת ר"ח וצום ותענית על המלחמה, בכלל לא הזכיר את הגיוס, וזה מראה שהם באים לרבנים בצורה מסויימת ואז משתמשים בזה כאילו הם תומכים בהפגנה

אגב הייתי ליד מרן הגר"י כהן ר"י יקירי בהפגנה הקודמת, ובאו אברכים לישיבה לבקשו שיצא לרחוב להפגין, מרן הגר"י כהן אמר שלא יוצא, ואח"כ הוסיף, אני התכוונתי בחתימה לעשות הפגנה נגד החילונים שרוצים לגייס וכעת אני רואה שזה הפגנה נגד רבנים, וכי אני יכול כך לחנך תלמידים ? שיש להפגין נגד רבנים ח"ו ?
ופשוט הדבר שכל המהלך שלהם זה הפגנה נגד גדולי ישראל שמנהיגים את עולם התורה, מרן הגר"א סלים, מרן הגר"ד לנדא, מרן הגר"מ הירש מרן הגר"ש בצלאל ושאר הרבנים העוסקים בתחום
כמובן שהרבנים עצמם לא מונחים בניואנסים והם באים לשם שמים אבל המטרה של מי שמממן את זה כמו סאטמר וכד' זה לחזק את הציר הקנאי נגד ההנהגה הרגילה של הציבור החרדי

ראשי תחתית